Skocz do zawartości
  • 0

Serwer nie wykrywa pluginów.

szaphi

Pytanie

Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje.

Poniżej klasy/pliki i ich zawartość
Main:

Events:

plugin:

Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc :D 

Edytowane przez szaphi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
25 minut temu, Queito napisał:

Nie ma nic w konsoli?

hVkpU6j.png

Wyskakuje to, ale dlaczego, to nie mam pojęcia, jestem kompletnie świeży w pisaniu pluginów :>

uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę.

Edytowane przez szaphi

• 0

"commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile".

commands:
    me
    do
->
commands:
    me:
    do:

brakuje ':' po nazwach komend

@edit

Cytat

uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę.

nazwa pliku jest nieistotna

Edytowane przez Queito

• 0
4 minuty temu, Queito napisał:

"commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile".

commands:
    me
    do
->
commands:
    me:
    do:

brakuje ':' po nazwach komend

Kocham Cię <3

@edit
Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część:
"entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą?

Edytowane przez szaphi

• 0
30 minut temu, szaphi napisał:

Kocham Cię <3

@edit
Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część:

A tej tablicy (args) to nie trzeba jakoś zjoinować czy coś w tym stylu?

• 0

Najlepiej robić sobie debugi, możesz sobie wyświetlić listę poprzez prostego printa https://www.geeksforgeeks.org/system-out-println-in-java/

Debugując sobie kod sam najszybciej sobie pomożesz, zamiast czekać aż ktoś Ci odpowie na forum

@CoFFeIN04tablica jest arumentem nadpisywanej metody i jest zainicjowana sama z siebie

Edytowane przez LeviBoyPL

• 0
Godzinę temu, szaphi napisał:

Kocham Cię <3

@edit

https://www.spigotmc.org/wiki/create-a-simple-command/

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...