MineRP 17 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 Siemka, korzystam z Mohist 1.12.2 (Spigot + Forge) i Skript mi świruje. Dodam, że u innych moich znajomych wszystko działa na tym silniku. Oto błąd: Can't compare a slot with 'torch' (xd.sk, line 2: if player's tool is torch:') Skrypt jest testowy, oto on: on rightclick: if player's tool is torch: send "jd" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 605 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 Jaka wersje tego Skripta? MineRP 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 1 minutę temu, MineRP napisał: Siemka, korzystam z Mohist 1.12.2 (Spigot + Forge) i Skript mi świruje. Dodam, że u innych moich znajomych wszystko działa na tym silniku. Spróbuj sprawdzić 'player's tool's type'. Jeżeli nie zadziała, podaj wersję Skripta. MineRP i Medyk324 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 35 minut temu, Kormic napisał: Spróbuj sprawdzić 'player's tool's type'. Jeżeli nie zadziała, podaj wersję Skripta. Teraz jest can't understand condition. Skript wersja nie wiem jak sprawdzić, bo mi wyskakuje po wpisaniu /sk update, że to jest custom version. 35 minut temu, Kormic napisał: Spróbuj sprawdzić 'player's tool's type'. Jeżeli nie zadziała, podaj wersję Skripta. W configu znalazłem to: version: 2.2-dev37c Łączę posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 (edytowane) 1 minutę temu, MineRP napisał: Teraz jest can't understand condition. Skript wersja nie wiem jak sprawdzić, bo mi wyskakuje po wpisaniu /sk update, że to jest custom version. Najprościej jest to sprawdzić poprzez /ver Skript. EDIT: @MineRP W takim razie na 1.12.2 możesz użyć wersji 2.5.3 (najnowszej). Edytowane 21 stycznia 2021 przez Kormic MineRP i Medyk324 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 33 minuty temu, Kormic napisał: Najprościej jest to sprawdzić poprzez /ver Skript. EDIT: @MineRP W takim razie na 1.12.2 możesz użyć wersji 2.5.3 (najnowszej). Działa!!! Ratujesz mi tyłek i dla całego MineRP po raz kolejny. Jak kiedyś do nas wpadniesz to zasługujesz na uhonorwanie! 33 minuty temu, Kormic napisał: Najprościej jest to sprawdzić poprzez /ver Skript. EDIT: @MineRP W takim razie na 1.12.2 możesz użyć wersji 2.5.3 (najnowszej). Yyy... przy okazji takie coś zaczęło wyskakiwać, a wcześniej działało Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Łączę posty. Kormic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 1 minutę temu, MineRP napisał: Yyy... przy okazji takie coś zaczęło wyskakiwać, a wcześniej działało Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Mógłbyś pokazać fragmenty kodów, w których są te błędy? MineRP 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 Teraz, Kormic napisał: Mógłbyś pokazać fragmenty kodów, w których są te błędy? give shulker shell named "&l&cPaczka papierosów" with lore "&cW tej paczce jest %{_papierosy}% papierosów." to {_name} give stick named "&a&lPapieros" with lore "&aKliknij PPM, aby zajarać." to player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 21 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2021 Teraz, MineRP napisał: give shulker shell named "&l&cPaczka papierosów" with lore "&cW tej paczce jest %{_papierosy}% papierosów." to {_name} give stick named "&a&lPapieros" with lore "&aKliknij PPM, aby zajarać." to player Co do pierwszego, zapewne zmienna {_name} zawiera coś, co nie jest graczem. Co do drugiego, nie widzę błędu. W tym przypadku może być kilka przyczyn: ta linijka jest źle ustawiona w kodzie inny kod wpływa na nią jakiś dodatek wpływa na błąd (sprawdź działanie kodu bez wszystkich dodatków) w tej linijce znajduje się jakiś niewidoczny znak, który wpływa na przeładowanie kodu (coś innego niż spacja) podana składnia nie działa, w tym wypadku spróbuj 'give player [twój item]' oraz 'add [twój item] to player's inventory' Spróbuj również przeładować serwer jeżeli to możliwe. Nadal nie działa? wyłącz serwer zapisz swoje skrypty i/lub zmienne gdzieś w bezpiecznym miejscu usuń folder Skript włącz ponownie serwer wrzuć z powrotem do nowo utworzonego folderu Skript twoje skrypty i/lub zmienne MineRP 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 23 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 14:40, Kormic napisał: Co do pierwszego, zapewne zmienna {_name} zawiera coś, co nie jest graczem. Co do drugiego, nie widzę błędu. W tym przypadku może być kilka przyczyn: ta linijka jest źle ustawiona w kodzie inny kod wpływa na nią jakiś dodatek wpływa na błąd (sprawdź działanie kodu bez wszystkich dodatków) w tej linijce znajduje się jakiś niewidoczny znak, który wpływa na przeładowanie kodu (coś innego niż spacja) podana składnia nie działa, w tym wypadku spróbuj 'give player [twój item]' oraz 'add [twój item] to player's inventory' Spróbuj również przeładować serwer jeżeli to możliwe. Nadal nie działa? wyłącz serwer zapisz swoje skrypty i/lub zmienne gdzieś w bezpiecznym miejscu usuń folder Skript włącz ponownie serwer wrzuć z powrotem do nowo utworzonego folderu Skript twoje skrypty i/lub zmienne Pokombinowałem i już wiem w czym problem, tj. "with lore "&aKliknij PPM, aby zajarać.". Nie wiem czemu, ale lore wywala skrypty na tym silniku. Kormic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 23 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 14:40, Kormic napisał: Co do pierwszego, zapewne zmienna {_name} zawiera coś, co nie jest graczem. Co do drugiego, nie widzę błędu. W tym przypadku może być kilka przyczyn: ta linijka jest źle ustawiona w kodzie inny kod wpływa na nią jakiś dodatek wpływa na błąd (sprawdź działanie kodu bez wszystkich dodatków) w tej linijce znajduje się jakiś niewidoczny znak, który wpływa na przeładowanie kodu (coś innego niż spacja) podana składnia nie działa, w tym wypadku spróbuj 'give player [twój item]' oraz 'add [twój item] to player's inventory' Spróbuj również przeładować serwer jeżeli to możliwe. Nadal nie działa? wyłącz serwer zapisz swoje skrypty i/lub zmienne gdzieś w bezpiecznym miejscu usuń folder Skript włącz ponownie serwer wrzuć z powrotem do nowo utworzonego folderu Skript twoje skrypty i/lub zmienne Ktoś kiedyś miał identyczny problem, ale nie wyjaśnił jak go naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 23 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 4 minuty temu, MineRP napisał: Pokombinowałem i już wiem w czym problem, tj. "with lore "&aKliknij PPM, aby zajarać.". Nie wiem czemu, ale lore wywala skrypty na tym silniku. W takim razie możesz zawsze spróbować zrobić tak: set {_i} to stone named "test" set line 1 of {_i}'s lore to "test1" set line 2 of {_i}'s lore to "test2" set line 3 of {_i}'s lore to "test3" give player {_i} Lepszy rydz niż nic. MineRP 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MineRP 17 Opublikowano 23 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2021 3 minuty temu, Kormic napisał: W takim razie możesz zawsze spróbować zrobić tak: set {_i} to stone named "test" set line 1 of {_i}'s lore to "test1" set line 2 of {_i}'s lore to "test2" set line 3 of {_i}'s lore to "test3" give player {_i} Lepszy rydz niż nic. Dzięki, działa. Rzeczywiście lepszy rydz niż nic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 24 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2021 Problem został rozwiązany. Tymekd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MineRP 17
Siemka, korzystam z Mohist 1.12.2 (Spigot + Forge) i Skript mi świruje. Dodam, że u innych moich znajomych wszystko działa na tym silniku. Oto błąd:
Can't compare a slot with 'torch' (xd.sk, line 2: if player's tool is torch:')
Skrypt jest testowy, oto on:
on rightclick: if player's tool is torch: send "jd"
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi