Skocz do zawartości

[1.12][REALLIFE] CubicLife - Samochody, prace, telefony, laptopy - Serwer RealLife

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre obrazki nie działają :( I tak btw. dla mnie trochę za dużo informacji w tej prezentacji ;/

Ale tak to fajna prezentacja i pewnie fajny serwer :) 

https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-138135

39 minut temu, najkers napisał:

Slabe 2/10

Uzasadnij, to podając argumenty, wszedłem w twój profil i zobaczyłem to:

Więc nic dziwnego że Ci się nie podoba ten serwer.

https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-138257

Słaba prezentacja,

Obrazki słabe, po co publikujesz do dwóch kolorów for jak można zrobić jeden ładny a dopasowany do wszystkich.

Słaba czcionka, mało informacji, brak ss'ów z serwera, brak reklamy/prezentacji na yt, słaba czcionka Ogólnie od mnie to nie zasługuje na popularne 2/10. 

Strona tak samo słaba jak prezentacja, forum jest raz po polsku (większość) a raz po angielsku np. przycisk rejestracji lub jak ktoś stworzył posta na głównej forum.

Jak już przedarłem się przez stronę znalazłem reklamę serwera która również jest słaba.

Edytowane przez Nieaktywny
https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-138967

Dodałbym więcej informacji :P Niby jakieś screeny są,ale NIC z serwera :o Nie byłem na serwerze, bo nie gram na nowyszych wersjach. Powracając do prezentacji...

Zmieniłbym czcionkę, bo niektórych wyrazów nie da się przeczytać :P moja ocena PREZENTACJI - 5/10 Mogło być lepiej.... 

EDIT #1:

Poprawiles wiele rzeczy, dodales screeny z serwera. Prezentacja - 7/10

Edytowane przez Varter
https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-138971

Dnia 2.08.2017 o 17:57, IDaily Gaming napisał:

Słaba prezentacja,

Obrazki słabe, po co publikujesz do dwóch kolorów for jak można zrobić jeden ładny a dopasowany do wszystkich.

Słaba czcionka, mało informacji, brak ss'ów z serwera, brak reklamy/prezentacji na yt, słaba czcionka Ogólnie od mnie to nie zasługuje na popularne 2/10. 

Strona tak samo słaba jak prezentacja, forum jest raz po polsku (większość) a raz po angielsku np. przycisk rejestracji lub jak ktoś stworzył posta na głównej forum.

Jak już przedarłem się przez stronę znalazłem reklamę serwera która również jest słaba.

Brak Teamspeaka/discorda co dla społeczności serwera serwera jest minusem bo jak ktoś chce bezpośrednio zgłosić błąd.

Jednym słowem to jest Porażka.

Cześć, nowa prezentacja została stworzona po to, aby była czytelniejsza i pokazywała najważniejsze rzeczy na serwerze (Nie są to oczywiście wszystkie, niektórych nie da się w łatwy sposób zaprezentować). Poprzednia prezentacja zawierała za dużo tekstu / informacji gdzie czytanie jej zajmowało sporo czasu. W wolnym czasie postaram się stworzyć nową (lepszą?) prezentacje przystosowaną dla obu stylów forum (Obecnie nie miałem pomysłu na tło prezentacji, więc postanowiłem stworzyć na przezroczystym tle), jeśli chodzi o czcionkę, podczas jej wykorzystywania sam zauważyłem w niej kilka błędów, które musiałem poprawiać ręcznie, w kolejnej wersji prezentacji ją zmienię. Tak wiem, strona nie powala, ale została tak stworzona, aby była przejrzysta i łatwa w obsłudze, jeśli gracze będą się na nią skarżyć, to w przyszłości postaram się ją zmienić na coś lepszego. Mam zamiar całkowicie zrezygnować z forum, zostało stworzone tymczasowo do zorganizowania jakichś rekrutacji, zgłaszania błędów. Nie widzę sensu na sam początek serwera tworzenia Teamspeka / discorda, gdy nie ma stałych graczy, jest to niepotrzebny wydatek, jeśli będzie taka potrzeba to komunikator głosowy też powstanie. Dziękuje za opinie, postaram się poprawić błędy, które wymieniłeś.

Dnia 2.08.2017 o 18:40, Varter napisał:

Dodałbym więcej informacji :P Niby jakieś screeny są,ale NIC z serwera :o Nie byłem na serwerze, bo nie gram na nowyszych wersjach. Powracając do prezentacji...

Zmieniłbym czcionkę, bo niektórych wyrazów nie da się przeczytać :P moja ocena PREZENTACJI - 5/10 Mogło być lepiej.... 

Cześć, gdy znajdę chwilę wolnego czasu, to poprawię aktualną prezentację, "ale NIC z serwera" wszystkie przedstawione elementy (pojazdy, batoniki, telefony itp.) są na serwerze, więc chyba coś jest z serwera :P 

Aktualizacja prezentacji, oraz wprowadzono już 2 aktualizacje serwera: http://wiki.cubiclife.pl/

//Łączę @JPablo

https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-138984

Naprawdę dobry serwer. Osobiście, nie widziałem lepszej mapy pod ten tryb.

Cała mapa to jedna wielka wyspa, która jest odpowiednio ukształtowana, i wygląda dość realistycznie. W tym - jest całkowicie wypełniona dość ciekawymi budowlami. Na mapie nie brakuje niczego - można na niej znaleźć większość tego, co istnieje w codziennym życiu. Za mapę daję ogromny +, który moim zdaniem - jest zasłużony.

Testowałem również niektóre dodatki - jak samochody ukazane na prezentacji. Powiem szczerze - niesamowicie się prezentują, jak i wyglądają na serwerze. Dobra robota SebxteR - niesamowite modele!

Co do resource packa - muszę stwierdzić, iż nie widziałem tekstur wyższej jakości, jak te na serwerze. Sądzę, iż SebxteR z nimi odwala niesamowitą robotę, za resource pack również daję plusa.

Werdykt:
Mapa: 9/10 - mogłaby być trochę większa, ale to jedyne do czego się przyczepię. Jest ona jednym wielkim masterpiece'm!
Organizacja serwera: 8/10. Mogłoby być trochę realistyczniej, aczkolwiek i tak sądzę, że jest ona bardzo dobra.
Opanowanie administracji: 8.5/10. Mimo, że SebxteR cały serwer robi sam, i tak mu to dobrze wychodzi. Mogłaby być z jego strony trochę większa aktywność na serwerze, oraz mógłby więcej rozmawiać z graczami. Aczkolwiek i tak sądzę, że sam właściciel ma wszystko pod kontrolą.

Osobista opinia:
Jak dla mnie serwer zasługuje na większą ilość graczy. Wiele aspektów jest przygotowane - i myślę, że te minimum 15-30 graczy dziennie należy się opiekunowi serwera. 
Z samym SebxteR'em bardzo często piszę, i sądzę po jego zachowaniu, że zachowuje się przyzwoicie, i z szacunkiem do każdej osoby, z którą rozmawia. Jednak i tak sądzę, że jego aktywność co do graczy jest mała.
Jak dla mnie serwer na długo zostanie na mojej liście serwerów, i mam nadzieję, że długo będzie on rozwijany ;)

@offtopic
A, no i gratuluję @SebxteR dwustu postów na forum! :)

https://skript.pl/temat/20328-112reallife-cubiclife-samochody-prace-telefony-laptopy-serwer-reallife/#findComment-139476

• 6 miesięcy temu...
  • Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...