Rico123098 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Wie ktoś jak zrobić gdy jestem w regjoonie spawn to cały czas mi wysyła jesteś na spawn nie 1 sekunde cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 694 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Możesz poszukać w dokumentacji https://docs.skunity.com/syntax/search/action bar Możesz tez zrobić po wejściu w ten region pętle while i sprawdzać czy gracz nadal tam jest ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1924 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 3 minuty temu, Rico123098 napisał: Wie ktoś jak zrobić gdy jestem w regjoonie spawn to cały czas mi wysyła jesteś na spawn nie 1 sekunde cały czas W periodicalu 'every 2 seconds' zapętl wszystkich graczy, sprawdź czy region w miejscu gracza ("%region at loop-player%") to "nazwa_regionu" i jeżeli tak, wysyłasz action bar do loop-playera. 1 minutę temu, CoFFeIN04 napisał: Możesz poszukać w dokumentacji https://docs.skunity.com/syntax/search/action bar Możesz tez zrobić po wejściu w ten region pętle while i sprawdzać czy gracz nadal tam jest ;D Gówniane rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Funek1337 8 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 (edytowane) . Edytowane 3 maja 2021 przez Funek1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1924 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 2 minuty temu, Funek1337 napisał: every 2 seconds: loop all players: if region at location of loop-player is "region": set action bar of loop-player to "&aZnajdujesz sie na terenie spawna!" 1. Dziękujęmy serdecznie za gotowy kod. Autor na pewno wiele z niego wyciągnie i się nauczy samodzielności. Ten kod na 100% go nie rozleniwi. 2. To nie zadziała. 3. Nie podałeś wymaganych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 matrixx 4 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 every 1 second: loop all players: if player is in region "spawn": set action bar of loop-player to "&aZnajdujesz sie na spawnie!" Pobierz dodatki Skript, SkQuery, Umbaska i powinno działać Glicz i xMuffionex 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 użyj eventu on region enter i użyj pętli while z warunkiem player is in region "spawn" i na końcu daj wait second no i wyświetlaj action bar Skriptem on region enter: petla: while player is in region "spawn": action bar send action bar "Hello player!" to player poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1924 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 Godzinę temu, xAxee napisał: użyj eventu on region enter i użyj pętli while z warunkiem player is in region "spawn" i na końcu daj wait second no i wyświetlaj action bar Skriptem on region enter: petla: while player is in region "spawn": action bar send action bar "Hello player!" to player Tak samo jak wyżej, gówniane rozwiązanie. Jak gracz będzie wychodził i wchodził do regionu, narobi masę pętli 'while'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 9 minut temu, Kormic napisał: Tak samo jak wyżej, gówniane rozwiązanie. Jak gracz będzie wychodził i wchodził do regionu, narobi masę pętli 'while'. jeżeli będzie spamował wchodzeniem i wychodzeniem to zrobi sie kilka pętli ale będą się usuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1924 Opublikowano 16 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 1 minutę temu, xAxee napisał: jeżeli będzie spamował wchodzeniem i wychodzeniem to zrobi sie kilka pętli ale będą się usuwać Tego już nie możesz być pewien. Może wejść kilkanaście razy do regionu w ciągu powiedzmy tej jednej sekundy, a i tak zdąży przed sprawdzaniem warunku przez pętlę 'while'. Może później stać w regionie i będzie dostawał masę action barów. Dlatego też jeżeli już chcemy zrobić to w ten sposób, należy zrobić coś na kształt systemu liczącego te pętle. Oczywiście będzie z tym dużo roboty, dlatego też już bardziej preferuję moje rozwiązanie. Oczywiście wolę rozwiązania, które nie są synchronicznie wykonywane, ale zaimplementowanie go tutaj jest trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Rico123098 0
Wie ktoś jak zrobić gdy jestem w regjoonie spawn to cały czas mi wysyła jesteś na spawn nie 1 sekunde cały czas
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi