CountingDogs 131 Opublikowano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2019 (edytowane) MrChatControl Jest to skrypt na chat z GUI, oraz konfiguracją wiadomości w YML. Komenda /MrChatControl/mrcc - otwiera nam okno w którym możemy: 1. Włączyć, wyłączyć chat 2. Wyczyścić chat Skrypt ---> Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - 1.0 Skrypt ---> Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - 1.1 Wymagane pluginy: 1. SkQuery 1. WildSkript Dodatki do skryptu:QBans v1.0 - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 10 stycznia 2020 przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2019 8 godzin temu, CountingDogs napisał: Fakt, takie coś do napisania w 5 sekund, lecz tutaj mamy wiadomości w YML, oraz GUI. To też jest 5 sekund. Prawidłowy format zmiennych: {nazwaskryptu::nazwazmiennej:: dalszaczęść} Usuń format slot i zastąp set player's current... jaku49 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 691 Opublikowano 13 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2019 Fajnie że yml, ale co z tego jak skrypt jest napisany format slotem (zapoznaj się o co chodzi na forum), zmienne oddzielane kropki no błagam Cię (kolega wyżej opisał). Skrypty na /chat już są tak oklepane, że nawet nie ma po co pisać kolejnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2019 @up, jednakże zwykłą rzecz można przerobić na niezwykłą. Postaram się zrobić więcej w tym skrypcie i być może spróbuję go udoskonalić, nie wiem jeszcze jak mogę to zrobić, ale YML mi pomóc w tym może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2019 Aktualizacja 28.08.2019 Dodano: - Dodatek do skryptu - MrChatControlHelp+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2019 (edytowane) O mój boże, patrze na to i trzymam się za głowe... send "&aRestart za: &6&l3" wait 1 seconds send "&aRestart za: &6&l2" wait 1 seconds send "&aRestart za: &6&l1" wait 1 seconds send "&aRestartowanie plikow..." wait 1 seconds Do wywalenia. execute console command "sk reload MrChatControl" execute console command "sk reload MrCCHelp+" Co jak nazwałem skrypt inaczej? if arg is "update": send "&8>>> &6https://skript.pl/temat/34430-mrchatcontrol/" Co to jest? Ogólnie mówiąc ten dodatek jest zbędny, niczemu nie służy - nie lepiej wpisać /sk reload skrypt? I jeszcze ten yaml, dla którego nie ma zastosowania. Edytowane 28 sierpnia 2019 przez LjayPL789 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2019 To zmieniasz z nazwy "MrChatControl" na swoją... To samo z drugą nazwą. Aktualizacja 28.08.2019 Dodano: - Dodatek QBans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3meraldK 101 Opublikowano 31 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2019 1. po co tworzyć oddzielne pliki configowe jeżeli można zrobić wszystko w options: (te wiadomości tzn.) 2. Drugi problem, powinieneś dla optymalizacji kodu użyć broadcast zamiast senda to players. Zwyczajnie jest to krótsze oraz bardziej optymalne. 3. I TERAZ HIT: 'format slot' otóż drogi panie, nie! ten effect jest zbugowany, każdy prawilny skrypter powinien używać 'set current's player inventory slot (slot) to ...' i używać eventu 'on inventory click:' bludis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 1 września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 września 2019 Kocham świeżynki, które nie mają pojęcia o skrypcie, a się wypowiadają. 6 godzin temu, 3meraldK napisał: 2. Drugi problem, powinieneś dla optymalizacji kodu użyć broadcast zamiast senda to players. Zwyczajnie jest to krótsze oraz bardziej optymalne. Tak, a później spam w konsoli jakimiś message'ami. 6 godzin temu, 3meraldK napisał: 3. I TERAZ HIT: 'format slot' otóż drogi panie, nie! ten effect jest zbugowany, każdy prawilny skrypter powinien używać 'set current's player inventory slot (slot) to ...' i używać eventu 'on inventory click:' A żebyś wiedział, że hit bo jak Ty to nazwałeś "prawilny" skrypter korzysta z tuske. DαrϰVεnuς 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZiemniaQ Opublikowano 1 września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 września 2019 (edytowane) Z reguły czyszczenie chatu odbywa się w momencie gdy ktoś klnie na głównym, reklamuje inny serwer, podaje dane osobowe, gdy kilkanaście botów robi spam albo gdy po prostu administrator ma taką chęć. A tu nie, piszesz sobie na spokojnie z innymi graczami, niczym nie przeszkadzacie i nagle *[ciach], bum trzask trach* AUTOCZYSZCZENIE CHATU, które nie robi nic poza obciążaniem procesora. 7 godzin temu, LjayPL789 napisał: "prawilny" skrypter korzysta z tuske. Nie żebym bronił tamtego osobnika płci nieokreślonej czy coś... Ale dobry fotograf zrobi zdjęcie nawet zdechłą wiewiórką. Edytowane 1 września 2019 przez ZiemniaQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3meraldK 101 Opublikowano 1 września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 września 2019 3 godziny temu, LjayPL789 napisał: Kocham świeżynki, które nie mają pojęcia o skrypcie, a się wypowiadają. Tak, a później spam w konsoli jakimiś message'ami. A żebyś wiedział, że hit bo jak Ty to nazwałeś "prawilny" skrypter korzysta z tuske. Nowy nie jestem (chyba, że pół roku siedzienia na forum uważasz za nikłe) 2. w swojej konsoli takiego "spamu" message nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 1 września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 września 2019 (edytowane) Kochaniutki, jeśli piszesz mu, żeby tak robił, to zastosuje to do dalszych skryptów - co jak w tamtych użyje dużo sendów? 2 godziny temu, 3meraldK napisał: Nowy nie jestem (chyba, że pół roku siedzienia na forum uważasz za nikłe) Siedzieć na forum każdy może, więc Edytowane 1 września 2019 przez LjayPL789 Centurion 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 1 września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2019 (edytowane) A ja nie wiem po co zbędna dyskusja, funkcja format slot może i jest czasami zbagowana, ale ten skrypt został napisany przed aktualizacją tego skryptu Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!, i tam jest już zastąpiona funkcja format slot na "waszą". Cytat Z reguły czyszczenie chatu odbywa się w momencie gdy ktoś klnie na głównym, reklamuje inny serwer, podaje dane osobowe, gdy kilkanaście botów robi spam albo gdy po prostu administrator ma taką chęć. Przeważnie tak, ale są przypadki gdzie automatycznie chat zostaje wyczyszczony. //Edit Odnosząc się do tego: Cytat 1. po co tworzyć oddzielne pliki configowe jeżeli można zrobić wszystko w options: (te wiadomości tzn.) YML użyłem żeby nie był to zwykły ClearChat, tylko bardziej go "ulepszyłem" , fakt faktem jest użyte np. format slot zamiast tam set player's current inventory, ale ten skrypt był napisany przed aktualizacją wyżej wspomnianego skryptu. Edytowane 1 września 2019 przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 10 stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2020 Aktualizacja 10.01.20201. Poprawienie YML 2. Format slot został zastąpiony set slot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi