Skocz do zawartości
  • 0

Top 10 graczy zmienna "size of {zmienna}"

polsatgraniepl
 Udostępnij

Pytanie

Witam.

Potrzebuję skriptu na top 10 graczy ze zmiennej :

size of {zebranePrezenty1::%player%::*}

pod komendą /topprezenty (size of jest potrzebne aby pokazać liczbę a nie koordynaty)

coś takiego:

send "Top 10 graczy prezenty:"
send "1. %nazwa gracza w top 1 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "2. %top 2 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "3. %top 3 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "4. %top 4 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "5. %top 5 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "6. %top 6 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "7. %top 7 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "8. %top 8 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "9. %top 9 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}% %i ilość ile on zdobył%"
send "10. %top 10 gracz w size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%%i ilość ile on zdobył%"

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do topki, którą ja ci pokażę musisz mieć zmienną w formacie

{nazwa::nickGracza} 

jeżeli masz w tej liście jakieś współrzędne, to powinny one zmienne powinny wyglądać tak:

{zebranePrzedmioty::1::topka::%player%}
{zebranePrzedmioty::1::wspolrzedne::%player%::*}

i gdy już do takiej postaci doprowadzisz, to wgrywasz sobie mój skrypt pyraTop REBORN z mojej sygnatury pod postem i używasz w poniższy sposób - tylko najpierw polecam zapoznać się z prezentacją.

command topka:
	trigger:
		send "top 10 prezentów:" and ""
		send createTop("zebranePrzedmioty::1::topka", 10, all offline players, false, "[index]. [player] - [value]")

• 0
Godzinę temu, PanMaruda napisał:

Do topki, którą ja ci pokażę musisz mieć zmienną w formacie

{nazwa::nickGracza} 

jeżeli masz w tej liście jakieś współrzędne, to powinny one zmienne powinny wyglądać tak:

{zebranePrzedmioty::1::topka::%player%}
{zebranePrzedmioty::1::wspolrzedne::%player%::*}

i gdy już do takiej postaci doprowadzisz, to wgrywasz sobie mój skrypt pyraTop REBORN z mojej sygnatury pod postem i używasz w poniższy sposób - tylko najpierw polecam zapoznać się z prezentacją.

command topka:
	trigger:
		send createTop("zebranePrzedmioty::1::topka", 10, all offline players, false, "[index]. [player] - [value]")

czyli jak mam to zrobić przy takim kodzie:?

on join:
    {zebranePrezenty1::%player%::*} is not set:
        set {zebranePrezenty1::%player%::*} to 0
    set {prefix} to "&8[&a&lP&2&lrezenty&8]"

on right click:
    "%clicked block%" contains "skull" or "head"
    {wszystkiePrezenty1::*} contains location of clicked block
    if {zebranePrezenty1::%player%::*} contains location of clicked block:
        send "%{prefix}% &cOdebrales juz kiedys ten prezent! &b(%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%/%size of {wszystkiePrezenty1::*}%)"
    else:
        add location of clicked block to {zebranePrezenty1::%player%::*}
        send "%{prefix}% &bOdebrales prezent! (%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%/%size of {wszystkiePrezenty1::*}%)"

on place:
    "%player's tool's type%" contains "skull" or "head"
    player's tool's name is "prezent1"
    add location of event-block to {wszystkiePrezenty1::*}

command /sprawdzprezent [<offline player>]:
    trigger:
        if arg-1 is not set:
            send "&7>>> &cPoprawne uzycie: &r/sprawdzprezent [<offline player>]"
        else:
            send "&d%arg-1% ma juz %size of {zebranePrezenty1::%arg-1%::*}% prezentow"

po wpisaniu /topprezenty pokazuje się top gracz ze zmienną 

%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%

?

• 0
38 minut temu, polsatgraniepl napisał:

czyli jak mam to zrobić przy takim kodzie:?
po wpisaniu /topprezenty pokazuje się top gracz ze zmienną 

%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%

nawet pewnie sobie z tego nie zdajesz sprawy, ale uwierz mi - nie ma nic bardziej wkurwiającego od osoby, która w złym dziale pyta nieszczegółowo o pomoc bez podawania podstawowych informacji takich jak kod, silnik, wersje, pluginy - mimo tego jednak pomoc otrzymuje, a potem twierdzi że nawet nie potrafi tego zastosować...

on right click:
    "%clicked block%" contains "skull" or "head"
    {wszystkiePrezenty1::*} contains location of clicked block
    if {zebranePrezenty1::%player%::*} contains location of clicked block:
        send "%{prefix}% &cOdebrales juz kiedys ten prezent! &b(%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%/%size of {wszystkiePrezenty1::*}%)"
    else:
        add location of clicked block to {zebranePrezenty1::%player%::*}
        set {topka::prezenty::1::%player%} to size of {zebranePrezenty1::%player%::*}
        send "%{prefix}% &bOdebrales prezent! (%size of {zebranePrezenty1::%player%::*}%/%size of {wszystkiePrezenty1::*}%)"

command topka:
	trigger:
		send createTop("topka::prezenty::1", 10, all offline players, false, "[index]. [player] - [value]")