Skocz do zawartości

skKarabin - Skrypt na karabin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to jest mój skrypt na karabin na wersje 1.8.8-1.12.2:

Permisje:
karabin.bypass - uprawnia do strzelania mimo wyłączonego dla gracza karabinu
karabin.* - wszystko

Komendy:
/karabin give [/gracz] - Daje karabin wykonawcy komendy lub ustalonemu graczowi
/karabin setpow [1-{@maxpow=64}] [/gracz] - Ustawia moc karabinu wykonawcy komendy lub ustalonemu graczowi
/karabin pow [/gracz] - Podaje moc karabinu wykonawcy komendy lub ustalonemu graczu
/karabin allow [gracz] - Daje graczowi uprawnienia do uzywania karabinu
/karabin deny [gracz] - Zabiera graczowi uprawnienia do uzywania karabinu
/karabin list [/strona] - Pokazuje liste graczy z uprawnieniami do uzywania karabinu
/karabin block [on/off] - Wlacza/wylacza mozliwosc uzywania na serwerze przez wszystkich
/karabin autor - Pokazuje autora skryptu

Zasada działania:
Klikasz lub trzymasz PPM z karabinem w ręku i strzelasz strzałami z wybraną mocą (największa zadaje najwięcej dmg obviously)

Skrypt: https://code.skript.pl/iXSCOQFP

API:
Lista graczy mogących używać karabinu (nicki graczy): {karabin::allowed::*}
Przykładowe uprawnienie gracza do strzelania: set {karabin::allowed::%player%} to "%player%"
Przykładowe zabranie uprawnienia: delete {karabin::allowed::%player%}
Zmienna wyświetlająca czy można używać karabinu na serwerze (boolean): {karabin::globalvar}
Zmienna z mocą karabinu gracza (integer){karabin::pow::%player%}

gib like

to jest skrypt na karabin a nie na cały tryb ;v

Edytowane przez LloydPL
https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/

Gość ZiemniaQ
3 minuty temu, LloydPL napisał:

jakie ty chcesz funkcje do strzelania strzałami?

Zgadzam się z kolegą, skrypt jest prosty, nie liczać tej komendy mamy tu tylko wystrzał strzały... Ja bym dodał amunicję, przeładowywanie (z jakimś efektem wizualnym ładowania powiedzmy na actionbarze), zamiast strzały zrobiłbym śnieżki (bardziej mi pasują jako pociski) do tego osobno ustawiany damage zależny od jakiejś mocy danego pistoletu (i może trafionej części ciała, co powodowałoby komunikaty u ofiary typu "przestrzelono ci nogę, użyj bandaża", albo "zginąłeś od postrzału w głowę" a także efekty z particles: krwawienie z danej części ciała; particles przy trafieniu w piach/kamień/wodę itp) no i przede wszystkim opóźnienie pomiędzy kolejnymi wystrzałami wraz z rozrzutem przy zbyt częstym strzelaniu. Pomysłów i możliwości jest pełno, ja podałem ci kilka (według mnie) najciekawszych. Powodzenia.

https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/#findComment-189348

wole już na to zrobić plugin na karabiny zrobić pistolety, awp z celownikiem jako dynia z txt, niż męczyć się na darmo z niewydajnym skryptem

skrypt pisany dzisiaj żeby coś było pod sk miesiąca

btw. na niektóre funkcje które ty wymieniłeś bym musiał robić dodatek żeby to jakoś normalnie działało albo robił abominacje z skmirror

Edytowane przez LloydPL
https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/#findComment-189350

@LloydPL ohoho, cóż za profesjonalny skrypt napisany przez jury :))))

Ocenianie innych skryptów potrafiąc zrobić coś gorszego można nazwać pewnym hipokryzmem, a pisanie pluginów nie uzupełnia Twoich umiejętności. Loopowaniem nie zrobisz go bardziej zaawansowanym. Teraz są wykorzystywane w liście (co jest trochę bez sensu), ale można je również wykorzystać w broniach. Połącz skrypt ze stroną, pomoże to Tobie jako twórcy np. w tworzeniu broni - wystarczy tylko napisać funkcje z get result. Potrafię pisać skrypty od maja, założę się, że ty więcej, a jednak jest tutaj przepaść,. Twoja osoba powinna napisać coś lepszego :))) I nie - nie chce być do Ciebie nastawiony negatywnie, nawet zaprosiłbym Ciebie na Discord'a gdyby nie zasady panujące na forum.

3maj się i popraw ten skrypt pls

tl;dr 4/10

Edytowane przez nicku1
Nicku

Poprawiam formatowanie.

Notatka dodana przez Nicku

https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/#findComment-189354

Gość ZiemniaQ
Godzinę temu, LloydPL napisał:

btw. na niektóre funkcje które ty wymieniłeś bym musiał robić dodatek żeby to jakoś normalnie działało albo robił abominacje z skmirror

Które dokładnie masz na myśli, bo według mnie chyba tylko particles by wymagały dodatku (konkretnie SkDragon), reszta do zrobienia w czystym skripcie (przy odrobinie kombinowania) .

https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/#findComment-189356

1 godzinę temu, LuckyPotato napisał:

Które dokładnie masz na myśli, bo według mnie chyba tylko particles by wymagały dodatku (konkretnie SkDragon), reszta do zrobienia w czystym skripcie (przy odrobinie kombinowania) .

3 godziny temu, LuckyPotato napisał:

zamiast strzały zrobiłbym śnieżki (bardziej mi pasują jako pociski) do tego osobno ustawiany damage zależny od jakiejś mocy danego pistoletu

nw jak w skrypcie miałbym sprawdzić która śnieżka była którą dlatego zrobiłem strzały żeby działało

i może trafionej części ciała, co powodowałoby komunikaty u ofiary typu "przestrzelono ci nogę

jak miałbym sprawdzić gdzie gracz trafił chyba że to ma być losowe

krwawienie z danej części ciała

czyli jednak trzeba to sprawdzić

i jeszcze rozrzut chciałeś

2 godziny temu, pandax napisał:

hoho, cóż za profesjonalny skrypt napisany przez jury :))))

Ocenianie innych skryptów potrafiąc zrobić coś gorszego można nazwać pewnym hipokryzmem, a pisanie pluginów nie uzupełnia Twoich umiejętności. Loopowaniem nie zrobisz go bardziej zaawansowanym. Teraz są wykorzystywane w liście (co jest trochę bez sensu), ale można je również wykorzystać w broniach. Połącz skrypt ze stroną, pomoże to Tobie jako twórcy np. w tworzeniu broni - wystarczy tylko napisać funkcje z get result. Potrafię pisać skrypty od maja, założę się, że ty więcej, a jednak jest tutaj przepaść,. Twoja osoba powinna napisać coś lepszego :))) I nie - nie chce być do Ciebie nastawiony negatywnie, nawet zaprosiłbym Ciebie na Discord'a gdyby nie zasady panujące na forum.

3maj się i popraw ten skrypt pls

o co chodzi ci z loopowaniem, listą i getResultem? na discorda możesz zaprosić tylko tam nie wejde bo go nie mam i nawet nie wiem po co, a cd. skryptów pisanych już na serio to skPortal zrobiłem który nawet fajnie działa (tho zapraszam do oceny oraz powiadomię cb o następnej wersji jak będzie mi się chciało napisać ^^)

Edytowane przez LloydPL
https://skript.pl/temat/28651-skkarabin-skrypt-na-karabin/#findComment-189367