Skocz do zawartości
  • 0

Jaki Hosting?

Karol123123123

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 godziny temu, Karol123123123 napisał:

Witam. Czy może mi ktoś polecić jakiś hosting tak aby serwer na wersji 1.17 przy 100 graczach nie miał problemów? (Serwer Survival + Dzialki). 

haha, zacytuję Heliosa, ale część zmienię by nie było że kradnę całkowicie.

"Najlepszym polskim hostingiem minecraft jest lvlup.pro (z powodu przysposobienia ich serwerów właśnie do tej gry oraz świetnego supportu), ale osobiście polecam pukawkę (jeśli nie przeszkadza ci panel z 2014 roku), problemy z serwerem i wydajnością zależą głównie od tego jak go zoptymalizujesz, mam fajny poradnik pod linkiem https://github.com/YouHaveTrouble/minecraft-optimization"

• 0

To teraz 2 pytania.
Jeżeli posiadałbym tylko 10 pluginów, border mapy 5000x5000
To czy to jest opłacalne i czy sobie poradzi?

8GB RAM UpRyze Flaga Polski 8192 2 100 NVMe GAME+ 87,90 PLN

Ewentualnie jeśli tak, to czy Region Polska jest tutaj konieczny?
Idk czy to nie wyszłoby prawie to samo

8GB RAM Game FR Flaga Francji 8192 2 45 SSD GAME 69,90 PLN

• 0
W dniu 4.07.2021 o 20:15, Shateq napisał:

"Najlepszym polskim hostingiem minecraft jest lvlup.pro (z powodu przysposobienia ich serwerów właśnie do tej gry oraz świetnego supportu), ale osobiście polecam pukawkę (jeśli nie przeszkadza ci panel z 2014 roku), problemy z serwerem i wydajnością zależą głównie od tego jak go zoptymalizujesz, mam fajny poradnik pod linkiem https://github.com/YouHaveTrouble/minecraft-optimization"

Wygląda jak coś co pisałem w poprzednim roku.

W dniu 4.07.2021 o 16:49, Karol123123123 napisał:

Witam. Czy może mi ktoś polecić jakiś hosting tak aby serwer na wersji 1.17 przy 100 graczach nie miał problemów? (Serwer Survival + Dzialki). 

Żaden znany mi polski hosting mc czy vps sobie z tym nie poradzi, ponieważ nie oferują one gwarantowanych zasobów ani najnowszych procesorów. Jeśli chcesz utrzymać 100 graczy, zainteresuj się bloomem. Pakiet performance+ 12gb powinien sobie poradzić.

W dniu 4.07.2021 o 20:15, Shateq napisał:

Niedawno przetłumaczyłem ten poradnik: https://github.com/Helios3991/minecraft-optimization