Dorek 41 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 (edytowane) Serwer aktualnie nie działa - tworzymy nową sieć serwerów, która będzie zawierać także tryb DCrafta! Zachęcamy do dołączenia do naszego Discorda: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Survival z wieloma możliwościami! Witaj na prezentacji serwera DCraft. Na wstępie ważna informacja: jest to serwer premium, zatem jeżeli jesteś piratem - sio stąd albo kup grę Poniższa prezentacja przedstawi Ci podstawowe aspekty serwera Adres: MC-DCraft.plWersja: 1.15.2Typ: survivalPremium: wymagane DCraft jest serwerem survival - rozgrywka polega na przetrwaniu. Walcz z potworami, zdobądź jedzenie, zaopatrz się w surowce oraz bloki i zbuduj to, czego dusza zapragnie! Na serwerze nie ma też teleportacji - zamiast niej można korzystać z tradycyjnych metod transportu. Aby ułatwić grę ze względu na brak teleportacji, wprowadziliśmy kilka rozwiązań: przyspieszone poruszanie się po ścieżkach, szybsza kolej czy możliwość namierzenia cuboida i gracza za pomocą kompasu. Przy respawnie, jeżeli nie ma się ustawionego domu w łóżku, następuje losowa teleportacja. DCraft to serwer survival, gdzie głównym założeniem jest nie tylko przetrwanie, a także budowanie i handel. Możesz zbudować wszystko, co wpadnie Ci do głowy, oczywiście zgodnie z zasadami. Walka jest dobrowolna - to Ty decydujesz, czy chcesz mieć włączone, czy wyłączone PVP. Ekipa serwera nie ma wpływu na handel - wszyscy są równi! Na naszym serwerze nie musisz się martwić o swój majątek! Swoje budowle możesz zabezpieczyć darmowym regionem (cuboidem), a kontenery, drzwi i inne rzeczy zablokować przy użyciu LWC. Dzięki pluginowi CoreProtect, każdy grief można cofnąć - wystarczy, że poprosisz o to za pomocą zgłoszenia (ticket). Serwerową walutą są "hajsy". Zdobyć je można na kilka sposobów - wymianę złota na hajsy w kantorze oraz łowienie ryb. Dodatkowo serwer oferuje możliwość tworzenia sklepów oraz skupów. To nie wszystko! Zapoznaj się z możliwościami serwera: zabezpieczenie terenu cuboidem zabezpieczenie kontenerów, drzwi, furtek itd. za pomocą LWC szybsze poruszanie się po ścieżkach szybsza kolej grawitacja na drzewa zarabianie przez wymianę złota na hajsy możliwość tworzenia sklepów i skupów specjalna wtyczka na tworzenie mebli i ozdób możliwość zdobycia głowy po zgonie gracza/moba możliwość wymiany głowy na ozdobną wyłączanie oraz włączanie trybu walki rejestrowanie każdego zniszczenia/postawienia bloku oraz możliwość cofnięcia zmian możliwość podpisania siodła i dywanu możliwość zdjęcia właściciela ze zwierzęcia możliwość przechowywania punktów doświadczenia w butelkach możliwość namierzenia cuboida/gracza za pomocą kompasu system zgłoszeń (ticketów) rozwinięty system łowienia umożliwiający też zarabianie możliwość tworzenia wind, bram oraz mostów serwerowe postępy i wiele więcej! Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Edytowane 11 października 2020 przez Dorek Nowa wersja Poprawiam widoczność na czarnym stylu. Notatka dodana przez TakiJakTy VaporeonPL, Briks, Wojciu i 2 innych 3 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2019 Zapowiada się ciekawie, aczkolwiek jestem ciekaw reakcji Libtera Dorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi145 43 Opublikowano 21 października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 października 2019 (edytowane) Rak, rak i jeszcze raz rak. Administracja jak i moderacja to dno, nie potrafią nawet zrobić ticketa (zgłoszenia o cuboid) w mniej niż dwa miesiące... Poza tym cała ta ekipa jest wredna, nie umieją szanować kogoś zdania i leniwa. Jedyne co, to niektórzy użytkownicy tegoż serwera są spoko. Edytowane 2 maja 2020 przez Gabi145 Dorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorek 41 Opublikowano 16 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 maja 2020 W dniu 21.10.2019 o 13:19, Gabi145 napisał: Rak, rak i jeszcze raz rak. Administracja jak i moderacja to dno, nie potrafią nawet zrobić ticketa (zgłoszenia o cuboid) w mniej niż dwa miesiące... Poza tym cała ta ekipa jest wredna, nie umieją szanować kogoś zdania i leniwa. Jedyne co, to niektórzy użytkownicy tegoż serwera są spoko. Brzmi jak słowa Kamilakime, czyż to przypadek? Gabi145 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilkime 24 Opublikowano 17 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2020 17 godzin temu, Dorek napisał: Brzmi jak słowa Kamilakime, czyż to przypadek? No widzisz Doruś - widocznie nie tylko ja tak myślę. Nie bój się - nie muszę nic wmawiać graczom, zmuszać ich do takiego myślenia. Oni głupi nie są, sami potrafią dochodzić do różnych wniosków = ) Tymekd, Dorek i Gabi145 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikiCreator 11 Opublikowano 21 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2020 Na mojego ticketa kiedyś czekałem 11 dni aby dowiedzieć się że dostanę za niego bana na 3 - 5 dni Oby tak dalej. Gabi145 i Kamilkime 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorek 41 Opublikowano 24 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 maja 2020 W dniu 21.05.2020 o 22:10, MikiCreator napisał: Na mojego ticketa kiedyś czekałem 11 dni aby dowiedzieć się że dostanę za niego bana na 3 - 5 dni Oby tak dalej. no cóż, najwidoczniej złamałeś regulamin, a czekanie 11 dni na ticketa brzmi jak jakaś bajka słabej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi145 43 Opublikowano 27 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2020 (edytowane) No jednak bajką jest to, że ticket zostaje zamknięty po kliku dniach. Może i teraz moderacja pojawia się częściej, ale zanim Kamilkime był w administracji (a z tego co pamiętam dołączył około w listopadzie) to większość moderatorów olewała sprawę i gdyby nie to, że Kamilkime wykonywał większość ticketów to zanim moderacja by się obudziła z ticketami mieli by sporo roboty. Sam gdy wybudowałem sobie dom i zrobiłem tego ticketa to czekałem na jego zamknięcie około 2 tygodnie, a gdyby nie to, że bym się upominał to do czasu przyjścia Kamilkime nikt by mi tego cuboida nie zrobił. Ostatnio także przed "odejściem" z serwera chciałem powiększenia cuboida na moje miasto, kilka minut zaznaczania by was nie zbawiło, w końcu to są obowiązki moderacji, ale nie, znów musiałem na niego czekać pełen miesiąc, a gdy upominałem się to pewien Pan "ms12shadow" musiał dodać coś od siebie, a mianowicie coś w stylu "Skoro już zapytałeś o niego to nikt go nie zrobi, a ja nie mam czasu.". To ja się pytam, po co zostałeś w tej moderacji? Ja rozumiem, że nie każdy codziennie ma czas wolny, ale nie zrobić tego cholernego cuboida przez miesiąc? To tyle czasu, i nie mówcie mi, że około czterech moderatorów nie mogło przez ten czas zamknąć ticketa. Nic nie mam tylko do jednego moderatora, entile96. On potrafi zrobić ticketa zaraz po jego napisaniu jeśli tylko jest na serwerze -_- Cytat [...] wszyscy są równi! Tu się nie zgodzę, kolega moderatora spokojnie mógł budować na moim wyrównanym terenie, sam gdy to zgłaszałem, mówiłeś, że nie jest to zabronione, a gdy ja zbudowałem coś na kogoś wyrównanym terenie to od razu ban na kilka dni za "naruszenie mienia" Więc DoreK, to nie jest bajka, to są fakty, a wciskanie kitu, że zgłoszenia o cuboida są zamykane bardzo szybko aby nie zepsuć reputacji serwera jest głupie, a zmienianie regulaminu na kilka minut po to aby się pozbyć gracza to totalna głupota. Udawanie, że nic się nie stało także jest nie teges. Dziękuję, serwera nie polecam. PS: Nikt nie będzie chciał grać na serwerze, gdzie obgadują na admin-chacie. Tu przykład wiadomości Pana Shadowa: " [...] gabryska i jego zgraji pacanow". Edytowane 29 maja 2020 przez Gabi145 Poprawka gramatyczna... Kamilkime, Rejszpat i Dorek 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorek 41 Opublikowano 18 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 W dniu 27.05.2020 o 08:50, Gabi145 napisał: Sam gdy wybudowałem sobie dom i zrobiłem tego ticketa to czekałem na jego zamknięcie około 2 tygodnie, a gdyby nie to, że bym się upominał to do czasu przyjścia Kamilkime nikt by mi tego cuboida nie zrobił. Nie było żadnej skargi ani chociażby informacji z Twojej strony że jest jakiś problem z moderacją zatem problemu nie było. W dniu 27.05.2020 o 08:50, Gabi145 napisał: Ostatnio także przed "odejściem" z serwera chciałem powiększenia cuboida na moje miasto, kilka minut zaznaczania by was nie zbawiło, w końcu to są obowiązki moderacji, ale nie, znów musiałem na niego czekać pełen miesiąc Proszę o ID ticketa, mniej więcej datę stworzenia lub chociażby treść ticketa. Specjalnie dla Ciebie sprawdzę w bazie danych kiedy ticket został utworzony i kiedy został zamknięty - będzie to najlepsze upewnienie się, kto w tym sporze ma rację. W dniu 27.05.2020 o 08:50, Gabi145 napisał: Tu się nie zgodzę, kolega moderatora spokojnie mógł budować na moim wyrównanym terenie, sam gdy to zgłaszałem, mówiłeś, że nie jest to zabronione, a gdy ja zbudowałem coś na kogoś wyrównanym terenie to od razu ban na kilka dni za "naruszenie mienia" Jak mnie pamięć nie myli teren nie był przez Ciebie wyrównywany w tamtym miejscu. W dniu 27.05.2020 o 08:50, Gabi145 napisał: PS: Nikt nie będzie chciał grać na serwerze, gdzie obgadują na admin-chacie. Tu przykład wiadomości Pana Shadowa: " [...] gabryska i jego zgraji pacanow". Meh, nikt nie będzie chciał grać na serwerze, gdzie gabrysiek zalewa czat jakimiś nieśmiesznymi żartami bądź celowo łamie zasady j. polskiego, bo mu się tak podoba ;] Zresztą, przypomnijmy - dlaczego przez kilka miesięcy nie miałeś dostępu do serwerowego Discorda - przed otwarciem obecnej edycji? Gabi145 i Rejszpat 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi145 43 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) 58 minut temu, Dorek napisał: Nie było żadnej skargi ani chociażby informacji z Twojej strony że jest jakiś problem z moderacją zatem problemu nie było. Na temat tego była cała afera (jeśli się nie mylę na kanale pomoc). 58 minut temu, Dorek napisał: Proszę o ID ticketa, mniej więcej datę stworzenia lub chociażby treść ticketa. Specjalnie dla Ciebie sprawdzę w bazie danych kiedy ticket został utworzony i kiedy został zamknięty - będzie to najlepsze upewnienie się, kto w tym sporze ma rację. Akurat nie mogę podać ID ze względu na to, że mam bana na serwerze, a nie zapisuję sobie w notatniku wszystkich ticketów... Jak mi minie to się zobaczy. 58 minut temu, Dorek napisał: Jak mnie pamięć nie myli teren nie był przez Ciebie wyrównywany w tamtym miejscu. Należał do mnie (był przekazany przez kamilkime), a więc raczej mogę budować na swoim terenie. 58 minut temu, Dorek napisał: nikt nie będzie chciał grać na serwerze, gdzie gabrysiek zalewa czat jakimiś nieśmiesznymi żartami bądź celowo łamie zasady j. polskiego, bo mu się tak podoba ;] Meh, to już subiektywna opinia co kogo bawi a co nie, ja już po prostu taki jestem, że wciskam wszędzie żarty... Wystarczy mi dać tego mute'a na 15 minut, święty nie jestem, jak każdy. 58 minut temu, Dorek napisał: Zresztą, przypomnijmy - dlaczego przez kilka miesięcy nie miałeś dostępu do serwerowego Discorda - przed otwarciem obecnej edycji? Tego nie pamiętam (mówię serio, możesz mi przypomnieć?). Edytowane 18 czerwca 2020 przez Gabi145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorek 41 Opublikowano 18 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 14 minut temu, Gabi145 napisał: Akurat nie mogę podać ID ze względu na to, że mam bana na serwerze, a nie zapisuję sobie w notatniku wszystkich ticketów... Jak mi minie to się zobaczy. Nie musisz podawać ID, wystarczy nawet sama treść. Poszukam wszystkich ticketów stworzonych przez Ciebie z mniej więcej taką treścią i zobaczymy czy jest jakiś ticket, który wisiał miesiąc Gabi145 i Tymekd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi