MikuChan 2 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) Witajcie! Jeżeli szukacie sposobów na JSON w skripcie (1.12+), nie musicie już szukać! Wymagana ta wersja pluginu Skript lub nowsza. . . . Ten poradnik jest dla objaśnienia o co chodzi, jeżeli nie chcę wam się czytać. Wejdźcie w link powyżej i poszukajcie w informacjach o zmianach przykładów JSON które można użyć w skrypcie. Na początek zróbmy tak, aby po najeżdżeniu na tekst wyskakiwała jakaś wiadomość. Zrobimy to w formie komendy: command /test: trigger: send "<tooltip: wiadomosc ktora ma wyskakiwac>test<reset>" to player Tekst, który podświetlił się wam na fioletowo pokazuję wiadomość która wyskakuję, można to zmienić(wiadomość). Wszystkie nawiasy też trzeba pisać! Poprzez wpisanie <reset> do wiadomości która zostaje wysłana po wpisaniu komendy, na dalszy tekstu nie będzie wyskakiwać wiadomość. Na przykład: command /test: trigger: send "<tooltip: wiadomosc>test<reset> <tooltip: wiadomosc>test2<reset>" to player Teraz jak zrobić, aby po kliknięciu na tekst wpisywało od razu komendę: command /test: trigger: send "<command: /testkomenda>test<reset>" to player command /testkomenda: trigger: send "tescik" to player UWAGA: Pamiętajcie żeby wpisać też ukośnik ponieważ gdy go nie wpiszecie, wyślę wiadomość, a nie komendę! Takie same zasady z <reset> co w tooltip. Też można zmieniać pole które się podświetliło. Te same zasady są następnym przykładzie, nie chcę się powtarzać. Teraz zrobimy coś takiego, aby po kliknięciu w tekst napisało nam komendę, ale nie wysłało. command /test: trigger: send "<suggest command: /testkomenda>test<reset>" to player Zaznaczyło command na fioletowo, lecz tego akurat nie możecie edytować(tego podświetlonego na fioletowo command)! Teraz zróbmy tak, aby po kliknięciu w tekst, przekierowywało nas na stronę. command /test: trigger: send "<link: URL strony>test<reset>" to player Zasady takie same jak w <command... WAŻNE! Nie trzeba robić spacji przy <link:, <command itp. zrobiono to, aby się podświetliło na fioletowo. . . . To już koniec poradniku, liczę na pozytywny odzew. To mój pierwszy poradnik! Jeżeli chcecie bardziej rozwiniętą wersję (bo to ten poradnik to tylko podstawy) to tutaj macie link do bardziej rozbudowanego posta użytkownika PanMaruda. Edytowane 20 listopada 2020 przez MikuChan Helios1993 i Glicz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42995-skript-i-json-bez-%C5%BCadnych-addon%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMaruda 624 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) gratuluję oryginalnego poradnika, dobra robota Edytowane 19 listopada 2020 przez PanMaruda Helios1993, Kormic i xdzikuu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42995-skript-i-json-bez-%C5%BCadnych-addon%C3%B3w/#findComment-269127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#19006 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 Co z forkiem skripta 1.8 od Matocolotoe? Będzie działać czy średnio? Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42995-skript-i-json-bez-%C5%BCadnych-addon%C3%B3w/#findComment-269128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 20 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2020 (edytowane) Ja to tutaj zostawię, bo mi szczerze szkoda mojego przyjaciela. Koniec końców wychodzi na to, że albo chciałeś pod[ciach] część pracy, albo nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki i po 30 sekundach szukania doszedłeś do wniosku, iż nie ma na ten temat żadnego poradnika. Edytowane 20 listopada 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42995-skript-i-json-bez-%C5%BCadnych-addon%C3%B3w/#findComment-269149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi