Skocz do zawartości

Forumowe Poradniki

skript.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownik @xNightPower_ dodał nowy wniosek:
Forumowe Poradniki

Witam,
podsunięty został mi pomysł dodania działu "Poradniki" lub "Forumowe poradniki" pod "Gry forumowe" w kategorii "Społeczność". Według mnie mogłoby się to okazać przydatne, ponieważ wiele osób może nie wiedzieć do czego służy dany dział, nie wiedzą jak usuwać spoilery (też tak kiedyś miałem) albo jak umieszczać kod w code.

Takowe poradniki byłyby tworzone przez moderatorów (w szczególności opiekun działu), lub użytkownicy, jednak te najbardziej potrzebne byłyby przypinane. Może miałoby to sens, więc głosujcie!

OTWÓRZ WNIOSEK, ABY ZAGŁOSOWAĆ
Poniżej znajduje się dyskusja wniosku.

4 minuty temu, xNightPower_ napisał:

Poradniki byłyby widoczne dla innych użytkowników. Dlaczego nie?

Mam na myśli, że już kilkukrotnie były tworzone tego typu tematy (chociażby post Wojcia), a żaden nie przykuł uwagi nowych użytkowników. Dlatego też należy zadbać szczególnie o jego widoczność. Podejrzewam, że samo przypięcie postu niewiele da, gdyż prawie żaden użytkownik nie przygląda się spisom tematów. Tutaj potrzeba czegoś więcej... jakiegoś nowego przycisku. Dużego, w kolorze złotym, bądź zółtym, aby zapewnić mu wyróżnienie na tle forumowej zawartości. Mam nadzieję, że tym razem mnie zrozumiałeś.

1 minutę temu, Kormic napisał:

Mam na myśli, że już kilkukrotnie były tworzone tego typu tematy (chociażby post Wojcia), a żaden nie przykuł uwagi nowych użytkowników. Dlatego też należy zadbać szczególnie o jego widoczność. Podejrzewam, że samo przypięcie postu niewiele da, gdyż prawie żaden użytkownik nie przygląda się spisom tematów. Tutaj potrzeba czegoś więcej... jakiegoś nowego przycisku. Dużego, w kolorze złotym, bądź zółtym, aby zapewnić mu wyróżnienie na tle forumowej zawartości. Mam nadzieję, że tym razem mnie zrozumiałeś.

Jakiś napis dla nowych użytkowników/ogłoszenie na górze forum o treści:

,,Jesteś nowym użytkownikiem i potrzebujesz pomocy? Zapoznaj się z forumowymi poradnikami!"

2 godziny temu, xNightPower_ napisał:

Jakiś napis dla nowych użytkowników/ogłoszenie na górze forum o treści:

,,Jesteś nowym użytkownikiem i potrzebujesz pomocy? Zapoznaj się z forumowymi poradnikami!"

jestem dość starym użytkownikiem i uwierz mi że nigdy nie zwróciłem na to uwagi - nawet nie wiem gdzie to jest.

Jeżeli już coś ma być widoczne to przed utworzeniem posta powinno wyskakiwać okienko z regulaminem i linkami do poradników - wszystko opisane dużą, czerwoną czcionką.

1 minutę temu, PanMaruda napisał:

jestem dość starym użytkownikiem i uwierz mi że nigdy nie zwróciłem na to uwagi - nawet nie wiem gdzie to jest.

Jeżeli już coś ma być widoczne to przed utworzeniem posta powinno wyskakiwać okienko z regulaminem i linkami do poradników - wszystko opisane dużą, czerwoną czcionką.

Fajny pomysł, tylko ciekawe czy w stanie do zrealizowania. Raczej tak, chociaż nie jestem pewien by takie cuda były możliwe.

Myślę, że osobny dział jest zbędny. Taką samą funkcję by spełniał przypięty temat w dziale "Informacje". Tworzenie nowego działu dla jednego czy dwóch poradników? Bardziej jestem za jakimiś propozycjami podanymi wyżej, ale na pewno nie za tworzeniem dedykowanego działu.

• Libter odblokował(a) ten temat
  • 2 miesiące temu...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...