szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje. Poniżej klasy/pliki i ich zawartość Main: Events: plugin: Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 Nie ma nic w konsoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) 25 minut temu, Queito napisał: Nie ma nic w konsoli? Wyskakuje to, ale dlaczego, to nie mam pojęcia, jestem kompletnie świeży w pisaniu pluginów uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę. Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) "commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile". commands: me do -> commands: me: do: brakuje ':' po nazwach komend @edit Cytat uprzedzając pytanie - tak wyeksportowałem plugin jako 'me2' jeżeli nie powinienem - popraw mnie, proszę. nazwa pliku jest nieistotna Edytowane 23 marca 2022 przez Queito szaphi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szaphi 1 Opublikowano 23 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Queito napisał: "commands are of wrong type", pierwsze co mi przychodzi do myśli, że coś z plikem, ponieważ poniżej jest nazwana klasa "PluginDescriptionFile". commands: me do -> commands: me: do: brakuje ':' po nazwach komend Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? Edytowane 23 marca 2022 przez szaphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 30 minut temu, szaphi napisał: Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? A tej tablicy (args) to nie trzeba jakoś zjoinować czy coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 161 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) Najlepiej robić sobie debugi, możesz sobie wyświetlić listę poprzez prostego printa https://www.geeksforgeeks.org/system-out-println-in-java/ Debugując sobie kod sam najszybciej sobie pomożesz, zamiast czekać aż ktoś Ci odpowie na forum @CoFFeIN04tablica jest arumentem nadpisywanej metody i jest zainicjowana sama z siebie Edytowane 23 marca 2022 przez LeviBoyPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 Godzinę temu, szaphi napisał: Kocham Cię @edit Kolego mój ty, bo mam sprawę, bo tutaj mi nie działa w ogóle ten plugin, w sensie wykrywa go ale mam problem z tym, żeby po komendzie /me (text) wyświetlało się coś na czacie, pytanie - dlaczego czy to może być wina tego, że nie zalicza mnie - wysyłającego do listy "List<Entity>"? Czy po prostu ta część: "entity.sendMessage("[!]" + p.getDisplayName() + args);" nie działą? https://www.spigotmc.org/wiki/create-a-simple-command/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Funek1337 8 Opublikowano 24 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2022 1. nie rejestrujesz komend metoda 2. masz 2 klasy ktore extenduja JavaPlugin szaphi i Queito 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 27 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2022 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szaphi 1
Więc, stworzyłem podstawy pluginu, który miałem zamiar rozbudować, Jednak serwer nie wykrywa, że plugin w ogóle istnieje.
Poniżej klasy/pliki i ich zawartość
Main:
Events:
plugin:
Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać, proszę o pomoc
Edytowane przez szaphiOdnośnik do komentarza
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi