No cześć, postanowiłem przejść na zwykłą jave, no i pierwszy program - system biletów na basenie, wszystko działa, ale pojawia się problem kiedy wywołam funkcje od stworzenia nowego obiektu (Usera - klient basenu) to program się stopuje, a załóżmy, że chce stworzyć kilka obiektów, po czym wywołać komendę, np. "lista", która zwróci mi aktualnych klientów. Tak wiem wytłumaczone chaotycznie, ale myślę, że kod pomoże.
public class Main {
public static void main(String[] args) {
Scanner scanner = new Scanner(System.in);
if(scanner.nextLine().equals("dodaj")){
System.out.println("Podaj czas waznego biletu w minutach.");
long time = scanner.nextLong() * 60 * 1000;
User user = new User(UserUtil.getID(), System.currentTimeMillis(), time);
InformationMessage.send(user);
//tutaj ma program cofać się do początku, abym mógł znowu wykonać, np. komende "dodaj", a nie się stopować.
}
}
}
Pytanie
KrejzolekPRO 600
No cześć, postanowiłem przejść na zwykłą jave, no i pierwszy program - system biletów na basenie, wszystko działa, ale pojawia się problem kiedy wywołam funkcje od stworzenia nowego obiektu (Usera - klient basenu) to program się stopuje, a załóżmy, że chce stworzyć kilka obiektów, po czym wywołać komendę, np. "lista", która zwróci mi aktualnych klientów. Tak wiem wytłumaczone chaotycznie, ale myślę, że kod pomoże.
public class Main { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); if(scanner.nextLine().equals("dodaj")){ System.out.println("Podaj czas waznego biletu w minutach."); long time = scanner.nextLong() * 60 * 1000; User user = new User(UserUtil.getID(), System.currentTimeMillis(), time); InformationMessage.send(user); //tutaj ma program cofać się do początku, abym mógł znowu wykonać, np. komende "dodaj", a nie się stopować. } } }I ss: https://imgur.com/a/VHgKEf9
Edytowane przez KrejzolekPROOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/27036-zatrzymanie-programu-po-wykonaniu-operacji/Udostępnij na innych stronach
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi