Tomciu 0 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 Witam tak jak w temacie chciałbym żeby ktoś spróbował napisać dla mnie skrypt stawiania ściany np klikając tarczę w minecraft prawym przyciskiem myszy stawia się mała ścianka 3 lub 2 kratki od gracza w stronę gdzie jest zwrócony jego wzrok. proszę o pomoc jestem nowy w skryptach,tak szczerze pluginy zaczęły mnie ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 241 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 4 godziny temu, Tomciu napisał: tak szczerze pluginy zaczęły mnie ograniczać. W jakim sensie ograniczać? Przecież Skript opiera się na API, z którego korzystają pluginy i na pewno ma mniej możliwości, gdyż nie zawiera wszystkiego, co zawiera API. 4 godziny temu, Tomciu napisał: Witam tak jak w temacie chciałbym żeby ktoś spróbował napisać dla mnie skrypt stawiania ściany np klikając tarczę w minecraft prawym przyciskiem myszy stawia się mała ścianka 3 lub 2 kratki od gracza w stronę gdzie jest zwrócony jego wzrok. Proszę, oto skrypt. Wymagany Skript 2.5 lub nowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomciu 0 Opublikowano 6 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 13 godzin temu, Kormic napisał: W jakim sensie ograniczać? Przecież Skript opiera się na API, z którego korzystają pluginy i na pewno ma mniej możliwości, gdyż nie zawiera wszystkiego, co zawiera API. Rozumiem że plugin może nie równać się skryptowi ale jest w miarę prostą formą własnej wizji na serwer by wcielić to w grze i mieć możliwość z tego korzystać 13 godzin temu, Kormic napisał: W jakim sensie ograniczać? Przecież Skript opiera się na API, z którego korzystają pluginy i na pewno ma mniej możliwości, gdyż nie zawiera wszystkiego, co zawiera API. Proszę, oto skrypt. Wymagany Skript 2.5 lub nowszy. A jak chciałbym umieścić kolejny blok w danym miejscu np przed ścianą jeden klocek. Czy przy zmianie budulcu mogę dać dwa lub trzy materiały ?. ps. Może jestem trochę wymagający ale na pewno pomoże w zrozumieniu tego języka jest jakaś strona na wszystkie frazy ? "if, else if, itp" bo chyba pamiętanie tego to trochę trudno i do czego służą ? tak pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 606 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 9 minut temu, Tomciu napisał: jest jakaś strona na wszystkie frazy ? "if, else if, itp" to co wymieniłeś to akurat podstawy, masz np. dokumentację Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! lub Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 (edytowane) 51 minut temu, Tomciu napisał: A jak chciałbym umieścić kolejny blok w danym miejscu np przed ścianą jeden klocek. Bierzesz linijkę ustawiająca blok według kierunku świata i dodajesz 1 do liczby. 51 minut temu, Tomciu napisał: Czy przy zmianie budulcu mogę dać dwa lub trzy materiały ?. Tak, ale należy zapętlić bloki zamiast ustawiać je. 'loop all blocks within {_loc1} and {_loc2}'. Wtedy możesz ustawić loop-block jako [blok1] or [blok2] or [blok3]. 51 minut temu, Tomciu napisał: est jakaś strona na wszystkie frazy ? "if, else if, itp" bo chyba pamiętanie tego to trochę trudno i do czego służą ? tak pytam. 'if' to konstrukcja warunkowa. Pozwala sprawdzić czy wartość danej rzeczy jest równa innej wartości. 'else if' to konstrukcja warunkowa, która jest połączona z co najmniej jednym innym warunkiem i wykonuje się jedynie w przypadku gdy poprzedni warunek nie został wykonany. Co do stron, głównie możesz sobie pomagać dokumentacją. Edytowane 6 stycznia 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomciu 0 Opublikowano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2021 Powiem tak nie umiem nic zrobić z tym plikiem próbuję zmienić te zmienne itp nawet chciałem dodać ściankę i kopiuję wklejam tylko no eh .... poświęcam na to za dużo czasu ale na prawdę chciałbym się nauczyć pisać skrypty java jest ciekawa mom troszkę problem jestem kumaty itp no ale jak widać sprawia mi to problem... help nie mówię tu o zrobieniu za mnie bo nic nie pomoże to ale może jakaś podpowiedz czy coś np stylistyka bo nw dlaczego się robi nową linie i Tab i ile razy ? mniej więcej widzę o ile się nie myślę ze tab i gdzie znajdzie się fragment skryptu to jest on albo przypisany do komendy wyżej w tej linijce czyli praktycznie całość nu.. heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 7 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2021 (edytowane) Teraz, Tomciu napisał: Powiem tak nie umiem nic zrobić z tym plikiem próbuję zmienić te zmienne itp nawet chciałem dodać ściankę i kopiuję wklejam tylko no eh .... poświęcam na to za dużo czasu ale na prawdę chciałbym się nauczyć pisać skrypty java jest ciekawa mom troszkę problem jestem kumaty itp no ale jak widać sprawia mi to problem... help nie mówię tu o zrobieniu za mnie bo nic nie pomoże to ale może jakaś podpowiedz czy coś np stylistyka bo nw dlaczego się robi nową linie i Tab i ile razy ? mniej więcej widzę o ile się nie myślę ze tab i gdzie znajdzie się fragment skryptu to jest on albo przypisany do komendy wyżej w tej linijce czyli praktycznie całość nu.. heh Tutaj poradnik na temat wcięć (tabów jak to nazwałeś) w kodzie: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Po prawej masz również spis najpotrzebniejszych rzeczy. Jeżeli nadal będziesz się szamotał ze skryptem, pokaż twój kod, a wskażę co w nim jest nieprawidłowe. Edytowane 7 stycznia 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tomciu 0
Witam tak jak w temacie chciałbym żeby ktoś spróbował napisać dla mnie skrypt stawiania ściany
np klikając tarczę w minecraft prawym przyciskiem myszy stawia się mała ścianka 3 lub 2 kratki od gracza w stronę gdzie jest zwrócony jego wzrok.
proszę o pomoc jestem nowy w skryptach,tak szczerze pluginy zaczęły mnie ograniczać.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi