Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na /drop w gui

DeepesT
 Udostępnij

Pytanie

Witam czy może ktos napisać mi skrypt na /drop który otwiera gui i tam jest pokazane np diament i w lore pisze procent i czy jest drop wylonczony włączony ? i aby pisac na chacie potrzeba 1 lvl i ten lvl pisze na chacie czyli np 1 punkty tag nick i co 5 lvl dodaje + 0,1 do większego dropu i opcja wyliczenia cobbla i w lore pisze czy jest włączona czy wyłączona  z góry dziekuje za Pomoc 

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
5 minut temu, DeepesT napisał:

aby pisac na chacie potrzeba 1 lvl i ten lvl pisze na chacie czyli np 1 punkty tag nick

Mogę tak zrobić, ale wtedy format czatu ci się posypie i wszystko to, co ustawiłeś w pluginie od czatu, pójdzie na marne.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Mogę tak zrobić, ale wtedy format czatu ci się posypie i wszystko to, co ustawiłeś w pluginie od czatu, pójdzie na marne.

hmmm rozumiem to można dodać komende /lvl i po wpisaniu tej komedy będzie pisało jaki mam lvl i ile bloków do kolejnego lvl oraz jak wpisze się /lvl nick to pokazuje lvl gracza wiem iż mogłem to zawrzeć w zleceniu Przepraszam 

• 0
4 minuty temu, DeepesT napisał:

hmmm rozumiem to można dodać komende /lvl i po wpisaniu tej komedy będzie pisało jaki mam lvl i ile bloków do kolejnego lvl oraz jak wpisze się /lvl nick to pokazuje lvl gracza wiem iż mogłem to zawrzeć w zleceniu Przepraszam 

Wybacz, że jeszcze dopytuję, ale mam kilka pytań.

16 minut temu, DeepesT napisał:

/drop który otwiera gui i tam jest pokazane np diament i w lore pisze procent i czy jest drop wylonczony włączony ?

1. Ile rzędów ma posiadać te GUI?

2. Np. diament? Czyli mam zamieścić tam wszystkie itemy z dropu z kamienia z typowych stoniarek, tak? Mógłbyś mi je podać, abym niczego nie pominął?

3. Procent na szansę dropu, tak?

4. Co do sprawdzania czy drop jest włączony, czy też nie - czy posiadasz jakieś zmienne, które to sprawdzają? Oczywiście potrzebowałbym tyle zmiennych, ile jest przedmiotów w dropie.

19 minut temu, DeepesT napisał:

co 5 lvl dodaje + 0,1 do większego dropu i opcja wyliczenia cobbla i w lore pisze czy jest włączona czy wyłączona  z góry dziekuje za Pomoc 

1. Do większego dropu czego? Jak to ma wyglądać?

2. Miałeś na myśli opcję wyłączenia cobble'a, tak?

3. Ponownie zadam pytanie z wcześniej - czy posiadasz zmienną, która sprawdza czy drop jest włączony?

Na koniec chcę się upewnić. Ty chcesz jedynie GUI, które będzie wyświetlało wartości tych zmiennych, tak? Nie oczekujesz ode mnie przełączania dropu w GUI?

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Wybacz, że jeszcze dopytuję, ale mam kilka pytań.

1. Ile rzędów ma posiadać te GUI?

2. Np. diament? Czyli mam zamieścić tam wszystkie itemy z dropu z kamienia z typowych stoniarek, tak? Mógłbyś mi je podać, abym niczego nie pominął?

3. Procent na szansę dropu, tak?

4. Co do sprawdzania czy drop jest włączony, czy też nie - czy posiadasz jakieś zmienne, które to sprawdzają? Oczywiście potrzebowałbym tyle zmiennych, ile jest przedmiotów w dropie.

1. Do większego dropu czego? Jak to ma wyglądać?

2. Miałeś na myśli opcję wyłączenia cobble'a, tak?

3. Ponownie zadam pytanie z wcześniej - czy posiadasz zmienną, która sprawdza czy drop jest włączony?

Na koniec chcę się upewnić. Ty chcesz jedynie GUI, które będzie wyświetlało wartości tych zmiennych, tak? Nie oczekujesz ode mnie przełączania dropu w GUI?

Gui ma posiadać 4 rows (rzędy) Proszę :)

2. Drop: Diament,emerald,iron ore, gold ore, redstone,węgiel 

3. Procent za drop - tak proszę 

4. Niestety nie posiadam zmiennych które sprawdzają czy drop jest włączony czy wyłączony.

5. Chodzi mi jak mam ten level to co 5 lvl drop zwiększa się co o 0,01% do każdego dropu 

6.Cobblestone - tak opcja wylączania włączania cobbla 

- Niestety nie posiadam zmiennej 

7. Jesli by była możliwosc dodania jeszcze mozliwosci wylączenia/włączenia wiadomosci o dropie 

Na koniec: Chciałbym aby po kliknienciu na np diament to pisze mi w lore: Drop: Włączony a jesli jeszcze raz klikne to pisze Drop wylonczony

• 0
8 godzin temu, DeepesT napisał:

Gui ma posiadać 4 rows (rzędy) Proszę :)

2. Drop: Diament,emerald,iron ore, gold ore, redstone,węgiel 

3. Procent za drop - tak proszę 

4. Niestety nie posiadam zmiennych które sprawdzają czy drop jest włączony czy wyłączony.

5. Chodzi mi jak mam ten level to co 5 lvl drop zwiększa się co o 0,01% do każdego dropu 

6.Cobblestone - tak opcja wylączania włączania cobbla 

- Niestety nie posiadam zmiennej 

7. Jesli by była możliwosc dodania jeszcze mozliwosci wylączenia/włączenia wiadomosci o dropie 

Na koniec: Chciałbym aby po kliknienciu na np diament to pisze mi w lore: Drop: Włączony a jesli jeszcze raz klikne to pisze Drop wylonczony

Proszę, skrypt nietestowany. Wymagany Skript 2.3+.

Lista zmiennych:

Spoiler

Wszystkie zmienne są albo ustawione, albo nieustawione (domyślnie są ustawione, czyli wszystko jest domyślnie włączone).
Daję ci te zmienne, abyś mógł je zaimplementować do swojego skryptu na drop z kamienia.

{drop::%player%::diamond}
{drop::%player%::emerald}
{drop::%player%::iron}
{drop::%player%::gold}
{drop::%player%::redstone}
{drop::%player%::coal}
{drop::%player%::cobble}
{drop::%player%::powiadomienia}

Skrypt: