Skocz do zawartości

Jqmey

Nieaktywny
 Udostępnij

Ankieta  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz naszą inicjatywe?

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Użytkownicy,
wybaczcie że napisane jest to zbyt grzecznie, mój styl wypowiedzi charakteryzuje się tym, że zazwyczaj nie obijam w bawełnę - preferuje szczerość ponad wszystko.
No niestety, tekst nie jest pisany do końca przeze mnie, więc postaram się jego znaczną część przerobić tak, by wyglądała jakby wyszła z mojego pióra.
Dobra, ale kończąc ten nudny jak cholera wstęp - zaczynamy.

Z pewnością pamiętacie niedawną modernizacje na forum, która no - wygląda obecnie jak wygląda, nie ukrywajmy.
Przeprowadzanie jej wymagało stworzenia grupy złożonej z osób doświadczonych w wielu dziedzinach, a przede wszystkim - kompetentnego lidera.
Niestety, obecny lider jak widać, się do tego kompletnie nie nadaje, widać m.in. po tym, jak traktuje osoby z którymi przyszło mu pracować, po części na swoje życzenie:

unknown.png

Jak pewnie widzicie, Główny Administrator powinien cechować się umiejętnością pracy w grupie i zarządzania nią. Aktualny lider niestety taki nie jest, to jest przeciwieństwo tego, czego oczekujecie Wy - użytkownicy (i nie powiecie że nie).
Widać to zwłaszcza na załączonym obrazku, gdzie lider ten ktoś (taka osoba nawet na Zasłużonego nie zasługuje) odnosi się w sposób skandaliczny do jednego z członków ekipy.
Następnym z zachowań potwierdzających to, jest brak jakiejkolwiek konsultacji wprowadzanych zmian z administratorami i samym właścicielem.
Pokazuje to m.in. sytuacja, która miała miejsce jakiś czas temu na Discordzie forum, kiedy wcześniej wspomniany lider postanowił zabrać dostęp do kanałów wszystkim użytkownikom w celu wymyślonej przez siebie weryfikacji, bez jakiejkolwiek konsultacji z ekipą.
Wiadomo, trzeba czasem podejmować decyzje nagłe, ale czy chociaż on się zapytał czy to ma sens? Poważnie mówię, bo to raczej kpina że pogramista nie potrafi dokonać tak prostej rzeczy jak wstecznej kompatybilności, jednocześnie wystawiając Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!odnoszącą się stricte do tejże tematyki. Na całe szczęście - ten żart w postaci weryfikacji został usunięty i przywrócono stary sposób autoryzacji.

Jeśli jesteśmy już przy Discordzie, czy jednym z zadań administracji nie miało być zintegrowanie konta na tymże komunikatorze z forum? Obecny lider zarządza witryną już prawie miesiąc, nadal jednak nie doczekaliśmy się takowej integracji.
Za to bot wysyłający ogłoszenia i ankiety działa świetnie, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! również, o Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! nie wspomnę. Nawet nie został stworzony publiczny opis tej integracji we formie repozytorium GitHub'a, czy chociażby głupiego posta. No, chyba że Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! jeżeli chodzi o integracje, to wtedy ten argument cały leci do kosza.

Dodatkowo, warto wspomnieć jeszcze o innowatorskim żałosnym sposobie prowadzenia rekrutacji przez na rangę moderatora lokalnego. Jeden z administratorów przeszedł test składający się z pytań na temat forum. Jqmey, mimo wyraźnej uwagi administratora zachował pytania, które nie dotyczyły spraw związanych z obowiązkami i uprawnieniami moderatora lokalnego. Przykład? Proszę bardzo:

Jqmey - 13.03.2018
1.    Użytkownik opublikował post o następującej treści: „Ten skrypt jest za**ty!”.
Czy naruszył on w ten sposób regulamin? 
2.    Użytkownik w temacie o nazwie „iCore – innowacyjny core na twój serwer opublikował post o następującej zawartości: „A kiedy tak wgl startuje nowa edycja mchard.pl?”.
3.    Użytkownik w temacie zawierającym reklamę serwera EasyHC opublikował post o następującej treści: „Kolejny easyhc, serioooo? 1/10”.
4.    Użytkownik opublikował post o następującej treści: „Oferta nadal aktualna, zachęcam do zakupu :blush:”.
5.    Czy w ofercie zamieszczonej w dziale Giełda wymagane jest podanie dowodów autentyczności zamieszczonej oferty?
6.    Czy prawdą jest, że blog użytkownika usuwany jest po dwóch miesiącach nieaktywności?

Żeby było zabawniej:

Jqmey - 13.03.2018
A zatem czas na egzamin teoretyczny :kappalul:
Na odpowiedzenie na każde pytanie masz 10 sekund
Edytowanie odpowiedzi się nie liczą
Gotowy?

Co na to nawet sam właściciel forum?

x10sctmp68.png

Serio, wymagania rodem z czasów okupacji niemieckiej w Polsce. 

Reasumując, krótko i na temat - @Jqmey musi odejść.

Edytowane przez Nieaktywny

jestem za tym aby dac doktorowi bananowi pelne uprawnienia, nie jakiemus jotkumajowi - on sie zajmie dobrze tym forum bedzie nawet serwer minecraft

13 minut temu, Wizzard napisał:

modernizacje na forum, która no - wygląda obecnie jak wygląda, nie ukrywajmy

I3uU6X8.png0k4xoGV.png

Oprócz tego wiele zostało zrealizowanych wiele innych rzeczy.

16 minut temu, Wizzard napisał:

odnosi się w sposób skandaliczny do jednego z członków ekipy

Skandaliczny? Napisałem tylko, że jeśli nie da rady zrealizować zadania w tym tygodniu, to może dokończyć w przyszłym.

18 minut temu, Wizzard napisał:

Obecny lider zarządza witryną już prawie miesiąc, nadal jednak nie doczekaliśmy się takowej integracji.

Za napisanie pluginy na integracją jest odpowiedzialny @Reedzev_, który nadal nad nim pracuje.

Nawet się nie odniesiesz do całości, tylko do tego co Ci wygodnie. Brakuje najwidoczniej argumentów i siły przebicia.

1 minutę temu, Jqmey napisał:

Konkret, nie ogólnik.

Skandaliczny?

Tak.

Napisałem tylko, że jeśli nie da rady zrealizować zadania w tym tygodniu, to może dokończyć w przyszłym.

Jak nie dasz rady to dokończysz w przyszłym tygodniu.

To nie było przyzwolenie, tylko rozkaz. Powinno brzmieć to tak:

A dałbyś rade dokończyć w przyszłym tygodniu?

Nie płacisz im by tak się do tych ludzi zwracać, oni pomagają Ci dobrowolnie i powinieneś to docenić, a nie odnosić się do nich w ten sposób. Szacunku dla nich, już nie dla mnie, pal licho.

2 minuty temu, Wizzard napisał:

Konkret, nie ogólnik.

Konkrety podałem wyżej.

4 minuty temu, Wizzard napisał:

To nie było przyzwolenie, tylko rozkaz.

Było to zwykłe stwierdzenie, jaki jest sens nadinterpretowania?

Nie odniosłeś się do mojej odpowiedzi dot. integracji z Discordem.

4 minuty temu, Jqmey napisał:

Nie odniosłeś się do mojej odpowiedzi dot. integracji z Discordem.

Wybacz, zapomniałem.

13 minut temu, Jqmey napisał:

Za napisanie pluginy na integracją jest odpowiedzialny @Reedzev_, który nadal nad nim pracuje.

A bot? REST API przecież jest.

Konkrety podałem wyżej.

Napisałeś:

13 minut temu, Jqmey napisał:

Ja chce zobaczyć to Twoje oprócz tego.

Było to zwykłe stwierdzenie, jaki jest sens nadinterpretowania?

Nie ja interpretowałem, my wszyscy to tak zinterpretowaliśmy. Mogę podać jeszcze inne przykłady, we formie screenów - jeśli tylko chcesz.

5 minut temu, Jqmey napisał:

@Libter zadecydował, aby synchronizacja miała miejsce po stronie forum, a nie bota

Warto wiedzieć, nie wiedziałem, będę pamiętał. A reszta?

2 minuty temu, Wizzard napisał:

Warto wiedzieć, będę pamiętał. A reszta?

Niektóre zmiany niewymienione na Trello, które zostały wprowadzone:

• Kolorowanie ikon działów zostało poprawione.
  • Zmiany na forum zaczęły być ogłaszane także na Discordzie.
  • Została dodana strona Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.
  • Reklamy na forum zostały poprawione.
  • Powiadomienia o nowych tematach zostały poprawione.
  • Wiele błędów w tłumaczeniu zostało poprawionych.
  • Wiele błędów w stylach zostało poprawionych.

• Zmiany na forum zaczęły być ogłaszane także na Discordzie.
  • Została dodana strona Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

Wg. mnie to podpada pod Skriptobota, bodajże komenda !status i !ogloszenie

Natomiast znaczna część tego co tu widze jest uwzględniona w screenshocie z Trello.

1. Zwróciłem uwagę w zeszłą niedzielę na kolorystykę tagów w dziale Serwery Minecraft, z tego co Libter napisał on również na to zwrócił wam uwagę, a jednak jako lider nie dales tego nikomu i nadal nie jest to zrobione - a jest to wydaje mi się ~15-30min roboty.

2. Skriptobot, na którego rozwój, a w zasadzie jego brak, zwróciłem uwagę 6.03.2018 i nadal nie jest rozwinięty o nowe funkcje. Usłyszałem wtedy, że brakuje rzeczy pisanych przez Reedzeva a prawie 20 dni później nie ma niczego nowego i chyba nie dostał pomocy, którą jednak powinien otrzymać - przecież nie będziesz reformował forum kilka lat. Jednak spam !użytkownik przez Jqmey'a kwitnie. 

Spoiler

6Tz5ruu.png

3. Główne zmiany jakie widzę z "wielkiej modernizacji" to naprawy dawno zgłoszonych błędów, na których naprawę prawdopodobnie Libter nie miał czas, a nie wielkie zmiany.
Ps. nadal mam nadzieję na powrót dawnego tła, to nowe nie pasuje do profesjonalnego forum, tylko bardziej na forum małego EasyHC z domeną .ench

Edit po przeczytaniu wiadomosci, które doszły w czasie pisania:
Zmiany, które wymieniłes są w zasadzie tak mało, że można je zrobić wydaje mi się w godzinę (nie miałem stycznosci z konfiguracją IPB) a nie około miesiąc.

Edytowane przez Kurotsuwa

5 minut temu, Kurotsuwa napisał:

Zwróciłem uwagę w zeszłą niedzielę na kolorystykę tagów w dziale Serwery Minecraft, z tego co Libter napisał on również na to zwrócił wam uwagę, a jednak jako lider nie dales tego nikomu i nadal nie jest to zrobione - a jest to wydaje mi się ~15-30min roboty.

Poprawieniem tych kolorów miał się zająć @Ewald, ponieważ był on odpowiedzialny za wprowadzenie nowego regulaminu.

Usłyszałem wtedy, że brakuje rzeczy pisanych przez Reedzeva a prawie 20 dni później nie ma niczego nowego.

Sposób integracji z Discordem koniec końców się zmienił i wprowadzeniem go zajmuje się @Reedzev_.

Ps. nadal mam nadzieję na powrót dawnego tła, to nowe nie pasuje do profesjonalnego forum, tylko bardziej na forum małego EasyHC z domeną .ench

Tło zostało zmienione decyzją @Libter.

Edytowane przez Jqmey

Poprawieniem tych kolorów miał się zająć @Ewald.

Sposób integracji z Discordem koniec końców się zmienił i wprowadzeniem go zajmuje się @Reedzev_.

Tło zostało zmienione decyzją @Libter.

Fajnie, ale to Ty jesteś rozliczany jako lider, nie oni. Wy się przekomarzajcie między sobą, tu chodzi o Ciebie i o to, że nie potrafisz zarządzać i zachowujesz tak jak się zachowujesz.
dsfdasfasf.png

Powyższy screen na dowód Twoich słów - działam na Twoją korzyść.

Teraz, Wizzard napisał:

Fajnie, ale to Ty jesteś rozliczany jako lider, nie oni.

Nie mam wpływu na to, że jakiś członek administracji realizuje swoje zadanie znacznie dłużej niż powinien - wielokrotnie przypominałem im o nich.
Nie mam wpływu na decyzje właściciela forum, która są nadrzędne wobec decyzji lidera administracji.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...