Skocz do zawartości
  • 1

Te samy rangi na kilku serwerach

rudyxd
 Udostępnij

Pytanie

Czesc, chcialbym sie was zapytac jak zrobic, by miec takie same rangi na serwerach np. survival i skywars polaczonych ze soba przez bungeecord. Dodam, ze uzywam pluginu pex, ale jak trzeba to moge go zmienic na inne. Jezeli bedzie potrzebna do tego baza danych to chill, byle byloby to mysql czy phpmyadmin, chyba jest to samo. Jak mylilem jakies pojecia to przepraszam, bo jestem w tym nowy. 

Zapraszam do wypowiadania sie, kazda odpowiedz jest lajkowana :D

Edytowane przez rudyxd

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
7 minut temu, Bielecki napisał:

MySQL - typ bazy danych
PhpMyAdmin - GUI interface do zarządzania bazą danych (tak jak YAMS jest zarządzaniem serwera MC)

Myśle, że wystarczy postawić jedną bazę danych i podpiąć do niej wszystkie PEXy.

Nie wiem jak to napisac, by nie brzmialo chamsko, a dokladnie chce powiedziec, czy myslisz o tym, czy tak jest. W sumie to przepraszam, ale juz nie chxe sie bawic ciagle w to samo, tylko uzyskac konretna odpowiedz.

• 0

Nie jestem pewien jak zachowają się pluginy, gdy wiele instancji podepniesz pod jedną bazę. W teorii nie powinno być z tym problemu, zwłaszcza że jeden gracz nie może być na dwóch serwerach w bungee naraz.

@insertt, @Inder00?

Edytowane przez Bielecki

• 0

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! oraz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! chyba rozwiążą ten problem. Ewentualnie ja zrobiłbym to w php.

EDIT:

Jeszcze to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

Edytowane przez Nioo

• 0
2 minuty temu, Bielecki napisał:

Nie jestem pewien jak zachowają się pluginy, gdy wiele instancji podepniesz pod jedną bazę. W teorii nie powinno być z tym problemu, zwłaszcza że jeden gracz nie może być na dwóch serwerach w bungee.

@insertt, @Inder00?

Niestety, czasem sie da, ze jak nagle gracza wyrzuci powiedzmy za tim-out`a to gracz zostaje przez jakis czas na serwerze powiedzmy "pvp" bedac na lobby.

@Nioo commandsync odpada, poniewaz czasem zaczyna szalec i powtarza komende dziesiatki razy. Dodam, ze chce konretne i sprawdzone metody, a nie byle shit

Edytowane przez rudyxd

• 0

Nie może być na lobby i pvp jednocześnie. Bungeecord na to nie zezwoli. Jeśli zostanie jego "duch", to gracz musi zaczekać poza serwerem, aż Bungee go usunie.

EDIT: poza całym serwerem, nie podserwerem.

Edytowane przez Bielecki

• 0
Teraz, Bielecki napisał:

Nie może być na lobby i pvp jednocześnie. Bungeecord na to nie zezwoli. Jeśli zostanie jego "duch", to gracz musi zaczekać poza serwerem, aż Bungee go usunie.

czyli jutro z rana jak to zrobie to moge miec, niemal 100%-owa pewnosc, ze jesli ja nic nie popsuje to bedzie ok?

• 0
2 minuty temu, Nioo napisał:

Skrypt php? Tam wszystko masz czarno na białym jak działa i czy dobrze działa :P

Jezeli chcesz to napisz, ale bede chcial wiedziec co i jak jest napisane, oraz chcialbym, zeby ktos bedacy bardziej w temacie php sie wypowiedzial o twoim skrypcie.

#Edit

Po wypowiedzieci uzytkownika @Bielecki pomyslalem, ze nie maja sensu twoje sposoby, sorki @Nioo

Czekam na dalsze odpowiedzi w temacie.

Edytowane przez rudyxd

• 0
Teraz, trivek napisał:

moge miec, niemal 100%-owa pewnosc, ze (...) bedzie ok?

Wolałbym żeby potwierdził to któryś z programistów, którch oznaczyłem w jednym z postów, bo osobiście tego nie robiłem i nie mogę dać na to gwarancji. Jak pisałem, z teoretycznego punktu widzenia powinno to zadziałać.

6 minut temu, Nioo napisał:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! oraz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! chyba rozwiążą ten problem. Ewentualnie ja zrobiłbym to w php.

EDIT:

Jeszcze to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

To co dałeś synchronizuje komendy pomiędzy serwerami, a tu chodzi tylko o rangi. Nie ma sensu powielać tej samej bazy pexa kilka razy.

• 0
2 minuty temu, Nioo napisał:

loop all bungeecord servers:
    broadcast "Hej"

takie coś znalazłem w dokumentacji SkUnity. Może właśnie to wykorzystasz.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Ukryj zawartość

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Zapomnialem powiedziec, ze chce miec to w pluginie, jedna z najwazniejszych rzeczy na serwerze nie moze byc napisana skryptem, zalezy mi na najwyzszym tps`ie i stabilnosci serwera.

• 0
2 minuty temu, trivek napisał:

Zapomnialem powiedziec, ze chce miec to w pluginie, jedna z najwazniejszych rzeczy na serwerze nie moze byc napisana skryptem, zalezy mi na najwyzszym tps`ie i stabilnosci serwera.

Nie wiem czy taki malutki skrawek zakłuci działanie na twoim serwerze.

• 0

@Nioo ale po co uruchamiać komendę na wszystkich serwerach, skoro możesz zwyczajnie pobierać dane z jednej bazy?
Jeśli chcesz wszystkim w pokoju puścić film, to rozdajesz im wszystkim monitory i starasz się zsynchronizować obraz? Nie, włączasz jeden duży telewizor i wszyscy korzystają.

• 0
1 minutę temu, Bielecki napisał:

@Nioo ale po co uruchamiać komendę na wszystkich serwerach, skoro możesz zwyczajnie pobierać dane z jednej bazy?
Jeśli chcesz wszystkim w pokoju puścić film, to rozdajesz im wszystkim monitory i starasz się zsynchronizować obraz? Nie, włączasz jeden duży telewizor i wszyscy korzystają.

Niezbyt cię rozumiem, ja bym na każdym serwerze dał rangę. Nie mam po co robić bazy, dla mnie tak jest prościej.

• 0
3 minuty temu, Bielecki napisał:

@Nioo no więc w tym jest problem. Nie używasz baz danych, dlatego próbujesz robić wszystko naokoło. Baza danych ma wiele więcej zalet, niż zapis do pliku. Przykłady tutaj: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Ja tutaj nie zapisuje do pliku, wykonuje komendę na wszystkich serwerach połączonych bugeecordem.

• 0

Ale nie rozumiesz chyba zasady działania pluginów xD Wykonujesz komende /ustawrange Nioo admin na wszystkich serwerach i co? Pex pamięta. Jak? Zapisuje do RAMu? XD nie, bo by zapomniał przy restarcie xD Zapisuje albo do pliku, albo do bazy danych ;)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...