Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o pomoc w 2 skryptach

dragon5585
 Udostępnij

Pytanie

Witam mam prośbę do was mógłby mi ktoś pomóc napisać skrypt na warpy w GUI tyle że chodzi mi o to żeby po wbiciu 10poziomu można by było iść na warp od 10 poziomu. a wyższe byłyby zablokowane.

Tu jest link do dopisania kilku linijek:

i drugi skrypt mam już prawie skończony ale nie potrafie dopisać linijki ze zdobytymi Killami i śmierciami oraz jak wpisać range do skrypu ? w sensie na Chat pisze np "[Gracz] dragon5585 >> ble ble ble" i mam problem z tym prefix'em zeby pisało w gui gracz a nie np none albo blad wyskakiwal.

format slot 23 of player with 1 of Iron Sword named "&e&lStatystyki" with lore " &7Czas Gry&8: [&6Brak minut&8] || &7Ilosc Zabojstw&8: [&6Brak&8] || &7Ilosc Zgonow&8: [&6Brak&8] || &7KDR&8: [&6Brak&8] ||

Wyżej pisałem o tej linijce.

Edytowane przez Peridot
Peridot

Poprawiam formatowanie na jasnym stylu i wstawiam w code

Notatka dodana przez Peridot

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 godziny temu, dragon5585 napisał:

Witam mam prośbę do was mógłby mi ktoś pomóc napisać skrypt na warpy w GUI tyle że chodzi mi o to żeby po wbiciu 10poziomu można by było iść na warp od 10 poziomu. a wyższe byłyby zablokowane.

Tu jest link do dopisania kilku linijek:

i drugi skrypt mam już prawie skończony ale nie potrafie dopisać linijki ze zdobytymi Killami i śmierciami oraz jak wpisać range do skrypu ? w sensie na Chat pisze np "[Gracz] dragon5585 >> ble ble ble" i mam problem z tym prefix'em zeby pisało w gui gracz a nie np none albo blad wyskakiwal.

format slot 23 of player with 1 of Iron Sword named "&e&lStatystyki" with lore " &7Czas Gry&8: [&6Brak minut&8] || &7Ilosc Zabojstw&8: [&6Brak&8] || &7Ilosc Zgonow&8: [&6Brak&8] || &7KDR&8: [&6Brak&8] ||

Wyżej pisałem o tej linijce.

Poprawiłem nieco twój skrypt, jeśli robisz tę samą czynność wielokrotnie w GUI, to ją zapętlaj. Jeśli chcesz, aby teleportacja była dostępna od danego poziomu, to lepiej, abyś GUI zrobił z pomocą 'set slot', np.

Dzięki set slot, a później on inventory click możesz sprawdzać wiele wartości i wykonywać wiele kodu. Daje ci to po prostu większe pole manewru.

Co do twojego pytania...

format slot 23 of player with 1 of iron sword named "&e&lStatystyki" with lore " &7Czas Gry&8: [&6Brak minut&8] || &7Ilosc Zabojstw&8: [&6Brak&8] || &7Ilosc Zgonow&8: [&6Brak&8] || &7KDR&8: [&6Brak&8]"

To by było tak...

format slot 23 of player with 1 of iron sword named "&e&lStatystyki" with lore " &7Czas Gry&8: [&6%{czasgry::%player%}%&8] || &7Ilosc Zabojstw&8: [&6%{zabojstwa::%player%}%&8] || &7Ilosc Zgonow&8: [&6%{zgony::%player%}%&8] || &7KDR&8: [&6%{zabojstwa::%player%} / {zgony::%player%}%&8]"

Te zmienne typu {zabojstwa::%player} musisz sobie samemu naliczać poprzez eventy.

A prefix możesz przechwycić poprzez %player's prefix% lub %colored player's prefix%, do tych dwóch potrzeba pluginu od czatu.

• 0

@Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!  Pojawiły sie 2 błędy:

[Skript] Reloading mapy.sk...
[21:42:40 ERROR]: Can't understand this condition/effect: format slot loop-number - 1 of player with 1 of eye of ender of power 10 named "" (mapy.sk, line 4: format slot loop-number - 1 of player with 1 of eye of ender of power 10 named ""')
[21:42:41 ERROR]: 'player' is not an item stack (mapy.sk, line 109: if name of player's current inventory is "Teleporty":')
[21:42:41 INFO]: [Skript] Encountered 2 errors while reloading mapy.sk!

A po dodaniu tych killi dedow oraz KDR wyskoczyly <none>

Edytowane przez xAxee
xAxee

Wstawiam w code

Notatka dodana przez xAxee

xAxee

Łączę posty

• 0
20 minut temu, dragon5585 napisał:

A po dodaniu tych killi dedow oraz KDR wyskoczyly <none>

Po primo, składnia jest poprawna, zamień 'eye of ender' z 'ender eye', po drugie zamiast 'if name of player's current inventory is "Teleporty":' możesz dać 'if name of current inventory of player is "Teleporty":', jeśli ci to nie zadziała, to problem jest po twojej stronie. Poza tym użyj set slot zamiast format slot. A co do killi, dedów i KDR, napisałem, że musisz je sobie od początku naliczać poprzez event 'on death:'.

Edytowane przez Kormic

• 0
3 minuty temu, dragon5585 napisał:

@Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nic to nie dało :/ To co musiałbym zmienić żeby to zadziałało ? 

Podaj ponownie cały kod, wersję Skripta, silnik oraz wersję serwera oraz listę dodatków do Skripta.

• 0
[22:25:45 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Spigot-c3c767f-33d5de3 (MC: 1.8) (Implementing API version 1.8-R0.1-SNAPSHOT)

[22:25:53 INFO]: Skript version 2.1.2
[22:25:53 INFO]: Customize Minecraft's mechanics with simple scripts written in plain English sentences.
[22:25:53 INFO]: Website: http://njol.ch/projects/skript
[22:25:53 INFO]: Author: Njol
[22:25:53 INFO]: WildSkript version 1.8
[22:25:53 INFO]: Website: http://www.dzikoysk.net/
[22:25:53 INFO]: Author: Dzikoysk

Edytowane przez xAxee
xAxee

Wstawiam w code

• 0
W dniu 5.08.2020 o 22:31, dragon5585 napisał:
[22:25:45 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Spigot-c3c767f-33d5de3 (MC: 1.8) (Implementing API version 1.8-R0.1-SNAPSHOT)

[22:25:53 INFO]: Skript version 2.1.2
[22:25:53 INFO]: Customize Minecraft's mechanics with simple scripts written in plain English sentences.
[22:25:53 INFO]: Website: http://njol.ch/projects/skript
[22:25:53 INFO]: Author: Njol
[22:25:53 INFO]: WildSkript version 1.8
[22:25:53 INFO]: Website: http://www.dzikoysk.net/
[22:25:53 INFO]: Author: Dzikoysk

To ja się nie dziwię, że większość rzeczy ci nie działa, skoro masz serwer na CraftBukkit'cie. Dlaczego używasz wersji 1.8? Ze względu na pluginy?

EDIT:

Sprostuję, wersja Njola jest jeszcze sprawna na CraftBukkit'cie.

Edytowane przez xAxee
xAxee

Poprawiam cytat

• 0
1 minutę temu, dragon5585 napisał:

Najbardziej chodzi o plugin na poziomy bo chce zrobić serwer RPG a już mam większość pluginów skonfigurowane na tą wersje 1.8

Istnieje wiele skryptów na poziomy, plugin nie jest jedynym wyjściem.

• 0

To jaką wersje polecasz serwera polecasz?

Skripta polecałbym np. 2.4.1 (najnowsza stabilna) lub po prostu najnowsza dostępna (są to forki od bensku), co do silnika serwera to Spigot lub PaperSpigot na wersję co najmniej 1.12, a najlepiej to wersje 1.13+, gdyż one posiadają pełne wsparcie.

• 0
42 minuty temu, foleykevin297 napisał:

@dragon5585 plugin ViaVersion pozwala na wejście graczowi z różnych wersji minecrafta, możesz zrobić od wersji 1.8 serwer i do 1.16 będą mogli gracze wejść. Polecam ci Spigota, bo on jest najbardziej optymalny i najbardziej używany na serwerach typu minecraft.

Tak, ViaVersion jest przydatny w takich momentach. Tak w ogóle, cześć Foley. Co do Spigota, jeszcze lepszy jest PaperSpigot, gdyż pozwala na odczytywanie większej ilości informacji niż na Spigot'cie, np. można przechwycić zmienną %player's ping%.

Edytowane przez Kormic

• 0

@KormicPo zmianie silnika na wersje 1.15.2 i wgraniu tych skryptów nie działa ten skrypt niżej:

jak go wgrywam to jest błąd w:

9 linijce
13 linijce
21 linijce
29 linijce

I po otworzeniu tego GUI komenda /test i klikniecie na Żelazny Blok nie teleportuje a blok ląduje w ekwipunku gracza.

• 0

@KormicPo zmianie silnika na wersje 1.15.2 i wgraniu tych skryptów nie działa ten skrypt niżej:

jak go wgrywam to jest błąd w:

9 linijce
13 linijce
21 linijce
29 linijce

I po otworzeniu tego GUI komenda /test i klikniecie na Żelazny Blok nie teleportuje a blok ląduje w ekwipunku gracza.

Podaj wersję Skripta oraz pytanie, czy masz Spigota, PaperSpigota czy też CraftBukkita?

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...