kajart 8 Opublikowano 8 października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 października 2020 Napisałem prosty skrypt na rzucanie perel co jakis czas, ale mam 2 problemy: 1. Jak sie spami prawym przyciskiem podczas blokady to perly sie kopiuja 2. Nie wyswietla sie bossbar gdy wyrzuce perle i gdy skonczy sie cooldown na perle. Kod: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Glicz 246 Opublikowano 8 października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 października 2020 variables: {pearl::%player%} = 1 on rightclick with ender pearl: if gamemode of player is survival: if {pearl::%player%} is 1: wait 1 tick display "&cNastepnej perly bedziesz mogl uzyc za &54 &csekundy!" on bossbar with 100 percent by 4 seconds for event-player set {pearl::%player%} to 0 wait 4 seconds set {pearl::%player%} to 1 display "&aMozesz juz uzyc perly!" on bossbar with 100 percent by 3 seconds for event-player if {pearl::%player%} is 0: cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 9 października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 października 2020 23 godziny temu, kajart napisał: Napisałem prosty skrypt na rzucanie perel co jakis czas, ale mam 2 problemy: 1. Jak sie spami prawym przyciskiem podczas blokady to perly sie kopiuja 2. Nie wyswietla sie bossbar gdy wyrzuce perle i gdy skonczy sie cooldown na perle. Kod: 1. Unikaj delayów (opóźnień) jak ognia. Odpowiadają one za dużą część błędów i bugów związanych ze skryptami. 2. Niepotrzebnie tworzysz każdemu graczowi zmienną. Wystarczy, że ją będziesz tylko ustawiał gdy będzie wymagana. 3. Poprawiony skrypt: on rightclick with ender pearl: if gamemode of player is survival: if {pearl::%player%} is not set: display "&cNastepnej perly bedziesz mogl uzyc za &54 &csekundy!" on bossbar with 100 percent by 4 seconds for player set {pearl::%player%} to true wait 4 seconds clear {pearl::%player%} display "&aMozesz juz uzyc perly!" on bossbar with 100 percent by 3 seconds for player else: cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kajart 8 Opublikowano 11 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 W dniu 9.10.2020 o 18:01, Kormic napisał: 1. Unikaj delayów (opóźnień) jak ognia. Odpowiadają one za dużą część błędów i bugów związanych ze skryptami. 2. Niepotrzebnie tworzysz każdemu graczowi zmienną. Wystarczy, że ją będziesz tylko ustawiał gdy będzie wymagana. 3. Poprawiony skrypt: on rightclick with ender pearl: if gamemode of player is survival: if {pearl::%player%} is not set: display "&cNastepnej perly bedziesz mogl uzyc za &54 &csekundy!" on bossbar with 100 percent by 4 seconds for player set {pearl::%player%} to true wait 4 seconds clear {pearl::%player%} display "&aMozesz juz uzyc perly!" on bossbar with 100 percent by 3 seconds for player else: cancel event Teraz nie można wcale rzucać pereł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Godzinę temu, kajart napisał: Teraz nie można wcale rzucać pereł Dlatego, że zapewne została ci zmienna ze starego skryptu. Wyczyść ją i spróbuj ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kajart 8 Opublikowano 13 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 października 2020 W dniu 11.10.2020 o 20:55, Kormic napisał: Dlatego, że zapewne została ci zmienna ze starego skryptu. Wyczyść ją i spróbuj ponownie. Dobra dziala dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 130 Opublikowano 13 października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 października 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kajart 8
Napisałem prosty skrypt na rzucanie perel co jakis czas, ale mam 2 problemy: 1. Jak sie spami prawym przyciskiem podczas blokady to perly sie kopiuja 2. Nie wyswietla sie bossbar gdy wyrzuce perle i gdy skonczy sie cooldown na perle.
Kod:
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi