JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 12 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2017 Witam mam małe pytanie więc tak w skrypcie jest możliwość stworzenia moba z hp jakim się chce lecz jest mały problem bo gdy się daje np. 30000 to wychodzi 1024 inne wartości tez daja to samo powyżej 1024 proszę o pomoc i czy jest mozliwosc zwiększenia maxymalnego hp mobow ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaol48s 211 Opublikowano 13 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2017 (edytowane) to działa i daje mobowi ponad 1024 hp spawn a zombie set the last spawned entity's max health to 3000 heal last spawned entity można też sprawdzić to on rightclick on zombie: broadcast "%health of zombie%" licze na + za pomoc Edytowane 13 lutego 2017 przez kaol48s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeezQ 231 Opublikowano 13 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2017 Też chciałem pomóc, więc pomagam command /boss: trigger: spawn 1 zombie at {_x} set max health of last spawned entity to 3000 heal last spawned entity set chestplate of last spawned entity to diamond chestplate of protection 5 set weapon of last spawned entity to diamond sword of sharpness 5 set name of last spawned entity to "&c&lBOSS &4&lI" command /bosslokalizacja: trigger: set {_x} to location of player send "&aUstawiles miejsce spawnu bossa!" every 1 minecraft day: execute console command "boss" Co 1 minecraftowy dzień spawnuje się 1 boss, /bosslokalizacja - ustawia miejsce spawnu bossa, /boss - spawni bossa o nazwie "BOSS I" z diamentowym mieczem i klatą oraz posiada 3000 hp. Mam nadzieję, że pomogłem ----> możesz dać "Lubię to!", czyli (+) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 Dnia 13.02.2017 o 21:25, HeezQ napisał: Też chciałem pomóc, więc pomagam command /boss: trigger: spawn 1 zombie at {_x} set max health of last spawned entity to 3000 heal last spawned entity set chestplate of last spawned entity to diamond chestplate of protection 5 set weapon of last spawned entity to diamond sword of sharpness 5 set name of last spawned entity to "&c&lBOSS &4&lI" command /bosslokalizacja: trigger: set {_x} to location of player send "&aUstawiles miejsce spawnu bossa!" every 1 minecraft day: execute console command "boss" Co 1 minecraftowy dzień spawnuje się 1 boss, /bosslokalizacja - ustawia miejsce spawnu bossa, /boss - spawni bossa o nazwie "BOSS I" z diamentowym mieczem i klatą oraz posiada 3000 hp. Mam nadzieję, że pomogłem ----> możesz dać "Lubię to!", czyli (+) Ale chodzi mi oto ze boss posiada wtedy TYLKO nawet jak się da np. 10000 hp to jest 1024 a ja chce powiekszyc ten maksymalne hp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeezQ 231 Opublikowano 15 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 1 minutę temu, Mr Janek napisał: Ale chodzi mi oto ze boss posiada wtedy TYLKO nawet jak się da np. 10000 hp to jest 1024 a ja chce powiekszyc ten maksymalne hp A skąd wiesz ile boss ma hp ? kaol48s 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 Teraz, HeezQ napisał: A skąd wiesz ile boss ma hp ? Sprawdzam przez %health of victim% z eventu damage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeezQ 231 Opublikowano 15 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 1 minutę temu, Mr Janek napisał: Sprawdzam przez %health of victim% z eventu damage Może masz jakiś skrypt, który blokuje i maksymalne hp to 1024, u mnie wszystko dobrze działa... kaol48s 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 Teraz, HeezQ napisał: Może masz jakiś skrypt, który blokuje i maksymalne hp to 1024, u mnie wszystko dobrze działa... Na localhoscie wszystko normalnie działa.... sk mam wildskript i skquery i podstawowy skript wiec musi być cos innego z tym zwiazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeezQ 231 Opublikowano 15 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 2 minuty temu, Mr Janek napisał: Na localhoscie wszystko normalnie działa.... sk mam wildskript i skquery i podstawowy skript wiec musi być cos innego z tym zwiazane Mogę poszukać w necie coś na ten temat, ale nie obiecuję, że pomogę, aż tak szybko Poszperaj również w necie, a może coś znajdziesz kaol48s i TremeQ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 Teraz, HeezQ napisał: Mogę poszukać w necie coś na ten temat, ale nie obiecuję, że pomogę, aż tak szybko Poszperaj również w necie, a może coś znajdziesz ok ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
JanekMaSkrypta_ 117
Witam mam małe pytanie więc tak w skrypcie jest możliwość
stworzenia moba z hp jakim się chce
lecz jest mały problem bo gdy się daje np. 30000 to wychodzi 1024
inne wartości tez daja to samo powyżej 1024
proszę o pomoc i czy jest mozliwosc zwiększenia
maxymalnego hp mobow ;>
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi