kubastion 52 Opublikowano 8 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 Witam. Jakiś czas temu probowalem formatowac znaki specjalne typu: » « , █ ▄ ■ itp. Lecz po "wpisaniu tego" w skrypt na grze wyskakiwalo wciaz "?". Bede wdzieczny za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SebbaGamess 7 Opublikowano 8 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 Masz ustawione kodowanie pliku skryptu na UTF-8? W Notepad++: Zakładka Format -> Koduj w UTF-8 (bez BOM) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 8 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 Tak, mam ustawione. Odpalam notepad++, wklejam dane znaki specjalne, zapisuje. Odpalam zapisany plik w zwyklym notatniku, kopiuje, wklejam do ftp, zapisuje i na grze wyswietla mi sie "?"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaol48s 211 Opublikowano 8 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2017 sprawdz czy dane znaki odczytuje gra chodzi mi wklej te znaki normalnie do gry {na chacie} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 9 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 marca 2017 15 godzin temu, kaol48s napisał: sprawdz czy dane znaki odczytuje gra chodzi mi wklej te znaki normalnie do gry {na chacie} Gra odczytuje wszystkie znaki specjalne bez zmieniania, lecz skrypty nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MegaLegoTom 16 Opublikowano 9 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2017 (edytowane) 21 godzin temu, kubastion napisał: Odpalam zapisany plik w zwyklym notatniku, kopiuje, wklejam do ftp, Może w tym problem? Albo hosting nie ma zapisu UTF-8. Spróbuj pobrać plik z ftp, potem usuń go z ftp, edytuj sk na pc (wklej te znaki/ustaw UTF-8) a następnie znowu wyślij do ftp. Edytowane 9 marca 2017 przez MegaLegoTom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 10 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 marca 2017 23 godziny temu, MegaLegoTom napisał: Może w tym problem? Albo hosting nie ma zapisu UTF-8. Spróbuj pobrać plik z ftp, potem usuń go z ftp, edytuj sk na pc (wklej te znaki/ustaw UTF-8) a następnie znowu wyślij do ftp. Mógłbyś raźniej tą myśl rozpisać mi na pw? Będę wdzięczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kubastion 52
Witam. Jakiś czas temu probowalem formatowac znaki specjalne typu: » « , █ ▄ ■ itp. Lecz po "wpisaniu tego" w skrypt na grze wyskakiwalo wciaz "?". Bede wdzieczny za pomoc!
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi