hiperk 0 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 Witam wszystkich, otóż mam takie pytanie czy jest możliwość zrobienia w configu coś takiego lista: - 'Pierwsza wiadomosc' - 'Druga wiadomosc' - 'i tak dalej' lub lista: 1: 'Pierwsza wiadomosc' 2: 'Druga wiadomosc' 3: 'i tak dalej' I czy da się wyświetlić te 2 wiadomości na raz czyli np: send "%{_lista}%" i powinny wyświetlić się 2 wiadomości Pierwsza wiadomosc Druga wiadomosc lub czy jest jakaś zmienna która dodaje enter np Taka zmienna w SkQuery jest jak się robi lore w gui to jest || i robi się enter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LordYu 296 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2017 (edytowane) W pliku YML raczej się nie uda, a jeżeli się będzie dało, będzie to mocniej zasobożerna opcja niż options przykład: options: wiad1: Tekst1 wiad2: Tekst2 wiad3: Tekst3 options1: 10 options2: 30 A potem gdzieś w kodzie on command 1: trigger: send "{@wiad1}" send "{@wiad2}" send "{@wiad3}" send "{@wiad1} {@wiad2} {@wiad3}" Nic innego mi do głowy nie przychodzi z przykładem który podałeś, kolejną linę czyli || możesz zdefiniować jako kolejny send (jak wyżej podałem po trigger:) Każdy send w nowej linii oznacza nową linię na czacie, można także wyświetlać wiad połączone ze sobą. Równie dobrze options możesz stosować jako cyfry w pętlach, warunkach if %{optins1}% is bigger than or equal to %{@options2}%: send "Coś tam" Tak więc Options będzie najkorzystniejszy dla podanego przez Ciebie przykładu Edytowane 4 sierpnia 2017 przez JPablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrus13110 0 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2017 a nie lepiej sobie komendy z bindami porobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hiperk 0 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2017 @JPablo wiem o tym tylko ja chce żeby to dodawać automatycznie. Teraz Mam takie pytanie bo mam zmienna %nl% która robi enter w send i tam wyświetla się taki obrazek \r\n i czy da go się jakiś usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi. 332 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2017 on script load: if folder "plugins/configForSkript" doesn't exists: create folder "plugins/configForSkript" send "Stworzono folder" to console if file "plugins/configForSkript/config.yml" doesn't exists: send "Tworzenie pliku konfiguracyjnego..." to console create file "plugins/configForSkript/config.yml" wf "cos:" to "plugins/configForSkript/config.yml" wf " jakasnazwa: 'jakaswartosc'" to "plugins/configForSkript/config.yml" wf " jakasnazwa2: 'jakaswartosc2'" to "plugins/configForSkript/config.yml" set {jakaslista::*} to configuration section "cos/jakasnazwa" get of "plugins/configForSkript/config.yml" command /komenda: trigger: send "%{jakaslista::jakasnazwa}%" send "%{jakaslista::jakasnazwa2}%" lol1322 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hiperk 0 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2017 @esej nie o to chodzi. Już sobie prowadziłem z tym problemem. Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Ewald Opublikowano 5 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2017 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hiperk 0
Witam wszystkich, otóż mam takie pytanie czy jest możliwość zrobienia w configu coś takiego
lista: - 'Pierwsza wiadomosc' - 'Druga wiadomosc' - 'i tak dalej' lub lista: 1: 'Pierwsza wiadomosc' 2: 'Druga wiadomosc' 3: 'i tak dalej'
I czy da się wyświetlić te 2 wiadomości na raz
czyli np:
send "%{_lista}%"
i powinny wyświetlić się 2 wiadomości
Pierwsza wiadomosc
Druga wiadomosc
lub czy jest jakaś zmienna która dodaje enter
np Taka zmienna w SkQuery jest jak się robi lore w gui to jest || i robi się enter
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi