Gość Usunięty#5541 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 (edytowane) Jakiś czas temu dodałem do działu współpracy temat w którym oferuje itemshop sklepmc. Jako pierwszy zgłosił się użytkownik @gnomq2000, zaoferowałem mu go za 30% z dochodów, gdzie minimalny zarobek to 100 złotych, od samego początku miałem na celu znaleźć serwer, który będzie zarabiał mniej, więcej te 100 złotych. Gnomq w wiadomościach na discordzie przyjął ofertę bez żadnego "ale", dodatkowo stwierdził, że sam nie wie czy jego serwer tyle zarobi. Okazało się, że jego serwer zarobił (do momentu, w którym uciekł od płacenia) niemal 300 złotych, a ten zamiast ustalić ze mną, że te 30% to za dużo po prostu zrezygnował bez płacenia. Wcześniej napisał mi czy może mi od razu przelać 30 zł, dla mnie było to obojętne co widać na załączonych screenach, wysłał mi 35 zł. Po tym jak zrezygnował zaczął nazywać mnie oszustem, mimo, że to on tak naprawdę mnie oszukał - już pomijam ten fakt, przecież nic się nie stanie jak nie dostanę od niego tych 40 paru złotych, które powinien mi jeszcze wysłać, chodzi tu bardziej o sam fakt, że wyzywa mnie od oszustów i psuje mój wizerunek i wnoszę o ukaranie go za to (można ten fakt podciągnąć pod §2.2.1 lub §2.2.4). Spoiler Jeszcze na shoutboxie pisał, że jestem oszustem, ale niestety ciężko jest się dokopać do tych wiadomości Edytowane 29 sierpnia 2020 przez BrixNW Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 nie zapomnij o tym, że zapytałem cię czy mogę zapłacić te 30 złotych za miesiąc z góry, bo nie miałem pewności czy serwer tyle zarobi. zgodziłeś się (mam dowody). temat jest prosty. gdy chciałem rozwiązać współpracę po kilku dniach domagałeś się reszty pieniędzy chyba sobie jaja robisz z samego siebie chłopie w dodatku męczyłeś mnie ciągle o kolejne wpłaty, jak to ująłeś: "potrzebuję szybko pieniędzy". czy ty jesteś zdrowy na umyśle? Łączę posty. Notatka dodana przez Wojciu bludis 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#5541 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 (edytowane) 3 minuty temu, gnomq2000 napisał: nie zapomnij o tym, że zapytałem cię czy mogę zapłacić te 30 złotych za miesiąc z góry, bo nie miałem pewności czy serwer tyle zarobi. zgodziłeś się (mam dowody). temat jest prosty. gdy chciałem rozwiązać współpracę po kilku dniach domagałeś się reszty pieniędzy chyba sobie jaja robisz z samego siebie chłopie A ty chyba nie potrafisz czytać, bo nie oskarżam tutaj nikogo o oszustwo, tylko o sam fakt, że nazywasz mnie oszustem, a ten twój "dowód" jest w spojlerze, widać, że nie czytałeś mojego posta. 3 minuty temu, gnomq2000 napisał: w dodatku męczyłeś mnie ciągle o kolejne wpłaty, jak to ująłeś: "potrzebuję szybko pieniędzy". czy ty jesteś zdrowy na umyśle? Raz grzecznie zapytałem Edytowane 29 sierpnia 2020 przez BrixNW Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 1 minutę temu, BrixNW napisał: A ty chyba nie potrafisz czytać, bo nie oskarżam tutaj nikogo o oszustwo, tylko o sam fakt, że nazywasz mnie oszustem, a ten twój "dowód" jest w spojlerze, widać, że nie czytałeś mojego posta. po zapłaceniu za miesiąc współpracę mogłem zakończyć w każdej chwili, a zrobiłem to po jakichś 3 dniach, więc nie dość że na mnie zarobiłeś, to jeszcze masz do mnie problemy? nikt nie jest taki głupi, żeby ci płacił 200zł za sklep, który jest wart 50zł Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#5541 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 3 minuty temu, gnomq2000 napisał: po zapłaceniu za miesiąc współpracę mogłem zakończyć w każdej chwili, a zrobiłem to po jakichś 3 dniach, więc nie dość że na mnie zarobiłeś, to jeszcze masz do mnie problemy? nikt nie jest taki głupi, żeby ci płacił 200zł za sklep, który jest wart 50zł Ponownie olewasz to co napisałem. 15 minut temu, BrixNW napisał: a ten zamiast ustalić ze mną, że te 30% to za dużo po prostu zrezygnował bez płacenia. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 11 minut temu, BrixNW napisał: Ponownie olewasz to co napisałem. a ja dalej mówię, że zgodziłeś się na 30zł za miesiąc i przy tym zostaniemy nie chce mi się już nawet z tobą pisać dalej... co zrobi Libter, to zrobi. trudno. ja na ciebie skargi nie złożyłem, ale ty widocznie spać nie możesz Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 Tak dodam tylko do skargi, iż użytkownik gnomq był na moim serwerze grafikiem. Skargę więc uznaję za słuszną, ponieważ grafik nie stosował się zasad na moim discordzie. Do tego jak napisałem opinię na tym forum o jego serwerze, ten postanowił wyzywać mnie od trzynastolatków (post usunięty przez moderatora). Dobrze, to tyle. Sorry za ewentualny spam. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, xNightPower_ napisał: Tak dodam tylko do skargi, iż użytkownik gnomq był na moim serwerze grafikiem. Skargę więc uznaję za słuszną, ponieważ grafik nie stosował się zasad na moim discordzie. Do tego jak napisałem opinię na tym forum o jego serwerze, ten postanowił wyzywać mnie od trzynastolatków (post usunięty przez moderatora). Dobrze, to tyle. Sorry za ewentualny spam. Pozdrawiam. Co mają zasady na twoim discordzie wspólnego z tą skargą? O waszych wojnach w związku z tym itemshopem to już chyba większość osób na forum słyszała. Nie wiem kto z was tutaj nie dotrzymał swojej części umowy. Brix, jeśli rzeczywiście nie zapłaciłeś, to uważaj na następny raz z kim ubijasz interes, a jeżeli próbujesz od niego wyłudzić kasę... no, może tutaj nie dokończę. Mimo wszystko nazywanie kogoś oszustem bez najtwardszych dowodów i to na shoutboxie jest zniesławieniem publicznym. Nawet jeśli Brix nie ma w tej sprawie nic na sumieniu, to zapewne i tak jego interes ucierpi, bo nikt nie ma ochoty współpracować z osobą, z którą byli związani niezadowoleni klienci i do tego bycie określonym jako oszust . W mojej ocenie co do tego itemshopu to będziecie musieli zapewne sami to między sobą rozstrzygnąć (w co szczerze wątpię, że dojdzie do skutku), a co do tych oszczerstw to gnomq2000 najprawdopodobniej będzie musiał przeprosić i nie obejdzie się bez punktów. Edytowane 29 sierpnia 2020 przez Kormic gnomq i kerpson 1 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-258981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Znowu sprawy cywilne na skripcie, ech... idźcie do sądu czy coś. Na podstawie screenów wiadomości ustalam następujący stan faktyczny: Została zawarta umowa ustna w postaci wypożyczenia sklepu przez @BrixNW w zamian za 30% dochodów z serwera @gnomq2000. Dodatkowo umowa została rozszerzona, że @BrixNW otrzyma 30% dochodów lub minimum 30 zł. Ostatecznie @gnomq2000 zapłacił 30 zł mimo, że 30% dochodów z serwera wynosiło więcej. Oraz oskarżał @BrixNW o próby wyłudzenia i oszustwa co jest karalne na podstawie §2.1.2.1 regulaminu. Tym samym zarządzam, że: @gnomq2000 powinien publicznie przeprosić @BrixNW w tym temacie, na shoutboxie oraz w statusie. @gnomq2000 powinien dokonać rozliczenia z @BrixNW do wysokości 30% zarobków ze sklepu na czas obowiązywania umowy (tzn. podpięcia serwera pod sklep). Forum będzie egzekwować punkt 1., nie 2. ponieważ są to prywatne rozliczenia pomiędzy użytkownikami. Niemniej jednak jeśli punkt 2. nie zostanie uregulowany to @BrixNW ma prawo do nazywania @gnomq2000 oszustem powołując się na ten wyrok. Wyrok nie jest prawomocny, jeśli @gnomq2000 przedstawi w terminie 7 dni screeny potwierdzające jego wersję wydarzeń tzn. zapłata maksymalnie 30 zł, a nie jak dotychczas większej kwoty z 30 zł lub 30% - sprawa zostanie rozpatrzona ponownie. W przeciwnym wypadku wyrok uprawomocni się. Rejszpat i gnomq 2 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-259380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 dostał nawet 35zł za 3 dni użytku jego sklepu. mogłem zrezygnować kiedy mi się podoba, w końcu to moje pieniądze i ja będę decydował kiedy mi coś odpowiada, a kiedy nie. nie podpisywałem z nim żadnej umowy. nie wiem kim trzeba być, żeby zarobić, po czym wyłudzać prawie 100zł za sklep warty 50zł i w dodatku zgłaszać to na forum i grozić banicją na dwóch forach... chłop nie dość, że na mnie zarobił w tak krótkim czasie, to jeszcze mu mało. jakby był normalny, to machnąłbym ręką i zapłacił te drobniaki, ale jak jest się pazernym na pieniądze to do widzenia. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-259381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomq 223 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 chociaż wiem, że zawiniłem nazywając go oszustem, ale tak działają emocje, więc @BrixNW przepraszam cię za to, ale niestety nie zapłacę choćby Libter mnie nawet zbanował na zawsze. jestem już tym tematem zmęczony i nie chcę tego ciągnąć dłużej. śmiało odradzaj ze mną współprac i nazywaj mnie oszustem jak masz takie pozwolenie. jakoś będę musiał z tym żyć. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-259382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 9 minut temu, gnomq2000 napisał: Dla mnie ten screen nie stanowi modyfikacji umowy tylko propozycję uregulowania części należności. 10 minut temu, gnomq2000 napisał: dostał nawet 35zł za 3 dni użytku jego sklepu. mogłem zrezygnować kiedy mi się podoba, w końcu to moje pieniądze i ja będę decydował kiedy mi coś odpowiada, a kiedy nie. nie podpisywałem z nim żadnej umowy. nie wiem kim trzeba być, żeby zarobić, po czym wyłudzać prawie 100zł za sklep warty 50zł i w dodatku zgłaszać to na forum i grozić banicją na dwóch forach... chłop nie dość, że na mnie zarobił w tak krótkim czasie, to jeszcze mu mało. jakby był normalny, to machnąłbym ręką i zapłacił te drobniaki, ale jak jest się pazernym na pieniądze to do widzenia. Mogłeś zrezygnować jeśli nie umawialiście się inaczej, ale powinieneś uregulować całość uzgodnionej należności to jest 30% zarobionych w trakcie użytkowania jego sklepu. Umowa ustna (w tym zawarta poprzez wiadomości internetowe) ma podobną moc jak pisemna. Ciągle mówisz o wyłudzeniach itd. podczas gdy od początku sam zgodziłeś się na 30%. Nagle sklep zaczął zarabiać to okazało się że to za dużo? Widzę, że więcej argumentów w tej sprawie już nie ma, więc przedstawiony w poprzednim poście stan faktyczny uważam za prawidłowy, a wyrok staje się prawomocny: 43 minuty temu, Libter napisał: Tym samym zarządzam, że: @gnomq2000 powinien publicznie przeprosić @BrixNW w tym temacie, na shoutboxie oraz w statusie. @gnomq2000 powinien dokonać rozliczenia z @BrixNW do wysokości 30% zarobków ze sklepu na czas obowiązywania umowy (tzn. podpięcia serwera pod sklep). Forum będzie egzekwować punkt 1., nie 2. ponieważ są to prywatne rozliczenia pomiędzy użytkownikami. Niemniej jednak jeśli punkt 2. nie zostanie uregulowany to @BrixNW ma prawo do nazywania @gnomq2000 oszustem powołując się na ten wyrok. Termin na realizację pkt. 1 to 3 dni, niezrealizowanie go lub dalsze oszczerstwa względem @BrixNW będą surowo karane. Co do pkt. 2 - to już kwestia twojego sumienia i reputacji, niemniej jednak umów należy przestrzegać nawet w momencie gdy okazują się nie do końca korzystne. LeviBoyPL, gnomq, Rejszpat i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41390-skarga-gnomq2000/#findComment-259384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi