Skocz do zawartości
  • 0

Serwer nie wykrywa pluginów.

szaphi

Pytanie

Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje.

Poniżej klasy/pliki i ich zawartość
Main:

Events:

plugin:

Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc :D 

Edytowane przez szaphi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
25 minut temu, Queito napisał:

Nie ma nic w konsoli?

hVkpU6j.png

Wyskakuje to, ale dlaczego, to nie mam pojęcia, jestem kompletnie świeży w pisaniu pluginów :>

uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę.

Edytowane przez szaphi

• 0

"commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile".

commands:
    me
    do
->
commands:
    me:
    do:

brakuje ':' po nazwach komend

@edit

Cytat

uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę.

nazwa pliku jest nieistotna

Edytowane przez Queito

• 0
4 minuty temu, Queito napisał:

"commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile".

commands:
    me
    do
->
commands:
    me:
    do:

brakuje ':' po nazwach komend

Kocham Cię <3

@edit
Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część:
"entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą?

Edytowane przez szaphi

• 0
30 minut temu, szaphi napisał:

Kocham Cię <3

@edit
Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część:

A tej tablicy (args) to nie trzeba jakoś zjoinować czy coś w tym stylu?

• 0

Najlepiej robić sobie debugi, możesz sobie wyświetlić listę poprzez prostego printa Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Debugując sobie kod sam najszybciej sobie pomożesz, zamiast czekać aż ktoś Ci odpowie na forum

@CoFFeIN04tablica jest arumentem nadpisywanej metody i jest zainicjowana sama z siebie

Edytowane przez LeviBoyPL

• 0
Godzinę temu, szaphi napisał:

Kocham Cię <3

@edit

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...