szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje. Poniżej klasy/pliki i ich zawartość Main: Events: plugin: Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 Nie ma nic w konsoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) 25 minut temu, Queito napisał: Nie ma nic w konsoli? Wyskakuje to, ale dlaczego, to nie mam pojęcia, jestem kompletnie świeży w pisaniu pluginów uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę. Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) "commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile". commands: me do -> commands: me: do: brakuje ':' po nazwach komend @edit Cytat uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę. nazwa pliku jest nieistotna Edytowane 23 marca 2022 przez Queito szaphi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Queito napisał: "commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile". commands: me do -> commands: me: do: brakuje ':' po nazwach komend Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 663 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 30 minut temu, szaphi napisał: Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? A tej tablicy (args) to nie trzeba jakoś zjoinować czy coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) Najlepiej robić sobie debugi, możesz sobie wyświetlić listę poprzez prostego printa Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Debugując sobie kod sam najszybciej sobie pomożesz, zamiast czekać aż ktoś Ci odpowie na forum @CoFFeIN04tablica jest arumentem nadpisywanej metody i jest zainicjowana sama z siebie Edytowane 23 marca 2022 przez LeviBoyPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 Godzinę temu, szaphi napisał: Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Funek1337 8 Opublikowano 24 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2022 1. nie rejestrujesz komend metoda 2. masz 2 klasy ktore extenduja JavaPlugin Queito i szaphi 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 27 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2022 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szaphi 1
Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje.
Poniżej klasy/pliki i ich zawartość
Main:
Events:
plugin:
Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc
Edytowane przez szaphiOdnośnik do komentarza
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi