Skocz do zawartości
  • 0

Cooldown pomiędzy używaniem dźwigni, płytek naciskowych, czerwonej pochodni

Pytanie

Witam.

Jak wiecie, istnieje możliwość crashowania serwera (nawet na 1.12.2) poprzez zbudowanie takiej jakby kwadratowej platformy z redstone, postawieniu w środku dźwigni a następnie spamieniem ją, co powoduje crash serwera.

Jako iż nie chcę całkowicie blokować redstone, aby uniknąć takim crashom, chciałbym zrobić, że dźwigni oraz bloków takich jak płytek naciskowych, czy czerwonych pochodni można używać raz na np. 30 sekund. Czy mógłby mi ktoś napisac skrypt, który dodaje to cooldown przy używaniu itemów wymienionych wyżej? A może ktoś ma lepszy sposób na zablokowanie tego?

Liczę na szybką pomoc.

Pozdrawiam.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To też zależy od maszyny na której stoi owy serwer. Np. na enderchest.pl przy 10 graczach możesz wywalić komuś serwer :/ 

• 0

blablabla

wgrywasz fastasyncredstone, fastasyncworldedit i po sprawie (juniks sie o tym dowiedzial dzieki vocanowi)

• 0
20 godzin temu, Ozelot napisał:

Witam.

Jak wiecie, istnieje możliwość crashowania serwera (nawet na 1.12.2) poprzez zbudowanie takiej jakby kwadratowej platformy z redstone, postawieniu w środku dźwigni a następnie spamieniem ją, co powoduje crash serwera.

Jako iż nie chcę całkowicie blokować redstone, aby uniknąć takim crashom, chciałbym zrobić, że dźwigni oraz bloków takich jak płytek naciskowych, czy czerwonych pochodni można używać raz na np. 30 sekund. Czy mógłby mi ktoś napisac skrypt, który dodaje to cooldown przy używaniu itemów wymienionych wyżej? A może ktoś ma lepszy sposób na zablokowanie tego?

Liczę na szybką pomoc.

Pozdrawiam.

nic nie da zablokowanie samego ich używania, bo można zrobić także wagonik który przejeżdża po torach aktywacyjnych i wysyła sygnał do redstone, o ile 1 wagon to nie kłopot, to pomyśl o 10 wagonach które aktywują dany tor co 1 sekundę

• 0
20 godzin temu, LordYu napisał:

nic nie da zablokowanie samego ich używania, bo można zrobić także wagonik który przejeżdża po torach aktywacyjnych i wysyła sygnał do redstone, o ile 1 wagon to nie kłopot, to pomyśl o 10 wagonach które aktywują dany tor co 1 sekundę

Więc, czy istnieje jakiś wydajniejszy sposób? Dodam, że pluginy fastasyncredstone i fastasyncworldedit  nie zablokowały tego, po ich wgraniu wciąż możliwe jest crashowanie serwera tą metodą. Zwiększenie parametrów serwera także nie rozwiąże tego problemu.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...