Skocz do zawartości

[ZAPOWIEDŹ] DesireMC - INNOWACYJNY SERWER REALLIFE I RPG

polak_12345
 Udostępnij

Ankieta DesireMC  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wbijesz na start serwera DesireMC?

Rekomendowane odpowiedzi

DesireMC

INNOWACYJNY SERWER MINECRAFT REALLIFE I RPG

WERSJA 1.11-1.13

IP: desiremc.sytes.net

START SERWERA  14 SIERPNIA 2018 ROKU

PODANIA NA BETA-TESTERA NA NASZYM FORUM [LINK NIŻEJ]

// Prace

Na serwerze posiadamy autorskie prace dorywcze np. Śmieciarz, Programista, Dostarczyciel Paczek czy FedEx.

Aktualnie posiadamy jedną frakcję - policję. Policjanci odgrywają Roleplaye z pozostałymi graczami serwera. Do ich wyposażenia zaliczają się kajdanki, taser i telefon. Po policję można dzwonić używając komendy /997. Aby dostać się do frakcji, należy spełnić odpowiednie warunki oraz przejść rekrutację.

Po starcie serwera dodamy dwie pierwsze stałe prace: Mechanik oraz Lekarz. Będą one dla bardziej zaawansowanych graczy.

:: Pojazdy

Po serwerze możesz poruszać się samochodami, motorami, samolotami lub helikopterami. Aby móc nimi legalnie kierować musisz wyrobić prawo jazdy.

[] Domy

W urzędzie możesz zakupić dom. Do wyboru dostępne są różne rodzaje domów, z garażami lub nie. Drzwi są zamykane na klucz, jeżeli ich nie zamkniesz ktoś może się włamać do twojego domu. W garażach możesz przechowywać swoje pojazdy.

|| Pluginy i skrypty

Na naszym serwerze nie znajdziesz żadnego skryptu lub pluginu z internetu. Wszystko zostało napisane przez naszych techników { MartinPL, DJDiscoPlayGames, E3wor, wit_ek, polak_12345, xGeorgeee }, dzięki temu rozgrywka na naszym serwerze będzie niepowtarzalna i ciekawsza.

{} O serwerze

Prace nad serwerem zaczęły się wiele miesięcy temu. Nasza administracja jest dojrzała. Na naszym serwerze stawiamy na dobry roleplay, realizm i świetną zabawę. Po starcie serwera co tydzień będziemy wprowadzać nowe prace i atrakcje. Texture-pack został specjalnie przygotowany do naszego serwera przez { MartinPL, polak_12345 i Sebxter }.

!! Roleplay

Jest to najważniejszy aspekt gry na naszym serwerze. Na serwerze posiadamy komendy oraz przedmioty służące specjalnie do urozmaicenia Roleplay'i. Przeszkadzanie w RP będzie surowo karane!

Nasz kanał YouTube Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nasz najnowszy Devlog Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

2018_07_19_23_30_35.png.1997c62cc0299021

Praca Dostarczyciela Paczek

2018_07_19_23_35_33.png.cfe44828a5467098

Kajdanki

2018_07_19_23_33_10.png.2bbb7bee5ff65bc6

Praca Programisty

Więcej zdjęć na naszych DevBlogach!

Edytowane przez polak_12345

Istnieje wiele słów, którymi można opisać serwery mimecraft... wśród nich są dwa, które według mnie są nadużywane w reklamach i wręcz w tym konkretnym przypadku aż odpychają. Ty użyłeś obydwóch. Te słowa to 'innowacyjny' i 'autorski'.

Otóż, może zacznę od tego, że nasz serwer to pierwszy RPG i HardRP na polskiej scenie serwerów Minecraft. Innowacji możemy się też doszukać w naszych pracach, które są w 100% wymyślone przez nas i nie było ich na innych serwerach. Nasz serwer nie oferuje pracy górnika czy drwala, bo są to najnudniejsze zajęcia świata. Na naszym serwerze nie da się kupić fly, gotówki lub zestawów za 200 PLN. Nie ważne, czy wydajesz kase, czy nie możesz mieć to samo co premium, jak się postarasz. Chcemy, żeby wszystko było jak najbardziej realistyczne, nie tak jak na innych serwerach "Real-life". Nie robimy serwera na paczkach z neta, ani gotowych skryptach. Jedyne nieautorskie pluginy to Vehicles i podstawowe typu Essentials, PEX. Ten serwer nie jest nieautorski i powtarzalny. Każdy kto tak sądzi niech proszę poda nam przykład serwera, który miał te same rzeczy co są na naszym serwerze. Już wiem jakie serwery się pojawią w odpowiedziach. Albo te, na których vip ma fly, albo te na których, żeby sprawdzić ile ma się przy sobie pieniędzy trzeba mieć portfel. Czy nasz serwer ma jakieś powtarzalne rzeczy, oprócz dowodów? Może i niektóre ma, ale są to rzeczy, których w oryginalny sposób zrobić się nie da.

21 godzin temu, polak_12345 napisał:

INNOWACYJNY

Nie pierwszy i na nieszczęście nieostatni :nokappa: 

autorskie

Plugin autorski czy prace?

Bo pracę śmieciarza widziałem na niejednym serwerze :facepalm: 

musisz wyrobić prawo jazdy

Co w tym takiego innowacyjnego

nie znajdziesz żadnego skryptu lub pluginu z internetu

Czekaj, ale skoro masz skrypty to masz Skript, a przecież Skript = plugin z internetu :ancom: 

Przeszkadzanie w RP będzie surowo karane!

Może byś zdefiniował bardziej co to te przeszkadzanie :kappa: 

desiremc.sytes.net

Nie jest tak że to tylko domena się liczy, ale to wygląda fatalnie.

NA NASZYM FORUM [LINK NIŻEJ]

Gdzie ten link :thonk: ? Pozwoliłem sam sobie go znaleźć: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

• nie ma HTTPS,
  • jakiś rakowy silnik forum,
  • styl wygląda okropnie.

26 minut temu, Rejszpat napisał:
22 godziny temu, polak_12345 napisał:

INNOWACYJNY

Porównując nasz projekt do innych obecnie funkcjonujących to jest innowacyjny i to bardzo. Możliwe, że powstanie w przyszłości inny serwer bardziej innowacyjny, ale będziemy regularnie wprowadzać updaty na serwer z nowymi pracami i atrakcjami.

16 minut temu, Rejszpat napisał:

Pluginy autorskie i prace, ale jest możliwe, że coś się powtórzy. Praca ta została zaproponowana przez naszego skryptera.

20 minut temu, Rejszpat napisał:

musisz wyrobić prawo jazdy

Innowacyjność naszego serwera nie polega na wyrabianiu prawa jazdy (choć w sumie trzeba przejść egzamin, aby dostać prawko, a to jest coś ciekawego), a na dobrym RP.

21 minut temu, Rejszpat napisał:

Czekaj, ale skoro masz skrypty to masz Skript, a przecież Skript = plugin z internetu :ancom: 

Zgrałem z dyskietki od kolegi. :dealkappa:

23 minuty temu, Rejszpat napisał:

Przeszkadzanie w RP będzie surowo karane!

Trollowanie, wcinanie się bez sensu do czyjegoś RP...

24 minuty temu, Rejszpat napisał:

NA NASZYM FORUM [LINK NIŻEJ]

Gdzie ten link :thonk: ? Pozwoliłem sam sobie go znaleźć: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

• nie ma HTTPS,
  • styl wygląda okropnie.

Fakt, darmowy hosting nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego niedługo przeniesiemy forum na lepszy silnik i płatny hosting.

46 minut temu, Rejszpat napisał:

Nie jest tak że to tylko domena się liczy, ale to wygląda fatalnie.

• nie ma HTTPS,
  • styl wygląda okropnie.

Jak dla mnie serwer spoko, IP nie takie złe, forum też nie najgorsze, no i serwer bardzo oryginalny, mi sie podoba w sumie

Zapowiada się ciekawie :)

Nicku

Łączę.

Notatka dodana przez Nicku

Wiesz... Dla mnie osobiście innowacją mógłbyś nazwać taki tryb, jakiego jeszcze nigdy nawet w ameryce nie mieli (ot chociażby polegający na tresowaniu mobów a następnie wypuszczaniu ich na ring do nielegalnych walk z mobami innych graczy), a nie tak jak w tym przypadku kolejnym przewałkowanym pierdyliard razy "RealLife" czy "RPG" (nawet ich połączeniem). Nie ważne ile wepchniesz do niego swoich własnych pomysłów, ułatwień czy dodatków - to nadal będzie jedno i to samo RealLife więc o żadnej innowacji tu nie ma mowy... Nie żebym źle się o twoim serwerze wypowiadał - nie widziałem, nie wiem na jakim poziomie został wykonany. Chodzi mi o samą jego prezentację i nazywanie innowacją czegoś pospolitego i zwykłego.

6 minut temu, LuckyPotato napisał:

Wiesz... Dla mnie osobiście innowacją mógłbyś nazwać taki tryb, jakiego jeszcze nigdy nawet w ameryce nie mieli (ot chociażby polegający na tresowaniu mobów a następnie wypuszczaniu ich na ring do nielegalnych walk z mobami innych graczy), a nie tak jak w tym przypadku kolejnym przewałkowanym pierdyliard razy "RealLife" czy "RPG" (nawet ich połączeniem). Nie ważne ile wepchniesz do niego swoich własnych pomysłów, ułatwień czy dodatków - to nadal będzie jedno i to samo RealLife więc o żadnej innowacji tu nie ma mowy... Nie żebym źle się o twoim serwerze wypowiadał - nie widziałem, nie wiem na jakim poziomie został wykonany. Chodzi mi o samą jego prezentację i nazywanie innowacją czegoś pospolitego i zwykłego.

Ktoś to w końcu dobrze zdefiniował. 

19 godzin temu, LuckyPotato napisał:

Nie jest to serwer RealLife jakie znacie. Może się wydawać, że to kolejne Mojemc, itp. Ten serwer dużo bardziej jest wzorcowany na mta. Jego innowacyjność polega na tym, że właśnie jest to coś czego nie znacie. Wydaje się wam, że to znacie, ale nie, musicie nam zaufać. ~wit_ek; adminsitrator desiremc

Dodam jeszcze, że Twoim tokiem myślenia to gdyby ktoś wymyślił auto napędzane tylko i wyłącznie powietrzem to nie byłaby to żadna innowacja, bo samochody to coś pospolitego. Polecam przeczytać definicje słowa "innowacja", znaczy to słowo m.in. odnawiać, a my odnawiamy pojęcie serwerów RealLife w Polsce :) Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <<< definicja 

Heku

Scalam i usuwam niepotrzebne powtórzenie cytatu

Notatka dodana przez Heku

Załóż konto na ct8.pl, utwórz stronę i wrzuć tam MyBB jak chcesz mieć ogarnięte forum.
Zmień te wszystkie nazwy na jedną darmową domenę np. forum.twoja-nazwa.tk, mc.twoja-nazwa.tk jeśli nie masz pieniędzy na domenę *.pl.
Poradnik jak to zrobisz znajdziesz tutaj:

Projekt tego serwera wydaje się spoko,
ale co z tego jak te nazwy mnie odpychają tu jakieś:
SYSTES.NET (serwer na localhost'cie przy użyciu NoIP) - pasowało by to postawić na jakimś hostingu a nie tak na komputerze. 
BOARDS.NET - po co robić na jakimś hostingu forów jak można mieć MyBB(darmowe) albo IPS(płatne).

22 godziny temu, Rejszpat napisał:
  • nie ma HTTPS,
  • styl wygląda okropnie.

Co do HTTPS to nie jest konieczne (ale też można za darmo to mieć z CloudFlare Lok8Nuh.png), silnik i styl 100% się zgadzam.

W dniu 3.08.2018 o 23:10, polak_12345 napisał:

WERSJA 1.11-1.13

Ale wersja nowa.

Na naszym serwerze stawiamy na dobry roleplay, realizm i świetną zabawę.

Zobaczymy.

22 godziny temu, Rejszpat napisał:

Faktycznie, dobrze zauważyłeś.

ale będziemy regularnie wprowadzać updaty na serwer z nowymi pracami i atrakcjami.

Jak wypali od tego trzeba zacząć.

23 godziny temu, polak_12345 napisał:

Jedyne nieautorskie pluginy to Vehicles i podstawowe typu Essentials, PEX.

Na naszym serwerze nie znajdziesz żadnego skryptu lub pluginu z internetu.

Plątasz się w zeznaniach. 

W dniu 4.08.2018 o 20:54, Rejszpat napisał:

Domyślam się jak przy każdym serwerze RP, że będzie to opisane w regulaminie.

W dniu 4.08.2018 o 23:40, LuckyPotato napisał:

Wiesz... Dla mnie osobiście innowacją mógłbyś nazwać taki tryb, jakiego jeszcze nigdy nawet w ameryce nie mieli (ot chociażby polegający na tresowaniu mobów a następnie wypuszczaniu ich na ring do nielegalnych walk z mobami innych graczy), a nie tak jak w tym przypadku kolejnym przewałkowanym pierdyliard razy "RealLife" czy "RPG" (nawet ich połączeniem). 

To, że ktoś napisał, że jego TRYB jest INNOWACYJNY, nie znaczy, że całokształt musi być oryginalny. Wystarczy wręcz, że dodadzą jakąś głupią mechanikę picia, dla nich jest to innowacja, mają prawo to tak nazywać.

W dniu 4.08.2018 o 23:40, LuckyPotato napisał:

Nie ważne ile wepchniesz do niego swoich własnych pomysłów, ułatwień czy dodatków - to nadal będzie jedno i to samo RealLife więc o żadnej innowacji tu nie ma mowy... Nie żebym źle się o twoim serwerze wypowiadał - nie widziałem, nie wiem na jakim poziomie został wykonany. Chodzi mi o samą jego prezentację i nazywanie innowacją czegoś pospolitego i zwykłego.

Takie podcinanie skrzydeł projektom jest idiotyczne, nie ważne ile zrobisz, nie ważne jak się postarasz - i tak twój serwer to dno i ten sam oryginalny tryb więc nie możecie być oryginalni bo przecież ja wam tak napisałem no ej.

W dniu 5.08.2018 o 12:41, TheAdamos napisał:

Noo nieźle, napewno wbiję! :D

Na pewno piszemy oddzielnie.

W dniu 5.08.2018 o 19:32, jaku49 napisał:

Projekt tego serwera wydaje się spoko,
ale co z tego jak te nazwy mnie odpychają tu jakieś:
SYSTES.NET (serwer na localhost'cie przy użyciu NoIP) - pasowało by to postawić na jakimś hostingu a nie tak na komputerze. 
BOARDS.NET - po co robić na jakimś hostingu forów jak można mieć MyBB(darmowe) albo IPS(płatne).

Miło, że dożyliśmy do czasów, w których serwer oceniamy na podstawie domeny.

Mimo wszystko śmiem twierdzić, że aktualnych serwerów które kiedykolwiek powstały, czy to tutaj czy w innych grach, nie pobijecie pomysłami, a to HardRP to tak naprawdę będzie jedna wielka amatorka. Zostaje nam tylko czekać na rezultaty, powodzenia.

Edytowane przez Vylence

• 2 tygodnie później...
  • Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...