Skocz do zawartości

xpBottle

Gość DonFallingCookie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonFallingCookie

e959607bbe34.png

Czy czasami grając z przyjaciółmi na serwerze twój kompan narzekał na fakt, że nie ma wymaganego poziomu na enchant, kiedy ty na miałeś go pod dostatkiem? Teraz to nie problem!

Skrypt umożliwia zaklęcie posiadanego poziomu w butelce, którą następnie można oddać kumplowi, wymienić za przedmioty, sprzedać lub przechowywać w ekwipunku na później, co z pewnością wnosi coś nowego do serwerowej gospodarki. Aby to zrobić, musisz wpisać komendę /zaklnij, trzymając w ręku pustą szklaną butelkę (w opisie przedmiotu pojawią się informacje takie jak ilość zaklętego w niej XPa oraz nick gracza, który ją zaczarował), a aby otrzymać zamknięte w środku punkty doświadczenia, wystarczy kliknąć zaklętą w ten sposób butelką za pomocą prawego przycisku myszy, tracąc ją niestety bezpowrotnie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - W planach mam dodanie możliwości zamknięcia w butelce dowolnej ilości punktów doświadczenia, możecie też pisać własne sugestie :) 

Jak na pierwszy skrypt to ładnie :)

Dodaj komendę (coś aka /edytuj) że można edytować daną butelkę za pomocą gui! Możesz wtedy zabierać z niej poziom, oraz dodawać :). Wtedy nie trzeba marnować butelki :P

p.s załatw kebaba.

• 3 tygodnie później...

Spoko pomysł, wykorzystam ideę na moim serwerze :)
Tak sobie dokładniej spojrzałem na kod, gdyby zmienić nazwę tej zaklętej butelki (końcówke) na jakiś duży lvl, można by sobie nafarmić sporo expa ;)

EDIT: Nie, nie można farmić expa, itemek musi mieć lore - nie zauważyłem kodu.

Edytowane przez PanNiedzwiadek

O 26.02.2016 at 22:00, PanNiedzwiadek napisał:

Spoko pomysł, wykorzystam ideę na moim serwerze :)

EDIT:  Tak sobie dokładniej spojrzałem na kod, gdyby zmienić nazwę tej zaklętej butelki (końcówke) na jakiś duży lvl, można by sobie nafarmić sporo expa ;)

Butelka musi mieć lore ;) Nie da się tego tak łatwo obejść :D Po zmianie nazwy w kowadle lore znika :v

@AntyWarn

Skrypt fajny, wykorzystam go kiedyś :D

Edytowane przez ry sieł
AntyWarn

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...