Skocz do zawartości
  • 0

JSON jako Broadcast

DJKondzio
 Udostępnij

Pytanie

Witam, wie ktoś może jak zrobić JSON'a jako wiadomość Bradcast by się wyświetlała ona też w logach Consoli? Bo zrobiłem sobie chat z użyciem JSON'a i potrzebuje by w konsoli też był on widoczny tak jak zwykły broadcast w Skript. Za pomoc dziękuje ❤️

Próbowałem przez loop-player oraz @a ale to nie zadziałało :/

Edytowane przez DJKondzio

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, DJKondzio napisał:

Witam, wie ktoś może jak zrobić JSON'a jako wiadomość Bradcast by się wyświetlała ona też w logach Consoli? Bo zrobiłem sobie chat z użyciem JSON'a i potrzebuje by w konsoli też był on widoczny tak jak zwykły broadcast w Skript. Za pomoc dziękuje ❤️

Zaraz, zaraz. Czyli JSON jest widoczny w konsoli, tak?

Przykładowo:

Kod: broadcast "<tooltip:tooltip>test"

Czat: "test"

Konsola: "<tooltip:tooltip>test"

To masz na myśli? Czy próbowałeś 'broadcast formatted'?

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Zaraz, zaraz. Czyli JSON jest widoczny w konsoli, tak?

Przykładowo:

Kod: broadcast "<tooltip:tooltip>test"

Czat: "test"

Konsola: "<tooltip:tooltip>test"

To masz na myśli? Czy próbowałeś 'broadcast formatted'?

Nie nie jest ale potrzebuje by był. Masz tu @Kormic kod którego użyłem do wywołania JSON'a

#json("@a", "%{_chat}%")
jsonBroadcast("%{_chat}%")

• 0

z tego co sprawdzałem ostatnio to broadcast w ogóle nie działał z wiadomościami json - bardziej już send to all players

@edit
święty libterze czy to json.sk? trzymajcie mnie bo mi zaraz czapka spadnie... masz w mojej sygnaturze link do poradnika o json - zainteresuj się nim.

Edytowane przez PanMaruda

• 0
4 minuty temu, PanMaruda napisał:

z tego co sprawdzałem ostatnio to broadcast w ogóle nie działał z wiadomościami json - bardziej już send to all players

@edit
święty libterze czy to json.sk? trzymajcie mnie bo mi zaraz czapka spadnie... masz w mojej sygnaturze link do poradnika o json - zainteresuj się nim.

Widziałem twój poradni bo z niego korzystałem ale i tak to nie działa tak jak chciałem a jak użyłem samego

broadcast "<tooltip:tooltip>test"

to na serwerze w chacie miałem to samo "<tooltip:tooltip>test"

• 0

Widziałem twój poradni bo z niego korzystałem ale i tak to nie działa tak jak chciałem a jak użyłem samego

to na serwerze w chacie miałem to samo "<tooltip:tooltip>test"

czytasz całe wiadomości które się do ciebie pisze czy tylko wybierasz sobie jeden akapit i do niego sie odnosisz? znajdziesz to co napisałem w poprzedniej wiadomości czy mam ci powtórzyć?

• 0
1 minutę temu, PanMaruda napisał:

czytasz całe wiadomości które się do ciebie pisze czy tylko wybierasz sobie jeden akapit i do niego sie odnosisz? znajdziesz to co napisałem w poprzedniej wiadomości czy mam ci powtórzyć?

tak czytałem, ale potrzebuje mieć też wiadomość z chatu w logach Consoli tak jak w normalnym chacie co daje Essentials

• 0

to chyba jest opcja 'send message to console'

a jak ci nie pójdzie i będzie wyświetlało razem z formatowaniem <tooltip... i tak dalej to możesz wysłać 'send unformatted message to console'

tylko że jak używam takiego czegoś to chyba tak nie mogę zrobić

#json("@a", "%{_chat}%")

• 0
1 minutę temu, DJKondzio napisał:

tylko że jak używam takiego czegoś to chyba tak nie mogę zrobić

#json("@a", "%{_chat}%")

a skąd ja mam wiedzieć co te twoje funkcje robią? wstawiasz jakiś kod kij wie skąd - co ja mam z nim niby zrobić?

• 0
3 minuty temu, PanMaruda napisał:

ja pie... pytam się co to za funkcje a ty mi wysyłasz swój kod na chat, litości.

no funkcje od wysyłania JSON które są w json.sk
Masz tu plik json.sk

Nw może mam złą wersje json.sk albo od złej osoby pobrałem

• 0

ugh... tylko dlaczego z tego korzystasz? json.sk to jedno z gorszych ścierw jakie możesz wgrać na serwer i jeszcze wykorzystywać to do tworzenia chatu - współczuję biednemu procesorowi, który będzie musiał to obsłużyć...

proponuję json wywalić i zrobić takim sposobem jak w poradniku - tylko bez broadcast - bo tak jak napisałem - nie działa w nim json

a jeżeli zdecydujesz się zostać przy json.sk to informacja dla ciebie - nie da się się wysłać przez komendę tellraw wiadomości do konsoli

• 0

ugh... tylko dlaczego z tego korzystasz? json.sk to jedno z gorszych ścierw jakie możesz wgrać na serwer i jeszcze wykorzystywać to do tworzenia chatu - współczuję biednemu procesorowi, który będzie musiał to obsłużyć...

proponuję json wywalić i zrobić takim sposobem jak w poradniku - tylko bez broadcast - bo tak jak napisałem - nie działa w nim json

a jeżeli zdecydujesz się zostać przy json.sk to informacja dla ciebie - nie da się się wysłać przez komendę tellraw wiadomości do konsoli

dzięki na prawno zaraz sprawdzę i dam znać nie wiedziałem że nie muszę mieć json.sk by korzystać z JSON'a myślałem że to jest potrzebne by JSON działał

• 0

@PanMaruda gdy korzystam z tych zmiennych co są w twoim poradniku to nie mogę wstawiać w np tooltip %{zmienna::%player%}%

bo przestaje wtedy tooltip działać przykład

send "<tooltip:&6Partner: &c%{marry::%player%}%>&4❤" to all players #To nie działa
send "<tooltip:&6Partner:>&4❤" to all players #To działa

• 0
11 minut temu, DJKondzio napisał:

@PanMaruda gdy korzystam z tych zmiennych co są w twoim poradniku to nie mogę wstawiać w np tooltip %{zmienna::%player%}%

bo przestaje wtedy tooltip działać przykład

send "<tooltip:&6Partner: &c%{marry::%player%}%>&4❤" to all players #To nie działa
send "<tooltip:&6Partner:>&4❤" to all players #To działa

a w poradniku jest to dokładnie opisane jako wyjątek - i jest to wytłumaczone dlaczego tak się dzieje, i jest również wytłumaczone jak to naprawić.

zanim napiszesz kolejne pytanie to przeczytaj tam wszystko jeszcze raz ze zrozumieniem (albo najlepiej dwa razy)

• 0
1 godzinę temu, PanMaruda napisał:

a w poradniku jest to dokładnie opisane jako wyjątek - i jest to wytłumaczone dlaczego tak się dzieje, i jest również wytłumaczone jak to naprawić.

zanim napiszesz kolejne pytanie to przeczytaj tam wszystko jeszcze raz ze zrozumieniem (albo najlepiej dwa razy)

Tylko nie zbyt to wszystko działa tak jak potrzebuje @PanMaruda bo gdy ten tooltip działa to na wszystko a potrzebuje by mi to działało na 1 literke lub 1 zmienną dany tooltip a nie na cały format chatu

• 0

Tylko nie zbyt to wszystko działa tak jak potrzebuje @PanMaruda bo gdy ten tooltip działa to na wszystko a potrzebuje by mi to działało na 1 literke lub 1 zmienną dany tooltip a nie na cały format chatu

Musisz użyć <reset> w miejscu gdzie ma się kończyć tooltip.

• 0
3 godziny temu, Kormic napisał:

Musisz użyć <reset> w miejscu gdzie ma się kończyć tooltip.

Dobra dzięki @Kormic i @PanMarudajuż działa tylko mam 1 problem bo z serwera mnie wywala jak napisze na chacie coś gdy daje do tooltipu a po nim %display name of player% gdy daję %player% to wszystko działa poprawnie wie ktoś o co może chodzić lub co jest nie tak. Podsyłam tą linijkę z kodem:

set {_nick} to "<tooltip:&8&l* &m--------&8&l[ {@tag} &8&l]&m--------&8&l *%nl%&8• &eInformacje:%nl%  &8» &eNick: &a%player%%nl%  &8» &eRanga: &c%{group::%player%}%%nl%  &8» &ePozycja: &a♯1%nl%  &8» &eGildia: &aBrak%nl%  &8» &eHonor: &a✪%{_honor-points::%player%}%%nl%  &8» &eSakwa: &a%{money::%player%}%%nl%  &8» &eŚlub: &c%{marry::%player%}%%nl%%nl%&8•» &aKliknij aby wysłać Wiadomość!><suggest command:/msg %player% >&a%display name of player%"

Logi z Console:

[23:32:30 INFO]: ? [0] [Wlasciciel] DJKondzio ╗ .
[23:32:30 INFO]: Kondzioo350 lost connection: Internal Exception: io.netty.handl
er.codec.EncoderException: java.lang.RuntimeException: An internal error occured.
[23:32:30 INFO]: - [Wlasciciel] Kondzioo350 opuszcza serwer.