Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na nadawanie rang tabliczka

koncuwka69

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
on sign change:
    line 1 of event-block is "[rangi]
    if line 2 of event-block is "":
        set line 2 of event-block to "default"
    set line 1 of event-block to "&e[Rangi]"
on rightclick on sign:
    line 1 of event-block is "&e[Rangi]"
    execute console command "lp user %player% parent set %uncolored line 2 of event-block%"

• 0
10 minut temu, koncuwka69 napisał:

Siema przychodze z prosba o napisanie skryptu badz danie mi jakis wskazowek czy moge innym to sposobem tez zrobic zeby mozna bylo wybrac sobie range np. Farmer tabliczka

on right click:
	if clicked block is not sign:
		stop
	if line 2 of clicked block is not "&aFarmer":
		stop
	if player has permission "ranga.farmer":
		stop
	execute console command "pex user %player% group add Farmer"
	execute console command "lp user %player% parent set Farmer"
	send "&aOtrzymales range&7: &aFarmer!" to player

Wybierz sobie jedną z dwóch przedostatnich linijek, pierwsza to PermissionsEx, druga to LuckPerms. W linijce nr 4 ustawiasz sobie odpowiednią linijkę jeżeli chodzi o tabliczkę (ma ona być unikalna, nie może się powtarzać na serwerze (ewentualnie możesz dodać wykrywanie regionu)), natomiast w linijce nr 6 sprawdzasz, czy gracz już ma jakąś permisję wchodzącą w skład rangi farmera, uniknie to niepotrzebnego spamu w konsoli.

Edytowane przez Kormic

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

on right click:
		stop
		stop
		stop

Wybierz sobie jedną z dwóch przedostatnich linijek, pierwsza to PermissionsEx, druga to LuckPerms. W linijce nr 4 ustawiasz sobie odpowiednią linijkę jeżeli chodzi o tabliczkę (ma ona być unikalna, nie może się powtarzać na serwerze (ewentualnie możesz dodać wykrywanie regionu)), natomiast w linijce nr 6 sprawdzasz, czy gracz już ma jakąś permisję wchodzącą w skład rangi farmera, uniknie to niepotrzebnego spamu w konsoli.

Czemu ty nie rozumiesz, że nikt już pexa nie używa?

• 0
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Używają ludzie, używają. Przykładem jest chociażby wczorajsza sytuacja z kacpereklubi10. Mówisz każdemu, co jest dobre, a co złe. Zresztą, dałem mu wybór, więc w czym widzisz problem?

• 0
27 minut temu, Kormic napisał:

on right click:
		stop
		stop
		stop

Noo niezbyt mi dziala jakby nie rozumiem co mam zrobic po wklejeniu skryptu do folderu scripts i zreloadowania serwera.

Napisalem w tabliczce &aFarmer w drugiej linijce i nic sie nie dzieje nie rozumiem.. ?

• 0
1 minutę temu, koncuwka69 napisał:

Noo niezbyt mi dziala jakby nie rozumiem co mam zrobic po wklejeniu skryptu do folderu scripts i zreloadowania serwera.

Napisalem w tabliczce &aFarmer w drugiej linijce i nic sie nie dzieje nie rozumiem.. ?

Próbowałeś ściągnąć sobie OP'a? W warunku w linijce nr 6 musi być jakakolwiek permisja wchodząca w skład rangi Farmer, aby osoba posiadająca Farmera nie wybierała go ponownie.

• 0
5 minut temu, Kormic napisał:

Próbowałeś ściągnąć sobie OP'a? W warunku w linijce nr 6 musi być jakakolwiek permisja wchodząca w skład rangi Farmer, aby osoba posiadająca Farmera nie wybierała go ponownie.

Nie wazne przepraszam za zawracanie glowy juz napisalem inny skrypt jednak latwiejszy w obsludze i banalnie prosty ^^

• 0
26 minut temu, Helios1993 napisał:

Bo się nie znasz na robieniu serwerów. Pex ma wiele błędów, w tym komendę crashującą, podobną do tej w starych wersjach worldedita.

a ty się znasz XDDDDDDDDDDDDD

co ty nie powiesz kolejny wielki znawco XDDDD 

pierdolisz głupoty, że nikt nie używa, a wciąż 1/3 serwerów ma pexa 

mózg ci się crashuje 

• 0
36 minut temu, Helios1993 napisał:

Bo się nie znasz na robieniu serwerów. Pex ma wiele błędów, w tym komendę crashującą, podobną do tej w starych wersjach worldedita.

Dobrze, w takim razie wymień te błędy. Jestem ciekaw co napiszesz.

Używałem dobre kilkanaście miesięcy PEXa i nigdy mnie nie zawiódł.

Zresztą, mam wrażenie, że gdy widzisz 3 literki P-E-X, to od razu się denerwujesz. Nie wiem, może dostajesz drgawek, może ci piana z ust leci jak widzisz frazę "PermissionsEx". W takim wypadku należy skontaktować się z egzorcystą.

EDIT:

@koncuwka69 Wiem, że już znalazłeś rozwiązanie, ale wolałem dopracować swoje "dzieło".

on sign change:
	if player is not op:
		stop
	if 2nd line of event-block is not "Farmer":
		stop
	set 2nd line of event-block to "&aFarmer"

on right click:
	if clicked block is not any sign:
		stop
	if 2nd line of clicked block is not "&aFarmer":
		stop
		send "&cJuz odebrales te range!" to player
		stop

Okazało się, że po prostu był problem z kolorkami i dlatego skrypt nie działał.

Edytowane przez Kormic

• 0
1 godzinę temu, Cinu2421 napisał:

Ja uzywam

To nie używaj.

1 godzinę temu, gnomq napisał:

a ty się znasz XDDDDDDDDDDDDD

co ty nie powiesz kolejny wielki znawco XDDDD 

pierdolisz głupoty, że nikt nie używa, a wciąż 1/3 serwerów ma pexa 

mózg ci się crashuje 

Pex kiedyś był popularny, od długiego czasu jest martwy i większość osób używa teraz luckperms. Komendy crashującej nie będę podawał żeby dzieci takie jak ty jej nie używały.

1 godzinę temu, Kormic napisał:

Dobrze, w takim razie wymień te błędy. Jestem ciekaw co napiszesz.

Komenda crashująca serwer, zepsute tymczasowe uprawnienia/rangi, duże lagi przy większych plikach.

1 godzinę temu, Kormic napisał:

Używałem dobre kilkanaście miesięcy PEXa i nigdy mnie nie zawiódł.

Mnie zawiódł długo przed twoimi "kilkunastoma miesiącami", gdy ktoś crashował mi serwer tą komendą jeszcze postanowiłem przy nim zostać i zablokować tą komendę, ale gdy w timingach zauważyłem, że obciąża serwer najbardziej ze wszystkiego, musiałem znaleźć lepszy plugin i w końcu trafiłem na luckperms, z którego korzystam do dziś.

To pisze właściciel pierwszego hostingu serwerów mc w Polsce o pexie:XeoUmBR.jpg

Edytowane przez Helios1993

• 0
8 minut temu, Helios1993 napisał:

To nie używaj.

Pex kiedyś był popularny, od długiego czasu jest martwy i większość osób używa teraz luckperms. Komendy crashującej nie będę podawał żeby dzieci takie jak ty jej nie używały.

Komenda crashująca serwer, zepsute tymczasowe uprawnienia/rangi, duże lagi przy większych plikach.

Mnie zawiódł długo przed twoimi "kilkunastoma miesiącami", gdy ktoś crashował mi serwer tą komendą jeszcze postanowiłem przy nim zostać i zablokować tą komendę, ale gdy w timingach zauważyłem, że obciąża serwer najbardziej ze wszystkiego, musiałem znaleźć lepszy plugin i w końcu trafiłem na luckperms, z którego korzystam do dziś.

To pisze właściciel pierwszego hostingu serwerów mc w Polsce o pexie:XeoUmBR.jpg

🤦‍♂️ 🖕

• 0
15 minut temu, Helios1993 napisał:

właściciel najpopularniejszego polskiego hostingu serwerów mc

craftserve, ani nie jest najpopularniejszy, ani nawet dobry xD

Co do rozwiązania Kormica to jest spoko, ale pozwoli na nadawanie tylko jednej rangi w obecnej formie, 

on right click:
	if clicked block is not any sign:
		stop
	if 1st line of clicked block is not "&e[Rangi]":
    		stop
	if 2nd line of clicked block is "&aFarmer":
		set {_ranga} to "farmer"
	if 2nd line of clicked block is "&aCos":
		set {_ranga} to "cos"

if {_ranga} is not set:
    		stop

execute console command "pex user %player% group add %{_ranga}%"
	execute console command "lp user %player% parent set %{_ranga}%"
	send "&aOtrzymales range&7: &e%{_ranga}%!" to player

Edytowane przez LeviBoyPL

• 0

Podsumowując:

31 minut temu, Helios1993 napisał:

Najpierw piszesz, że NIKT nie używa PEXa, a teraz napisałeś, że mniejszość używa. Kurczę, ten PEX to zdobywa popularność w szybkim czasie. Co do tego, że nie chcesz podać komendy, nie skomentuję. Wystarczy przecież ją zablokować.

zepsute tymczasowe uprawnienia/rangi

U mnie temp rangi oraz permisje działały bez zarzutu. Podejrzewam, że innych również, skoro w dalszym ciągu używają PEXa.

wyciek pamięci na nowszych wersjach gry przy większych plikach.

Na nowszych wersjach gry? Sprecyzuj.

To jest kwestia tego jak zarządzałeś serwerem. Jeżeli miałeś syf, to ten syf lagował, proste. Umiejętne zarządzanie plikami serwerowymi daje o wiele lepsze rezultaty.

To pisze właściciel najpopularniejszego polskiego hostingu serwerów mc o pexie

W tej wiadomości jest napisane "Najnowsza dostępna wersja". Czy tak trudno zejść o kilka wersji niżej, gdzie jest stabilne podłoże?

Dodam na koniec, że PEX na pewno ma jakieś błędy (nie mówię, że nie). Jednakże zdecydowana ich większość jest do uniknięcia (o ile zarządzasz w odpowiedni sposób swoim serwerem).

EDIT:

Należy pamiętać, że PEX tak właściwie nie został opuszczony: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Edytowane przez Kormic

• 0
Godzinę temu, Kormic napisał:

Podsumowując:

Najpierw piszesz, że NIKT nie używa PEXa, a teraz napisałeś, że mniejszość używa. Kurczę, ten PEX to zdobywa popularność w szybkim czasie. Co do tego, że nie chcesz podać komendy, nie skomentuję. Wystarczy przecież ją zablokować.

U mnie temp rangi oraz permisje działały bez zarzutu. Podejrzewam, że innych również, skoro w dalszym ciągu używają PEXa.

Na nowszych wersjach gry? Sprecyzuj.

To jest kwestia tego jak zarządzałeś serwerem. Jeżeli miałeś syf, to ten syf lagował, proste. Umiejętne zarządzanie plikami serwerowymi daje o wiele lepsze rezultaty.

W tej wiadomości jest napisane "Najnowsza dostępna wersja". Czy tak trudno zejść o kilka wersji niżej, gdzie jest stabilne podłoże?

Dodam na koniec, że PEX na pewno ma jakieś błędy (nie mówię, że nie). Jednakże zdecydowana ich większość jest do uniknięcia (o ile zarządzasz w odpowiedni sposób swoim serwerem).

EDIT:

Należy pamiętać, że PEX tak właściwie nie został opuszczony: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Skręca mnie jak widzę co tu się dzieje

Patrzyłem na discord od pex 2, sami polecają lp zamiast pexa. Pozdrawiam

Edytowane przez Cr1mSoN

• 0
4 godziny temu, Helios1993 napisał:

Człowieku weź ty sie kurde wkońcu odwal od tego pex'a okej, ja nie wiem czy ci płaca za to że jestem Ultra Fanem LuckPermsa, jak ktoś napsize o pexie to dostajesz padaczki normalnie

• 0
57 minut temu, Cr1mSoN napisał:

Skręca mnie jak widzę co tu się dzieje

Patrzyłem na discord od pex 2, sami polecają lp zamiast pexa. Pozdrawiam

A niech cię skręca. Mnie się to nie podoba, że Helios (i najprawdopodobniej ty) miesza PEXa z błotem i dostaje drgawek oraz objawów podobnych do opętania tylko gdy o nim usłyszy.

Mówi o jakichś błędach, które właściwie są fenomenem. Gdy była mowa o tej crashującej komendzie, to twórcy PEXa dostali dokładną informację jak to odtworzyć i wiesz co? Nie udało się odtworzyć błędu, mimo że wszystko robili tak jak użytkownik im to zgłosił. Tyle w temacie.

Edytowane przez Kormic