CoFFeIN04 696 Opublikowano 17 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2020 (edytowane) Serdeczne Szczęść Boże, dzień dobry droga administracjo. Zgodnie z tematem rzeczonego odwołania, informuję iż odwołuję się od ostrzeżenia nadanego przez użytkownika Libter (https://skript.pl/profil/2-libter/) w dniu dzisiejszym (tj. 17.12.2020 słownie - siedemnasty grudnia dwa tysiące dwudziesty rok) o godzinie 21:29 (słownie - dwudziesta pierwsza dwadzieścia dziewięć) z zapisanym powodem "Post niewnoszący nic do tematu (§2.2.2.2)". Uważam, iż ostrzeżenie, a właściwie nadany mi punkt ostrzeżenia (który jest głównym powodem tego odwołania) został przypisany mi irracjonalnie i bez jasnej, rzeczowej przyczyny. Na wstępie chciałbym poinformować, albowiem w szczegółach ostrzeżenie znajdowała się grafika (zrzut ekranu) przedstawiająca mój wpis z dnia 11 grudnia b.r.: Spoiler Uważam, że mój post wnosił wiele do tematu wpisu, m.in.: - ostrzegał on autora wpisu o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia przez użytkownika @Kormic - informował on powyższego użytkownika o prawdopodobnie błędnie rozwiązanym przez niego zleceniu i próbie wyprowadzenia go z błędnego myślenia Zgodnie z powyższym, w mojej opinii, mój post raczej nie kwalifikuje się do zasady z paragrafu 2 (§2.2.2.2) mówiącej "Należy upewnić się, że pasuje oraz wnosi coś wartościowego do dyskusji.", gdyż dodając go, upewniłem się, że wnosi on przekaz jasny oraz przydatny zarówno dla autora wpisu jak i dla użytkownika odpowiadającego na niego. Punkt ostrzeżenia nadany mi (przy braku nadania go użytkownikowi Kormic) jest jak dla mnie niesprawiedliwy, ponieważ: - mój post wnosił coś do tematu (uzasadnienie podane powyżej) - post użytkownika Kormic nie wnosił nic do tematu i takowa wiadomość powinna zostać przekazana przez Czatbox / wiadomość prywatną. Zrzut ekranu postu użytkownika Kormic: Spoiler Post ten ewidentnie nie wnosi nic do tematu, a zlecenie, pomimo chaotycznego zapisu, udało mi się wykonać i je zrozumieć, co chciałem zasymbolizować użytkownikowi Kormic i jednocześnie poinformować autora zlecenia o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia, ostatecznie pomijam już zaczepliwy charakter postu użytkownika Kormic. Dodatkowo moją uwagę przykuł brak reakcji moderacji przez okres prawie tygodnia, zatem czy nie jest to doszukiwanie się czegoś na siłę? Serdecznie pozdrawiam Edytowane 17 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Glicz i PanMaruda 2 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 18 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2020 Witaj, widziałem okoliczności nadania kary przez CountingDogs. Również mnie zdziwiło, iż dostałeś 0 punktów, a Kormic jeden. W końcu to od Twojej wypowiedzi to wszystko się zaczęło. Kara została jednak poprawiona przez Libter'a co według mnie było dobrym działaniem. Nie rozumiem jednak sensu Twojego odwołania, skoro wszystko zostało poprawione a kary nadane poprawnie. Jeśli użytkownik ma zlecenie, oczekuje na napisanie skryptu. Jeśli ma on zaś problem lub pytanie, oczekuje on na odpowiedź lub pomoc. Przypominam, iż zlecenia to nie temat z działu pogaduszki, w którym możesz sobie pisać co Ci się podoba. To również nie chatbox, na którym wypowiedzi się nie zaliczają w statystykach użytkownika. Teraz troszkę cytatów. 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Serdeczne Szczęść Boże, dzień dobry droga administracjo. Witaj, jesteśmy moderatorami/członkami administracji a nie księdzem. 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: w dniu dzisiejszym (tj. 17.12.2020 słownie - siedemnasty grudnia dwa tysiące dwudziesty rok) o godzinie 21:29 (słownie - dwudziesta pierwsza dwadzieścia dziewięć) z zapisanym powodem "Post niewnoszący nic do tematu (§2.2.2.2)". Zastanawia mnie co chcesz osiągnąć poprzez aż takie urzędowe pismo... 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Uważam, że mój post wnosił wiele do tematu wpisu, m.in.: - ostrzegał on autora wpisu o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia przez użytkownika @Kormic - informował on powyższego użytkownika o prawdopodobnie błędnie rozwiązanym przez niego zleceniu i próbie wyprowadzenia go z błędnego myślenia Nic nie wnosił do tematu. Gdyby autor chciał poprawy skryptu, sam mógłby to napisać. Mając 0 punktów nie składałeś żadnego odwołania, lecz gdy kara została poprawiona postanowiłeś je nagle napisać 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Zgodnie z powyższym, w mojej opinii, mój post raczej nie kwalifikuje się do zasady z paragrafu 2 (§2.2.2.2) mówiącej "Należy upewnić się, że pasuje oraz wnosi coś wartościowego do dyskusji.", gdyż dodając go, upewniłem się, że wnosi on przekaz jasny oraz przydatny zarówno dla autora wpisu jak i dla użytkownika odpowiadającego na niego. Kwalifikuje się skoro właściciel tak sądzi. 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Punkt ostrzeżenia nadany mi (przy braku nadania go użytkownikowi Kormic) jest jak dla mnie niesprawiedliwy, ponieważ: - mój post wnosił coś do tematu (uzasadnienie podane powyżej) - post użytkownika Kormic nie wnosił nic do tematu i takowa wiadomość powinna zostać przekazana przez Czatbox / wiadomość prywatną. Okej, może być niesprawiedliwy, jednak Kormic również otrzymał ostrzeżenie (0), ty dostałeś jeden punkt, ponieważ cały maraton zbędnych wypowiedzi rozpocząłeś Ty swoim niewartościowym postem. 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Zrzut ekranu postu użytkownika Kormic: Pokaż ukrytą zawartość Post ten ewidentnie nie wnosi nic do tematu, a zlecenie, pomimo chaotycznego zapisu, udało mi się wykonać i je zrozumieć, co chciałem zasymbolizować użytkownikowi Kormic i jednocześnie poinformować autora zlecenia o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia, ostatecznie pomijam już zaczepliwy charakter postu użytkownika Kormic. Twoja wypowiedź jest również zbędna. Jak to napisałem wyżej - ,,Kormic również otrzymał ostrzeżenie (0), ty dostałeś jeden punkt, ponieważ cały maraton zbędnych wypowiedzi rozpocząłeś Ty swoim niewartościowym postem." 8 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Dodatkowo moją uwagę przykuł brak reakcji moderacji przez okres prawie tygodnia, zatem czy nie jest to doszukiwanie się czegoś na siłę? Serdecznie pozdrawiam Moderacja nie doszukuje się czegokolwiek na siłę. Gdyby tak było, ostrzeżenia o wartości zerowej byłyby nadawane raz na rok. Specjalnie istnieje coś takiego jak zerowa wartość ostrzeżenia. Służy to do tego, by pouczyć użytkownika. Jeśli wypowiedź użytkownika nie złamała zbytnio zasad pomimo tego, że ma dużo kar ostrzeżenie może być małe. Jednak jak ktoś ciągle spamuje i ma ostrzeżenia co drugi dzień, to taka wartość ostrzeżenia jest mu podnoszona w drodze do jednodniowej blokady konta na forum. Podsumując: Jeśli ktoś przeczytał całą moją wypowiedź, doskonale zna podsumowanie. Kara została poprawiona na prawidłową poprzez odwołanie użytkownika Kormic. Ty już od pewnego czasu otrzymujesz zerowe ostrzeżenia. Ostatnie wykroczenie Kormic'a przed dodaniem mu tego, było we wrześniu, czyli bardzo dawno. Twoje mianowicie było w grudniu (w listopadzie również jest ich sporo). Ja przynajmniej uważam karę za słusznie poprawioną i nie widzę tutaj niczyjego błędu - szczególnie właściciela. Miłego dnia. (wypowiedź została napisana dlatego, iż bardzo chciałem wypowiedzieć się na temat całego odwołania, by wiele rzeczy wyjaśnić) Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/#findComment-274029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoFFeIN04 696 Opublikowano 18 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2020 4 godziny temu, xNightPower_ napisał: Nie rozumiem jednak sensu Twojego odwołania Dodaję, bo myślę, że mam takie prawo. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: W końcu to od Twojej wypowiedzi to wszystko się zaczęło Nie zwalnia to od przestrzegania regulaminu osoby odpowiadającej. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Witaj, jesteśmy moderatorami/członkami administracji a nie księdzem. Nie musisz być księdzem. A co do witam: https://prostypolski.pl/dlaczego-nie-mozna-zaczynac-maila-od-witam/ 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Zastanawia mnie co chcesz osiągnąć poprzez aż takie urzędowe pismo... Poważna sprawa, poważny język. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Nic nie wnosił do tematu. Wnosił w mojej opinii. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Gdyby autor chciał poprawy skryptu, sam mógłby to napisać. Działo to się w przeciągu krótkiego okresu czasu, zatem w celu uniknięcia zbędnych pytań uprzedziłem autora. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Mając 0 punktów nie składałeś żadnego odwołania Bo nie dostałem punktu, ostrzeżenie samo w sobie nic nie zmienia. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Kwalifikuje się skoro właściciel tak sądzi. Jeżeli mój post będący nawiązaniem do tematu kwalifikuje się, to dlaczego post Kormic się nie kwalifikuje, gdzie był on tylko personalną zaczepką, a nie nawiązaniem do tematu wpisu. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: rozpocząłeś Ty Nie zwalnia to nikogo z przestrzegania prawa, "on zrobił to ja też mogę" chyba nie powinno mieć miejsca? 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Twoja wypowiedź jest również zbędna Mam inne zdanie na ten temat. Może nie była docelowo rozwiązaniem zlecenia, ale była odpowiedzią dla autora. 4 godziny temu, xNightPower_ napisał: było we wrześniu widziałem kilka postów Kormic podpadających pod §2.2.2.2, więc nie wiem dlaczego tak dawno nie otrzymał ostrzeżenia. 3 godziny temu, xNightPower_ napisał: Ty już od pewnego czasu otrzymujesz zerowe ostrzeżenia No zobacz, dostałem 2 i to nawet od Ciebie. Aktualnie to jest 3, tym razem za punkt. Razem na poczcie mam 5 maili z tematem "Otrzymałeś ostrzeżenie", na profilu widnieją 3, czyli jak widać część została błędnie nadana. Spoiler Nie wiem czy jest sens pisać tutaj o innym ostrzeżeniu, ale mój wpis nie był humorystyczny tylko podał najprostszy skuteczny sposób rozwiązania problemu. Codziennie np. @PanMaruda odpowiada na pytania dla beki odpowiadając np. "tak" gdy autor źle skonstruuje pytanie. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/#findComment-274067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 130 Opublikowano 18 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2020 Ehh... widzę, że tu wypisywane są takie farmazony, że chyba nic innego mi nie pozostaje, jak wyjaśnić wszystko i wszystkim ze swojej strony, gdyż początkowo ja nadałem oba ostrzeżenia. Więc tak, może zacznijmy od samego odwołania... 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Serdeczne Szczęść Boże, dzień dobry droga administracjo. W chwili obecnej nie jesteśmy w posiadaniu administratorów, lecz moderatorów i właściciela. Więc jak już to zwracasz się do właściciela, czyli do jednego administratora. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Uważam, iż ostrzeżenie, a właściwie nadany mi punkt ostrzeżenia (który jest głównym powodem tego odwołania) został przypisany mi irracjonalnie i bez jasnej, rzeczowej przyczyny. Uważać możesz wiele, jednak po dłuższym zastanowieniu słusznie dostałeś ten punkt (co nie oznacza, że osobnik, który wymieniłeś również nie powinien go otrzymać). No tak, jeśli nie czytasz, nie upewniasz się za co dostałeś 1 punkt, to tu masz odpowiedź --> 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Na wstępie chciałbym poinformować, albowiem w szczegółach ostrzeżenie znajdowała się grafika (zrzut ekranu) przedstawiająca mój wpis z dnia 11 grudnia b.r.: Ukryj zawartość No i to jest post nic niewnoszący do tematu, jeśli odpowiadasz komuś innemu nie na temat. Post rozpoczyna bezsensowną dyskusję, która według was wnosi cokolwiek do tematu... Gdyby było inaczej, to żaden by nie dostał ostrzeżenia za to, a posty nie byłyby ukryte. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Uważam, że mój post wnosił wiele do tematu wpisu, m.in.: - ostrzegał on autora wpisu o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia przez użytkownika @Kormic - informował on powyższego użytkownika o prawdopodobnie błędnie rozwiązanym przez niego zleceniu i próbie wyprowadzenia go z błędnego myślenia W którym momencie on ostrzegał autora? Samo napisanie, że chyba chodziło o to i o to - i autor ma się domyślać? Informacja powinna być kierowana wprost do autora wraz z informacją, dopytaniem o cokolwiek, a wy woleliście odpowiadać na wasze posty, które nie wnosiły nic do tematu. Autor może poinformować o brakach i będzie to jego wina, a nie wasza. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Zgodnie z powyższym, w mojej opinii, mój post raczej nie kwalifikuje się do zasady z paragrafu 2 (§2.2.2.2) mówiącej "Należy upewnić się, że pasuje oraz wnosi coś wartościowego do dyskusji.", gdyż dodając go, upewniłem się, że wnosi on przekaz jasny oraz przydatny zarówno dla autora wpisu jak i dla użytkownika odpowiadającego na niego. W twojej opinii to wszystko co wypisujesz, raczej wnosi coś do tematu, co jest absurdalne... To, że upewniłeś się, że wnosi on jasny oraz przydatny przekaz dla autora i tego drugiego, nie oznacza iż jest tak w rzeczywistości. Każdy musi się domyślać o co chodzi w twoim poście. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Punkt ostrzeżenia nadany mi (przy braku nadania go użytkownikowi Kormic) jest jak dla mnie niesprawiedliwy, ponieważ: - mój post wnosił coś do tematu (uzasadnienie podane powyżej) - post użytkownika Kormic nie wnosił nic do tematu i takowa wiadomość powinna zostać przekazana przez Czatbox / wiadomość prywatną. Wypisujesz takie głupoty, że tego czytać się nawet nie da... Oboje wypowiadacie się jakbyście wszystko wiedzieli od A do Z... Jednak odpowiadając krótko - oboje otrzymaliście ostrzeżenie. Twój post nic nie wniósł do tematu, jednak nie oznacza, że jego również nic nie wniósł. Oboje powinniście przekazać treści przez was napisane w tamtym wątku poprzez ChatBoxa, wiadomość prywatną lub na kanale na serwerze Discord. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Zrzut ekranu postu użytkownika Kormic: Pokaż ukrytą zawartość Post ten ewidentnie nie wnosi nic do tematu, a zlecenie, pomimo chaotycznego zapisu, udało mi się wykonać i je zrozumieć, co chciałem zasymbolizować użytkownikowi Kormic i jednocześnie poinformować autora zlecenia o możliwym błędnym rozwiązaniu zlecenia, ostatecznie pomijam już zaczepliwy charakter postu użytkownika Kormic. No tak, może mamy Ci jeszcze dać Order Dedektywa Holmesa za rozszyfrowanie zagadki... Któryś raz powtórzę - wasze posty nic nie wniosły do tematu, więc oboje otrzymaliście ostrzeżenie. Fajnie, że pomogłeś użytkownikowi, jednak nie usprawiedliwia Ciebie to z tego, że napisałeś post nic niewnoszący do tematu, za który otrzymałeś 1 punkt po przejrzeniu tego przez Libtera. 14 godzin temu, CoFFeIN04 napisał: Dodatkowo moją uwagę przykuł brak reakcji moderacji przez okres prawie tygodnia, zatem czy nie jest to doszukiwanie się czegoś na siłę? Co takiego? Przeczytaj wątek, który podesłałem w tym poście, aby zrozumieć dokładnie o co chodzi... A teraz przejdźmy do Nighta... 6 godzin temu, xNightPower_ napisał: Witaj, widziałem okoliczności nadania kary przez CountingDogs. Również mnie zdziwiło, iż dostałeś 0 punktów, a Kormic jeden. W końcu to od Twojej wypowiedzi to wszystko się zaczęło. Kara została jednak poprawiona przez Libter'a co według mnie było dobrym działaniem. Oboje powinni dostać po jednym punkcie - moim zdaniem, za dużo przewinień mają, jednak dopiero po pewnym momencie zorientowałem się, że ten osobnik posiada dość dużą ilość ostrzeżeń. Czy to co zrobił Libter jest dobrym działaniem? Moim zdaniem połowicznie - oboje po jednym powinni dostać, jednak to tylko moje zdanie. 6 godzin temu, xNightPower_ napisał: Witaj, jesteśmy moderatorami/członkami administracji a nie księdzem. Coś już napisałem na ten temat... 6 godzin temu, xNightPower_ napisał: Podsumując: Jeśli ktoś przeczytał całą moją wypowiedź, doskonale zna podsumowanie. Kara została poprawiona na prawidłową poprzez odwołanie użytkownika Kormic. Ty już od pewnego czasu otrzymujesz zerowe ostrzeżenia. Ostatnie wykroczenie Kormic'a przed dodaniem mu tego, było we wrześniu, czyli bardzo dawno. Twoje mianowicie było w grudniu (w listopadzie również jest ich sporo). Ja przynajmniej uważam karę za słusznie poprawioną i nie widzę tutaj niczyjego błędu - szczególnie właściciela. Każdy uważa co innego - ja osobiście uważam, że oboje wypisują farmazony nie wiedząc nic kompletnie, oboje powinni rózgi dostać pod choinkę... No tak, jednak odpowiadając również autorowi - moderator wcześniej nadmienił poprawę ostrzeżenia, więc te opóźnienia moderacji są nietrafne... Wracając do autora wątku 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Dodaję, bo myślę, że mam takie prawo. Nie dość, że odpowiadasz nie rozumiejąc tego co napisał Night to jeszcze nie jesteś pewien, czy posiadasz takie prawo... Weź przeczytaj pierw regulamin, który znajduje się o tutaj ---> https://skript.pl/regulamin/ 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Nie zwalnia to od przestrzegania regulaminu osoby odpowiadającej. Czytasz ze zrozumieniem? Napisał Night, że zarówno ty jak i tamten otrzymaliście ostrzeżenie... 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Nie musisz być księdzem. A co do witam: https://prostypolski.pl/dlaczego-nie-mozna-zaczynac-maila-od-witam/ Co do powitania twojego, to też coś napisałem... A co do samego witam to przyznam rację. 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Poważna sprawa, poważny język. Po tych farmazonach co wypisujesz z osobą, którą wymieniłeś wcześniej to nie można brać tego na poważnie... 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Wnosił w mojej opinii. A według mojej opinii to dziś jest bardzo paskudna pogoda... I co? Pisząc nie na temat i odpowiadając innemu użytkownikowi nie podając konkretnej odpowiedzi zleceniodawcy lub pytając się go o coś... Ani nie zapytałeś się go o cokolwiek, ani nie dałeś mu w tym poście konkretnej odpowiedzi. 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Działo to się w przeciągu krótkiego okresu czasu, zatem w celu uniknięcia zbędnych pytań uprzedziłem autora. Zleceniodawca wie lepiej czego chce, niż zleceniobiorca. Jeśli są to zbędne pytania to po co je wyprzedzałeś? Skąd wiesz co autor ma na myśli... 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Jeżeli mój post będący nawiązaniem do tematu kwalifikuje się, to dlaczego post Kormic się nie kwalifikuje, gdzie był on tylko personalną zaczepką, a nie nawiązaniem do tematu wpisu. Ehh... Nawet nie liczę, który raz powtórzę, że ostrzeżenia zostały wam nadane, więc zarówno ty jak i on nie jesteście bez winy. 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Nie zwalnia to nikogo z przestrzegania prawa, "on zrobił to ja też mogę" chyba nie powinno mieć miejsca? No i nie ma czegoś takiego. 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Mam inne zdanie na ten temat. Może nie była docelowo rozwiązaniem zlecenia, ale była odpowiedzią dla autora. To nie była odpowiedź dla autora wątku, lecz jakaś zagadka, którą musi rozszyfrować... Odpowiedziałeś innej osobie, więc jakim cudem jest to odpowiedź dla autora? 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: widziałem kilka postów Kormic podpadających pod §2.2.2.2, więc nie wiem dlaczego tak dawno nie otrzymał ostrzeżenia. Istnieje taka magiczna funkcja jak zgłoś post, czy to taki problem po prostu zgłosić odpowiedź? Nie otrzymał ostrzeżenia? Wysłałeś zaledwie dwa zgłoszenia, za które otrzymał ostrzeżenie. 2 godziny temu, CoFFeIN04 napisał: Ukryj zawartość Nie wiem czy jest sens pisać tutaj o innym ostrzeżeniu, ale mój wpis nie był humorystyczny tylko podał najprostszy skuteczny sposób rozwiązania problemu. Codziennie np. @PanMaruda odpowiada na pytania dla beki odpowiadając np. "tak" gdy autor źle skonstruuje pytanie. No tak, zgłosić post to ogromny problem, więc teraz musisz swoje zażalenia tu złożyć, bo przecież dostałeś ostrzeżenie, a inny nie dostał... Zgłoś post po prostu i poczekaj. Pozdrawiam, CountingDogs Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/#findComment-274167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoFFeIN04 696 Opublikowano 18 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2020 4 minuty temu, CountingDogs napisał: Nie dość, że odpowiadasz nie rozumiejąc tego co napisał Night to jeszcze nie jesteś pewien, czy posiadasz takie prawo... Jeżeli nie miałbym takiego prawa, to jestem pewien, że nie mógłbym dodać tutaj wpisu. 4 minuty temu, CountingDogs napisał: Weź przeczytaj pierw regulamin Żeby dodać tutaj coś z sensem najpierw musiałem go przeczytać, więc przeczytany 5 minut temu, CountingDogs napisał: No tak, zgłosić post to ogromny problem Dla mnie nie 5 minut temu, CountingDogs napisał: Zgłoś post po prostu i poczekaj tak staram się robić 5 minut temu, CountingDogs napisał: Wysłałeś zaledwie dwa zgłoszenia, za które otrzymał ostrzeżenie. na forum udzielam się od 2 tygodni, a ktoś u góry wspomniał, że Kormic nie miał ostrzeżenia od września (???) 6 minut temu, CountingDogs napisał: więc jakim cudem jest to odpowiedź dla autora Takim, że autor po prostu czyta wszystko pod jego wpisem. 11 minut temu, CountingDogs napisał: No i nie ma czegoś takiego. jak widać po udzielonych punktach - jest (ktoś mówił, że to ja zacząłem a on tylko odpowiedział, bez sensu, nadal złamał prawo) Koniec końców myślę, iż macie prawo uważać, że OBA posty były lekko offtopic, ale nadal nie rozumiem zasady przydzielonych punktów, z jakiej racji jego post który był bardziej offtopic nie dostał punktu. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/#findComment-274170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 21 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2020 Proszę państwa, doceniam wasz wkład w napisanie szczegółowej skargi jak i bardzo długą dyskusję. Niestety ze względu na małą wagę sprawy (mowa w końcu o jednym punkcie ostrzeżeń) - nie uważam za stosowne zapoznawać się ze wszystkim co zostało powiedziane w tym temacie, więc przejdę od razu do sedna sprawy. Na wstępnie warto podsumować, że: Ostrzeżenie zostało nadane przeze mnie w drodze wyroku w odwołaniu. Zarówno @Kormic jak i @CoFFeIN04 otrzymali ostrzeżenia, więc nikt nie powinien się czuć potraktowany niesprawiedliwie. Nie jest to doszukiwanie się czegoś na siłę, ponieważ @CountingDogs nadał pierwotne ostrzeżenia znacznie wcześniej - po tygodniu zostały one podmienione zgodnie z rozstrzygnięciem odwołania przytoczonym w punkcie 1. Jeśli chodzi o samą treść ostrzeżonego posta - została ona już oceniona zgodnie z wyrokiem w odwołaniu: W dniu 17.12.2020 o 21:38, Libter napisał: Zgodnie z §2.2.2.2 regulaminu - Przed zamieszczeniem treści należy upewnić się, że pasuje oraz wnosi coś wartościowego do dyskusji. W tym przypadku posty zarówno @Kormic jak i @CoFFeIN04 pasują do tematu, jednak nie wnoszą do niego nic wartościowego - napisaliście swoje rozwiązania, więc pozostało czekać na odpowiedź zleceniodawcy. Ani jeden ani drugi post nie kwalifikuje się niestety jako post odbiegający od tematu, który można by było wydzielić, więc zastosowanie ma pozycja w taryfikatorze - (§2.2.2.2 - post niewnoszący nic do tematu) ukrycie posta i od 0 do 3 punktów ostrzeżeń na dwa tygodnie. Tym samym nadanie ostrzeżeń było słuszne. Dyskusyjna pozostaje jednak wartość punktowa ostrzeżeń. Pomimo, że nie jest to nigdzie zapisane wprost, moderacja kierując się zdrowym rozsądkiem powinna decydować o ilości przyznawanych punktów mieszczących się w widełkach w zależności od dotkliwości danego wykroczenia (tzw. miarkowanie kary). Tym samym uważam, że @CoFFeIN04 jako rozpoczynający tę zbędną dyskusję powinien otrzymać 1 punkt natomiast @Kormic, który tylko odpowiadał - 0 punktów. Niniejszym aktualizuję wartości punktowe ostrzeżeń. Po ponownym zapoznaniu się z treścią problematycznego posta - nadal oceniam powyższy wyrok jako prawidłowy. Jako, że w treści odwołania nie zauważyłem polemiki z tym wyrokiem - zostaje on podtrzymany. Tym samym odwołanie zostaje odrzucone. CoFFeIN04 i Pablososek 1 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43745-odwo%C5%82anie-od-ostrze%C5%BCenia-nadanego-przez-libter/#findComment-274954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi