kamileks999 0 Opublikowano 13 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2016 (edytowane) Prezentacja jednego z pierwszych serwerów opartych o Minecraft 1.9! Podstawowe informacje IP: MineGood.PL Ilość slotów: 100 Serwer No-Premium Whitelist: OFF Wersja gry: Minecraft 1.9 Adresy WWW oraz IP Serwer Minecraft: MineGood.PL Strona WWW: http://minegood.pl/ Forum serwera: http://minegood.pl/forum/ TeamSpeak 3: MineGood.PL Opis projektu Jesteśmy małą grupką ludzi, która postanowiła zrobić coś od siebie. Nie interesują nas zarobki, a jedynie dobra zabawa. U nas każdy ma prawo do składania propozycji, a zarobki pozostają do dyspozycji graczy. Pragniemy stworzyć serwer. Taki, który dzisiaj trudno znaleźć. Klasyczny survival podążający z duchem czasu. Minecraft 1.9. Działki. Skrzynki z CS:GO. Epicki Świat. Profesjonalnie skonfigurowane pluginy. To nie wszystko. Polub nas na Facebooku, aby być na bieżąco! Data startu Już wkrótce Świat na serwerze Spoiler Oficjalny banner Jako jedni z nielicznych oferujemy naszym graczom banner. Inaczej wygląda banner zwykłych graczy serwera, a inaczej naszych partnerów (np. youtuberów). Aby zostać partnerem napisz do mnie PW lub maila: kamileks999 [małpa] kamileks999 [kropka] eu. Każdy, kto zostanie partnerem nie dość, że otrzyma własną grafikę, a zostanie również dodany na stronę główną naszego serwera. Nie tylko Ty nas wspierasz! Również my wspieramy Ciebie! Adres WWW banneru: http://sklep.minegood.pl/images/banner.png Przykładowy banner <!-- Do moderatora: Nazwa serwera w temacie "MineGood.PL" jest oficjalną nazwą serwera, a zarazem jego przyszłym IP. Proszę o nie zmienianie nazwy tematu. Dziękuję. --> Edytowane 6 kwietnia 2016 przez kamileks999 -Data startu/ Update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 16 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 marca 2016 @ref Na dniach ukaże się data startu i beta testów serwera (post bo przycisk podbij temat na fonie nie działa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 18 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2016 @refresh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vylence Opublikowano 19 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2016 Nawet jak nie dziala to nie pisz takich postow. Zagralbym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanNiedzwiadek 173 Opublikowano 19 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2016 (edytowane) "Klasyczny survival" ale z działkami i skrzynkami z cs:go, jedyny atut to 1.9 bo nic szczególnego w prezentacji nie ma. I na pewno nie jeden z pierwszych bo są już dziesiątki(jak nie setki) serwerów na 1.9//Dobrze ukryłeś datę startu Edytowane 23 marca 2016 przez PanNiedzwiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 23 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 marca 2016 O 2016-03-19 at 20:54, PanNiedzwiadek napisał: "Klasyczny survival" ale z działkami i skrzynkami z cs:go, jedyny atut to 1.9 bo nic szczególnego w prezentacji nie ma. I na pewno nie jeden z pierwszych bo są już dziesiątki(jak nie setki) serwerów na 1.9 Może są, ale nie mają takiego potencjału jak nasz My nie robimy serwera tak samo jak inni. My robimy go z pasją Nawet jak spojrzysz na screeny z mapki to zobaczysz, że nie jest taka jak w większości serwerów tworzonych dla dzieci lub dla $$. Jest one 'epicka' na całej swojej powierzchni. Tak, prawda, są już dziesiątki serwerów na 1.9, ale 50-75% osób je tworzących pyta na tym forum, czy tym z niebieską szatą graficzną jak skonfigurować jakiś plugin, dla przykładu Essentials Nie używamy Enderchestów czy Pukawek, obecnie posiadamy VPS 8G RAM, po starcie w zależności od ilości osób jeśli będzie potrzeba wymienimy go od dedyka Znamy się na tym co robimy, siedzimy w MC już kilka lat i wypuścimy serwer jakiego nie widzieliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 24 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 marca 2016 @refresh (ten sposób, ponieważ jestem na telefonie) Changelog 24.03 DATA STARTU: 1 kwietnia IP TeamSpeak: MineGood.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanNiedzwiadek 173 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 Jasne, siedzicie w tym kilka lat, ty nawet 14 lat nie masz stivie... Podejrzewam że wasz essentials też jest ujowo skonfigurowany i aż dziwne że stać was na VPS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 26 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 Godzinę temu, PanNiedzwiadek napisał: Jasne, siedzicie w tym kilka lat, ty nawet 14 lat nie masz stivie... Podejrzewam że wasz essentials też jest ujowo skonfigurowany i aż dziwne że stać was na VPS'a Proszę o nieobrażanie nas. Ja mam 15 lat, mój kolega ma lat 18. Na serwer poszło naprawdę dużo pieniędzy - wystarczy popatrzeć na nasze strony. ControlCraft, nasze forum jest również oparte o płatny skrypt. Na serwerze będzie znajdować się AntiAura ~JoeHot200 z forów Spigota (£5). Mamy również inne płatne pluginy. Nie stać nas? Stać. Umiemy również Debiana 8 obsłużyć. "Bawię się" tą dystrybucją już 3 lata i twierdzę że umiem całą zawartość poradników zawartych na strefakursow.pl a nawet więcej chociaż ich w ogóle nie kupowałem. Posłuchaj "synku" - nie wypowiadaj się w sprawach o których nie masz pojęcia i o ludziach, których nie znasz, z którymi nigdy nie rozmawiałeś "w 4 oczy" i nie znasz ich umiejętności. Odpowiadaj w innych tematach, w których pomożesz użytkownikom, tu nie musisz nabijać postów. Chcemy robić dobrze dla gracza, jednak jesteśmy krytykowani takich jak TY, osoby które nie potrafią zrozumieć tego, że można coś robić bezinteresownie. Oto jest moje zdanie. ~kamileks999 @ref (telefon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahumen 293 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Chcemy robić dobrze dla gracza Powiem tak, serwer wygląda ciekawie, jednak mapke przydałoby się lekko "ulepszyć". Z shaderami wygląda bosko, to prawda, ale czy bez będzie się tak prezentować? W sumie to serwer aż tak bardzo się nie wyróżnia, chyba jedynie jak wspomniał kolega powyżej jest na wersje 1.9 Co do kupowania pluginów z spigot, myślę, że większy sens miałoby wynajęcie programisty, jeśli robimy już coś na poważnie. Ale cóż, na start wbije i zobaczę jak tak naprawdę wygląda serwer kamileks999 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 28 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 (edytowane) O 28.03.2016 o 09:07, jahumen napisał: Chcemy robić dobrze dla gracza Powiem tak, serwer wygląda ciekawie, jednak mapke przydałoby się lekko "ulepszyć". Z shaderami wygląda bosko, to prawda, ale czy bez będzie się tak prezentować? W sumie to serwer aż tak bardzo się nie wyróżnia, chyba jedynie jak wspomniał kolega powyżej jest na wersje 1.9 Co do kupowania pluginów z spigot, myślę, że większy sens miałoby wynajęcie programisty, jeśli robimy już coś na poważnie. Ale cóż, na start wbije i zobaczę jak tak naprawdę wygląda serwer Ze shaderami na moim notebooku wygląda bosko* xDD Jest różnica . Moja karta graficzna to Intel Graphics HD 3000 . Bez shaderów, jak zwykle gram też wygląda bardzo dobrze . Niestety, sprzęt nie pozwala mi na taką stałą grę . To też takie "budżetowe" shadery, w wersji Lite , nie jest to żaden SEUS i inne wymagające dobrego sprzętu . Zostały już tylko 4 dni do startu, jutro prawdopodobnie coś wrzucę z "czystej mapki", bez zabudowań . Myślę, że programistę Java wynajmiemy jak będziemy mieć pewność, że na serwerze będzie grać ~50 graczy . Na chwilę obecną używamy kilku płatnych pluginów Spigot'a ze względu na częste aktualizację (np. do 1.9 ). Kilka pluginów jak EpicWorldGenerator jest również według mnie nie do pobicia. Zwykłe elementy serwera są już gotowe, jesteśmy gotowi do startu w 90%. Teraz zajmujemy się rzeczami, które mogą uczynić nas "niepowtarzalnymi". Ciekawe czy się uda . Teraz najważniejsze:Dziękuję za słowa wsparcia , życzymy Ci i reszcie Forum wesołego jajka oraz mokrego dygusa! EDIT: Mam dla Was screeny z mapki naszego serwera! Edytowane 29 marca 2016 przez kamileks999 Dodano screeny z mapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 31 marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 marca 2016 (edytowane) @ref (telefon) Przypominam, że jutro o 17:00 rozpoczną się beta-testy, podczas których będzie można przetestować serwer i na nim zagrać. Reklama serwera na YouTube będzie po oficjalnym starcie ;). Nowość: Pierwszy serwer całkowicie bez cheaterów! Dzięki płatnym AntyCheatom wyeliminujemy 99% cheaterów grających na serwerze! Edytowane 31 marca 2016 przez kamileks999 Zmiana godziny startu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2016 Beta testy rozpoczęte! Zapraszamy! @ref (telefon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamileks999 0 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 kwietnia 2016 F5 (telefon) Zakończyliśmy beta-testy, dzięki czemu wyłapaliśmy dużo błędów, które zostały już załatane. Spodziewajcie się wkrótce daty pełnego startu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi