Glicz 241 Opublikowano 5 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2021 Wstęp Po długim czasie prac, w końcu mogę opublikować wam mój program GlitchCode Jest to modernistyczny edytor kodu, również ma open src. Program póki co zawiera same podstawowe rzeczy, gdyż są to jego jedne z pierwszych wersji. Tutaj dam screeny z programu, jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda: nieaktualne, za jakiś czas będą nowe Cytat Info DL: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! SRC: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Discord: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ToDo: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Tymekd, Notro, xboxvisa9 i 4 innych 1 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheFightaz 0 Opublikowano 5 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2021 Wygląda ciekawie na pierwszy rzut oka, sprawdze na swoim przykładzie i dam znać jak się z tym pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafesqu 3 Opublikowano 6 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2021 Ladnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pruslay 10 Opublikowano 7 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2021 Program piękny ale proszę - dodaj podświetlenie składni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 7 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2021 W dniu 5.06.2021 o 20:07, TheFightaz napisał: Wygląda ciekawie na pierwszy rzut oka, sprawdze na swoim przykładzie i dam znać jak się z tym pracuje W dniu 6.06.2021 o 13:17, Rafesqu napisał: Ladnie wyglada 12 minut temu, pruslay napisał: Program piękny ale proszę - dodaj podświetlenie składni!!! Dziękuję wam wszystkich za opinię! Co do podświetlania składni, jest to w ToDo i podświetlanie składni zostanie dodane do wszystkich języków, które są na liście która jest w oknie dostępnych rozszerzeń w otwieraniu/zapisywaniu pliku . Jeżeli chciałbyś podświetlanie składni do skripta, to również w ToDo mam dodanie api do robienia dodatków, które będą mogły dodawać inne składnie, więc jeżeli nikt nie zrobi dodatku na składnie skripta, to ja napiszę taki dodatek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notro 134 Opublikowano 7 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2021 Ładnie wygląda. Na ten czas nie ma co oceniać funkcji - w końcu jest to pierwsza wersja i wiele się zmieni Powodzenia z programem! Glicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FraZ 15 Opublikowano 7 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2021 Super program, gratulacje za zrobienie czegoś takiego! Można by ogarnąć coś takiego w javie?( Chciałbym swój własny osobisty zrobić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafesqu 3 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 (edytowane) No chcialbym porobic cos w tym programiku ale niestety windows 10 mi tego nie umozliwia poniewaz plik moze 'uszkodzic komputer' Edit; Fajnie ze program jest w takzwanym portable ktorego nie trzeba instalowac Edit2; wiem ze program virusow nie ma bo nawet virustotal nic nie wykryl no ale windows mi nie umozliwia uruchomienie... Sprawdze jeszcze czy w cmd mozna uruchomic Edytowane 8 czerwca 2021 przez Rafesqu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 8 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 7 minut temu, Rafesqu napisał: No chcialbym porobic cos w tym programiku ale niestety windows 10 mi tego nie umozliwia poniewaz plik moze 'uszkodzic komputer' Edit; Fajnie ze program jest w takzwanym portable ktorego nie trzeba instalowac Da się to ominąć, powinny być tam 2 przyciski i z tego co pamiętam, ten drugi umożliwia odblokowanie kolejnego, który umożliwi otwarcie programu 14 godzin temu, FraZ napisał: Super program, gratulacje za zrobienie czegoś takiego! Można by ogarnąć coś takiego w javie?( Chciałbym swój własny osobisty zrobić) Niestety nie wiem, czy da się to zrobić w javie. Zapewne się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafesqu 3 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 6 minut temu, Glitchtrap napisał: Da się to ominąć, powinny być tam 2 przyciski i z tego co pamiętam, ten drugi umożliwia odblokowanie kolejnego, który umożliwi otwarcie programu udalo sie yay i programik jezeli chodzi o wyglad to serio 10/10 aaa i jeszcze ta skladnia by serio fajna byla do skripta a dodatki to ja bym pisal gdybym umial... aa i jeszcze moze jak juz to dodaj mozliwosc edytowania tych dodatkow edit; moze jeszcze dodaj cos w stylu 'explorera' jak w visual studio code Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Glicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 8 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 1 minutę temu, Rafesqu napisał: aaa i jeszcze ta skladnia by serio fajna byla do skripta a dodatki to ja bym pisal gdybym umial... aa i jeszcze moze jak juz to dodaj mozliwosc edytowania tych dodatkow Dodatki będą działać, jeżeli zostaną napisane w C#/XAML, w zależności co mają robić. W jeżeli będą w c# to raczej będą dodawać jakieś funkcję, zaś jeżeli będą w xamlu to będą raczej dodawać składnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafesqu 3 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 Teraz, Glitchtrap napisał: Dodatki będą działać, jeżeli zostaną napisane w C#/XAML, w zależności co mają robić. W jeżeli będą w c# to raczej będą dodawać jakieś funkcję, zaś jeżeli będą w xamlu to będą raczej dodawać składnię. aaa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 8 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2021 W dniu 5.06.2021 o 15:20, Glitchtrap napisał: SRC: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Pora na mały review ( ͡° ͜ʖ ͡°) Śmieci w repo typu katalog .vs/GlitchCode/v16 czy binarki, od czegoś jest .gitignore. Tutaj miał być dalszy review, ale w sumie nie ma się nawet do czego przyczepić skoro aplikacja tak naprawdę nie ma swojej logiki tylko kilka bindingów do biblioteki AvalonEdit i koniec. A poza tym sam edytor wygląda ok, mam nadzieję że aplikacja będzie się rozwijać w kierunku bycia czymś więcej niż ładnym wrapperem na bibliotekę Ixidi i Usunięty#34161 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiuel 18 Opublikowano 10 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2021 Fajne na pewno obczaje. Nie ma problemu z tabami? Bo denerwujące jest jak są edytory które po kliknieci tab dają 4 spacje i potem trzeba to usuwać 4 razy zamiast raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2021 Teraz, Skiuel napisał: Fajne na pewno obczaje. Nie ma problemu z tabami? Bo denerwujące jest jak są edytory które po kliknieci tab dają 4 spacje i potem trzeba to usuwać 4 razy zamiast raz. W odróżnieniu od starego SkEditora, tutaj już nie ma problemu z tabami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Aktualizacja v1.0.1 - Dodano możliwość otwierania plików bezpośrednio za pomocą programu, - Dodano ostrzeżenie o usunięciu pliku, - Został naprawiony błąd, przez który skróty klawiszowe z "File" nie działały. To wszystko w tej aktualizacji, dziękuję za wszystkie pobrania Dodatkowo chciałbym poinformować, że planuję robić aktualizację co każdy piątek, ale zobaczymy co z tego wyjdzie Rafesqu i knugi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafesqu 3 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 3 godziny temu, Glitchtrap napisał: Aktualizacja v1.0.1 - Dodano możliwość otwierania plików bezpośrednio za pomocą programu, - Dodano ostrzeżenie o usunięciu pliku, - Został naprawiony błąd, przez który skróty klawiszowe z "File" nie działały. To wszystko w tej aktualizacji, dziękuję za wszystkie pobrania Dodatkowo chciałbym poinformować, że planuję robić aktualizację co każdy piątek, ale zobaczymy co z tego wyjdzie zrob jeszcze to ze jak np ja se robie skrypt na sklep i przez przypadek mi sie wylacznik tego kliknie to wtedy bedzie mnie pytalo czy napewno chce zamknac program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 241 Opublikowano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 3 minuty temu, Rafesqu napisał: zrob jeszcze to ze jak np ja se robie skrypt na sklep i przez przypadek mi sie wylacznik tego kliknie to wtedy bedzie mnie pytalo czy napewno chce zamknac program przecież napisałem "Dodano ostrzeżenie o usunięciu pliku" co oznacza, że przy zamykaniu programu również jest ostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu 0 Opublikowano 12 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2021 Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skiuel 18 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Link do dc wygasł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi