Skocz do zawartości

Podatki - skrypt na podatki

ziemniaczek320
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sieeemano ludzie mam kolejny skrypcik, który powstał jako mój projekt poboczny, a jest on tak prosty i krótki, że opowiem wam jego historię:
W szkole na polskim pojawiło się w ćwiczeniach słowo podatek, no i wszyscy się śmieją że autorzy chcieli się pośmiać z naszego (byłego) premiera xD. W pewnym momencie mój kolega powiedział, że śmiesznie by było gdyby były podatki w minecraftcie, więc odpowiedziałem mu że zrobie skrypt na podatki i oto jest.

komendy:

• [*]
/podatek - spis komend [*]/podatek wersja - pokazuje wersje i autora skryptu [*]/podatek zostalo - pokazuje ile czasu został do pobrania podatku [*]/podatek dodaj [gracz] - dodaje gracza do listy podatkobiorów [*]/podatek usun [gracz] - usuwa gracza z listy podatkobiorców [*]/podatek lista - pokazuje listę podatkobiorców [*]/pkf - jak się jakiemuś graczowi by nudziło, miałby za dużo kasy, albo byłby głupi to po wpisaniu tej komendy pobierany jest podatek xD zablokowano już tę możliwość [*]/podatek zobacz [gracz] - jeśli nie wpisze się nicku gracza i nie ma się odpowiednich permissji pokaże okienko z jednym przedmiotem któy pokazuje ile zebrano od nas podatku. Jeśli nie wpiszemy nicku gracza i mamy odpowiednią permissję pokazuje nam okienko z trzema przedmiotami (pierwszy pokazuje ile podatku zebrano od wszystkich graczy, drugi po kliknięciu zbiera podatek od wszystkich graczy, ale nie zeruje ich odliczania do zebrania normalnego podatku, a trzeci zbiera podatek od wszystkich graczy i zeruje ich liczniki odliczające do zbieranie normalnego podatku). A jeśli mamy odpowiednią permissję i wpiszemy nick gracza to będzie działać podobnie jak poprzednia opcja z tą różnicą że funkcje przedmiotów są ustawione tylko do gracza który został podany w komendzie.(sorki że taki długi opis tej komendy XD) [*]/podatek ultrapodatekmode - włącza tryb ultrapodatkobiorcy który polega na tym że jeżeli klikniemy gracza to otwiera nam się takie same okienko jakbyśmy wpisali /podatek zobacz [nick klikniętego gracza]

permissje:

• [*]
podatek.nie - od graczy z tą permissją nie jest pobierany podatek [*]podatek.dodawanie - dostęp do dodawania/usuwania graczy z listy podatkobiorców [*]podatek.lista - dostęp do sprawdzania listy podatkobiorców [*]podatek.podglad.edycja - daje dostęp do komend /podatek zobacz [nick] i /podatek ultrapodatekmode

skrypt:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

UWAGA NAJNOWSZA WERSJA SKRYPTU JEST W WERSJI BETA GDYŻ NIE MOGŁEM JEJ PRZETESTOWAĆ, WIĘC PROSZĘ O PODAWANIE MI WSZELKICH BŁĘDÓW WYSTĘPUJĄCYCH W NAJNOWSZEJ WERSJI.
skrypt:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

//Poprawiłem prezencację, bo była nieczytelna. ~Norbi

Edytowane przez ziemniaczek320

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

@UPDATE

wszystkie nowości opisane po linii przerwy w komendach i permissjach

PS.prośba do adminów/moderatorów/kogokolwiek z odpowiednimi uprawnieniami o poprawienie pierwszego postu tak żeby nie było widać znaków z html'a (chyba że to się samo jakoś naprawi XD) 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

up

Jezeli zainstalowales skript to wejdz w folder plugins potem skript potem scripts i tsm wloz ten plik, jak masz tylko kod to zrob nowy plik z koncowka .sk i wklej ten kod. wlacz serwer i dziala a jezeli juz miales wlaczony to wpisz /sk reload (nazwa pliku)

Tak wiem, ale w konsoli co drugiego wpisu w tym skrypcie nie rozumie... same błędy i w gruncie rzeczy nic z tego nie działa ...

Ktoś to osobiście sprawdził i działa?

• 4 tygodnie później...

Skrypcik bardzo fajny, łatwy i o dziwo nie ma żadnego takiego pluginu tak na prawdę ...

Miałbym pytanie, czy skomplikowane byłoby wprowadzenie podatku określonego dla grup?

Grupa biedniejsza płaci mniej, bogatsza więcej.

Czyli:

Kwota zamiast procent, oraz co wpisać, żeby wyłapał grupy? 

Z góry dziekuje!

• bvcz zmienił(a) tytuł na Podatki - skrypt na podatki
  • bvcz zablokował(a) ten temat
  • Libter odblokował(a) ten temat