Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie odnośnie skryptu/pluginu

Karpczak
 Udostępnij

Pytanie

Cześć!
Pewnie wiecie, że ostatnio na YouTubie są popularne filmy "Speedruner vs Hunters" i inne tego typu. Ostatnio zainteresowałem się pisaniem pluginów (mimo, że nic narazie o nich nie wiem). Mój pomysł jest taki, żeby napisać plugin na kompas, który pokazywałby lokalizację speedrunera. Mógłbym wtedy przyjemnie spędzić grę z kolegami. Czy jest ktoś kto mógłby pomóc mi to napisać? A bardziej w ogóle wprowadzić w język javy? 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Teraz, Karpczak napisał:

Cześć!
Pewnie wiecie, że ostatnio na YouTubie są popularne filmy "Speedruner vs Hunters" i inne tego typu. Ostatnio zainteresowałem się pisaniem pluginów (mimo, że nic narazie o nich nie wiem). Mój pomysł jest taki, żeby napisać plugin na kompas, który pokazywałby lokalizację speedrunera. Mógłbym wtedy przyjemnie spędzić grę z kolegami. Czy jest ktoś kto mógłby pomóc mi to napisać? A bardziej w ogóle wprowadzić w język javy? 

Dobrze, że na początku przemyślałeś w ogóle naukę Javy. Tutaj jest kilka dobrych kursów, może być przykładowo kurs Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Jeżeli chcesz pisać pluginy w stopniu podstawowym, wystarczy dojść do działu "Programowanie Obiektowe".

Następnie po tym możesz się zainteresować tworzeniem pluginów. Poradnik dla początkujących stworzył Ixidi, znajdziesz go na tym forum. Wykorzystał tam IDE IntelliJ IDEA (według mnie lepsze niż Eclipse). Resztę znajdziesz na stronie Spigota, wiki Bukkita oraz w jakichś poradnikach na YouTube (te ostatnie najmniej polecam, gdyż w większości przypadków rzucają cię na głęboką wodę i nie wiesz od czego w ogóle zacząć).

• 0

Dziękuję za odpowiedź, szczerze nie spodziewałem się takiej szybkiej reakcji. Masz rację poradniki na YouTube wcale nie są pomocne przy poznawaniu języka, słyszałem jakieś niezrozumiałe dla mnie rzeczy, do tej pory robiłem tylko html'a i css, ale dziękuję ci bardzo :)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...