Skocz do zawartości
  • 0

Config pluginu

Smoczek111
 Udostępnij

Pytanie

Witam mam tu taki kod pluginu: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

I wie ktos jak dodac config do tego zeby te komende mozna w configu zmieniac? z gory dzieki i wie ktos jeszcze jak zrobic by np byly 2 komendy w tym pluginie bo jakby w 1 klasie sie nie da 2 komend zrobic ale nie wiem jak zrobic inna klase by tez ja czytalo wie ktos ?

Edytowane przez Smoczek111

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - masz tutaj,po tym rejestrujesz komende w Main,tworzysz config.yml,w nim dajesz pomoc: i dajesz swoje wiadomosci

edit. Jezeli chesz miec 10212312 komend poprostu robisz nowe classy z nazwami komend np. SmeRQCommand i przepisujesz to co ci dalem wyzej tylko zmieniasz kilka wyrazow i w configu jak i Main'ie dopisujesz komendy i tyle :)

Edytowane przez Ewald

• 0
11 godzin temu, HcLand napisał:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - masz tutaj,po tym rejestrujesz komende w Main,tworzysz config.yml,w nim dajesz pomoc: i dajesz swoje wiadomosci

edit. Jezeli chesz miec 10212312 komend poprostu robisz nowe classy z nazwami komend np. SmeRQToIdiotaCommand i przepisujesz to co ci dalem wyzej tylko zmieniasz kilka wyrazow i w configu jak i Main'ie dopisujesz komendy i tyle :)

Tłumaczenie level expert :kappa:

• 0
26 minut temu, Smoczek111 napisał:

Zgadzam sie xD nic nie zrozumialem no ten config jak zrobic to zrozumialem ale ... jak zrobic wiecej klas zeby je czytalo nie umiem zrobic i czy ty masz kanal na yt xd?

To jest banalnie proste ziomek, tworzysz jakąs komende np. PomocCommand, wklejasz ten kod z pastebina, tworzysz klasę Main w której wlaczasz te komende i tyle

• 0
31 minut temu, Smoczek111 napisał:

Zgadzam sie xD nic nie zrozumialem no ten config jak zrobic to zrozumialem ale ... jak zrobic wiecej klas zeby je czytalo nie umiem zrobic i czy ty masz kanal na yt xd?

W głównej classie pluginu rejestrujesz nową komendę. Jeżeli jest ona w innym packagu, to importujesz ścieżkę do tej classy i w niej już normalnie tworzysz sobie komende.

Edytowane przez KrejzolekPRO

• 0

No ok ok ok tylko jak tworze nowa klase w package to ja zawsze Main pisalem co zamiast main mam wpisac ?

Godzinę temu, HcLand napisał:

To jest banalnie proste ziomek, tworzysz jakąs komende np. PomocCommand, wklejasz ten kod z pastebina, tworzysz klasę Main w której wlaczasz te komende i tyle

Tak okej ale ten kod z pastebina mam wkleic do main czy gdzie ?

Godzinę temu, KrejzolekPRO napisał:

W głównej classie pluginu rejestrujesz nową komendę. Jeżeli jest ona w innym packagu, to importujesz ścieżkę do tej classy i w niej już normalnie tworzysz sobie komende.

Gdybym wiedzial jak to zaimportowac to bym sie nie pytal ...

edit Znalazlem cos na youtubie o komendach w roznych klasach ale tera ktos mi wytlumaczy ten config bo nie rozumiem ...

• 0
26 minut temu, Smoczek111 napisał:

No ok ok ok tylko jak tworze nowa klase w package to ja zawsze Main pisalem co zamiast main mam wpisac ?

edit Znalazlem cos na youtubie o komendach w roznych klasach ale tera ktos mi wytlumaczy ten config bo nie rozumiem ...

W configu robisz komendy tak jak nazwales stringi w klasach :) np w pomocommand ktore ci dalem w configu wpisujesz pomoc: i piszesz sobie wiadomości 

• 0
28 minut temu, Smoczek111 napisał:

Jednym słowem, nie bierz się za programowanie, albo wróć do podstaw...Chociaż w sumie ty nawet w podstawach się gubisz...

• 0
14 minut temu, KrejzolekPRO napisał:

Jednym słowem, nie bierz się za programowanie, albo wróć do podstaw...Chociaż w sumie ty nawet w podstawach się gubisz...

A czemu to niby? Tez nic nie umiales na poczatku ;)

Musisz po prostu pouczyć się podstaw, polecam Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

• 0

No nie umiem tak zgadzam sie ze nie umiem  tego napisac proboje juz od 2 godzin i mi ten config i komendami pomiedzy klasami i nie wychodzi ide szukac na youtubie xD

Ja juz chyba nic z tego nie zrozumiem ... poprostu nie dziala mi xD patrze na kody innych pluginow i robie tak samo to tez mi nie wychodzi ;-;

A tak wogole KrejzolekPRO kto pyta nie bladzi znasz takie powiedzenie ? A jak mam sie nauczyc najlepiej sie zapytac osob ktore cos wiedza o tym (ja przewaznie pisze w 1 klasie wiec nie mow ze sie total nie znam)

• 0
1 godzinę temu, Smoczek111 napisał:

No nie umiem tak zgadzam sie ze nie umiem  tego napisac proboje juz od 2 godzin i mi ten config i komendami pomiedzy klasami i nie wychodzi ide szukac na youtubie xD

Ja juz chyba nic z tego nie zrozumiem ... poprostu nie dziala mi xD patrze na kody innych pluginow i robie tak samo to tez mi nie wychodzi ;-;

A tak wogole KrejzolekPRO kto pyta nie bladzi znasz takie powiedzenie ? A jak mam sie nauczyc najlepiej sie zapytac osob ktore cos wiedza o tym (ja przewaznie pisze w 1 klasie wiec nie mow ze sie total nie znam)

"Pisze w jednej klasie" - to wyjaśnia wszystko xDD

• 0
3 minuty temu, KrejzolekPRO napisał:

To że, gdy ktoś inny będzie przeglądał kod, żeby nie musiał przeglądać 1000 linijek żeby zmienić jedną rzecz. Żeby kod był uporządkowany, aby był przejrzysty. Dalej wymieniać?

Zgasiles mnie xD (ja pisze male pluginki) i tak wymieniaj dalej :_)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...