Skocz do zawartości
  • 0

Pomoże ktoś z zestawami?

PiTeKLive

Pytanie

Siemaneczko, pomógłby mi ktoś? Nie wiem jak zrobić w skrypcie ,że można brać kit co określony czas. Gdyż chcę zrobić swoją komendę zamiast używać kitów z essentialsa (dodatkowo aby pisało ile trzeba jeszcze odczekać ,aby móc go wziąść)

command /zestawy [<text>]:
	aliases: ekit,kits,eq,essentials:kit,essentials:kits,essentials:ekit,essentials:ekits,kit,
	trigger:
		if argument 1 is not set:
		set {zestawy:%player%:Otwiera} to true
		wait a tick
		open chest with 3 row named "          &8✹ &cZestawy &8✹" to player
		loop 27 times:
			format slot loop-number -1 of players with 1 black stained glass pane named "&8✹&c&lOnlyskill.pl&8✹" to close
		if arg 1 is "drewno":
		format slot 10 of player with log named "&8✹ &6&lDREWNO &8✹" with lore "&8» &7Zestaw drewno." to close then run [make player execute command "/kit drewno"]
		if arg 1 is "enderchest":
		format slot 12 of player with ender chest named "&8✹ &6&lENDERCHEST &8✹" with lore "&8» &7Zestaw enderchest." to close then run [make player execute command "/kit enderchest"]
		if arg 1 is "start":
		format slot 14 of player with iron sword named "&8✹ &6&lSTART &8✹" with lore "&8» &7Zestaw start." to close then run [make player execute command "/kit start"]
		if arg 1 is "vip":
		format slot 16 of player with diamond sword named "&8✹ &6&lVIP &8✹" with lore "&8» &7Zestaw vip." to close then run [make player execute command "/kit vip"]
		set {zestawy:%player%:Otwiera} to false
on right click:
	if {zestawy:%player%:Otwiera} is true:
		cancel event

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, PiTeKLive napisał:

Siemaneczko, pomógłby mi ktoś? Nie wiem jak zrobić w skrypcie ,że można brać kit co określony czas. Gdyż chcę zrobić swoją komendę zamiast używać kitów z essentialsa (dodatkowo aby pisało ile trzeba jeszcze odczekać ,aby móc go wziąść)

command /zestawy [<text>]:
	aliases: ekit,kits,eq,essentials:kit,essentials:kits,essentials:ekit,essentials:ekits,kit,
	trigger:
		if argument 1 is not set:
		set {zestawy:%player%:Otwiera} to true
		wait a tick
		open chest with 3 row named "          &8✹ &cZestawy &8✹" to player
		loop 27 times:
			format slot loop-number -1 of players with 1 black stained glass pane named "&8✹&c&lOnlyskill.pl&8✹" to close
		if arg 1 is "drewno":
		format slot 10 of player with log named "&8✹ &6&lDREWNO &8✹" with lore "&8» &7Zestaw drewno." to close then run [make player execute command "/kit drewno"]
		if arg 1 is "enderchest":
		format slot 12 of player with ender chest named "&8✹ &6&lENDERCHEST &8✹" with lore "&8» &7Zestaw enderchest." to close then run [make player execute command "/kit enderchest"]
		if arg 1 is "start":
		format slot 14 of player with iron sword named "&8✹ &6&lSTART &8✹" with lore "&8» &7Zestaw start." to close then run [make player execute command "/kit start"]
		if arg 1 is "vip":
		format slot 16 of player with diamond sword named "&8✹ &6&lVIP &8✹" with lore "&8» &7Zestaw vip." to close then run [make player execute command "/kit vip"]
		set {zestawy:%player%:Otwiera} to false
on right click:
	if {zestawy:%player%:Otwiera} is true:
		cancel event

jezeli masz jeszcze kod to podaj caly

• 0
20 godzin temu, Kacperuś napisał:

Essentialu znajdź i ustaw czas do itemów 

Jeżeli nie wiesz o co chodzi, nie wypowiadaj się, wszystko wytłumaczyłem tak ,że :rak: by to  zrozumiał. (<---- No moim zdaniem)

Chodziło mi o to: jak napisać w skrypcie że komenda z daną permisją będzie używana co jakiś czas. W tym przypadku zestawy i np. co 1h dana grupa (ranga) z daną permisją może to brać.

• 0
3 godziny temu, PiTeKLive napisał:

Jeżeli nie wiesz o co chodzi, nie wypowiadaj się, wszystko wytłumaczyłem tak ,że :rak: by to  zrozumiał. (<---- No moim zdaniem)

Chodziło mi o to: jak napisać w skrypcie że komenda z daną permisją będzie używana co jakiś czas. W tym przypadku zestawy i np. co 1h dana grupa (ranga) z daną permisją może to brać.

Masz SkQuery i Umbaska lub WildSkripta?

• 0
2 godziny temu, sworip napisał:

Masz SkQuery i Umbaska lub WildSkripta?

SkQuery i WildSkript - dokładnie mi chodzi o to ,że coś jak w essentialsie jest, ustawia się czas używania komendy /kit

Edytowane przez PiTeKLive

• 0

Jeśli wszystko Ci przebiega prawidłowo, to ponieważ wykonujesz jako gracz komendę /kit, to odnosi się ona do essentialsa i to on decyduje o tym co ile można brać dany zestaw i nie ma sensu wstawiania dodatkowego kodu w skrypcie.

Z drugiej jednak strony skrypt wykonuje komendę jako gracz "/kit cośtam", a /kit przechwytuje Twój skrypt (w teorii), więc zapętlasz wykonanie.

Edytowane przez Bielecki

• 0
23 godziny temu, Bielecki napisał:

Jeśli wszystko Ci przebiega prawidłowo, to ponieważ wykonujesz jako gracz komendę /kit, to odnosi się ona do essentialsa i to on decyduje o tym co ile można brać dany zestaw i nie ma sensu wstawiania dodatkowego kodu w skrypcie.

Z drugiej jednak strony skrypt wykonuje komendę jako gracz "/kit cośtam", a /kit przechwytuje Twój skrypt (w teorii), więc zapętlasz wykonanie.

Powiedzmy ,że rozumiem ,tylko nie wiem jak się zapętla. 

• 0
2 godziny temu, piotrus131102 napisał:

No nie wiem, ja bym zrobił ten czas tak:

https://code.skript.pl/7OGnID74/

Tak, i zaśmiecasz wątki procesora co sekundę usuwając czas, gdy Essentials może się tym na spokojnie zająć...

Wystarczy, żebyś nie przechwytywał np. /essentials:kits i do tego odnosił skrypt. Gracze raczej nie będą próbowali tego wpisywać, a nawet jeśli, to i tak będą ograniczeni przez czas brania kitów ustawiony w Ess, nie będzie im się tylko pokazywało gui, ale to już nie Twój problem, jeśli tak wolą.

• 0
6 minut temu, piotrus131102 napisał:

@Bielecki tylko on nie chce kitów z essentialsa.

Dnia 11/29/2017 o 16:19, PiTeKLive napisał:

make player execute command "/kit drewno"

No na pewno. To po co wywołuje "/kit drewno"? Przechwytuje komendy Ess tylko po to by wyświetlić gui, a że chłopakowi się zapętliło, to każdemu się zdarza.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...