Skocz do zawartości

[1.5] WildSkript

Nieaktywny

Rekomendowane odpowiedzi

RamzeS ja mailem SkriptPlus usunąłem ale dalej to samo jest :(

//Edit:

Testowałem troche ten blad i wreszcie pokazalo jakies errory:

http://pastebin.com/eS3ATZvn

Prosze moze ktos pomoze :/

Edytowane przez Ewald
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9441

Przy craftowaniu przedmiotów nie sprawdza czy ilości włożonych przedmiotów, wiem że jest to ciężko to sprawdzić pisząc taki crafting w javie, ale z tego co widziałem wam to działało przez Skript.
Przykładowo:

on load:	set {_idcraft} to "Mieczyk"	Recipe.new{ {_idcraft} };	{_idcraft}.Recipe.registerIngredient{1, 64 cobble};	{_idcraft}.Recipe.registerIngredient{2, 64 stone};	{_idcraft}.Recipe.registerResult{1 diamond sword named "&2Mieczyk"};	{_idcraft}.Recipe.register

Nie zależnie od włożonej ilości danego bloku jest możliwe stworzenie go.

Pozdrawiam, Kresrek007

https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9476

Nie mogę utworzyć regionu. Ogólnie mi nic z regionami nie działa.

new Region "lol";

lol is not a text.... Próbowałem z cudzysłowem. Dawałem create przed new. Nie działa. Robione wg. poradnika?

Z doc z Complex :3

http://www.dzikoysk.net/projects/doc/complex/'>>http://www.dzikoysk.net/projects/doc/complex/
Edytowane przez Lizak3
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9492

[13:08:56] [Server thread/ERROR]: Could not pass event InventoryClickEvent to WildSkript v1.5 Betaorg.bukkit.event.EventException	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:320) ~[minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62) ~[minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:486) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:471) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:1361) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.a(SourceFile:32) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.handle(SourceFile:10) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:146) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(SourceFile:134) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:655) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]Caused by: java.lang.NullPointerException

Błąd numer 2:

on break of diamond block:    if location of event-block is in any region:		send "stop"

'in any region' is not entity type

Edytowane przez Slupik98
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9620

Bawiąc się regionami chciałem wykorzystać nowe fukcje (Pobieranie id)

Coś mi nie działało postanowiłem ,że stworzę nowy region niestety nadal mi nie działało. Posunąłem się do usunięcia variables.csv i przy ponownym uruchomieniu serwera nastąpiło to:

Stack trace:

Edytowane przez Wojciu
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9629

Kolejny:

On entering of a region:

Set {_id} to Region.at{location of player}# lub też inna lokacja wyznaczona wcześniej (w sensie gracza)

Send "% {_id}%"

Gdy wchodzę na region z Wildskripta nic.

Wszedłem przez przypadek na region z wg i się crash'owało:

Stack trace:

Edytowane przez Wojciu
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9654

Mamy nadzieje, że odpocząłeś, poza tym kolejny bład :)

generate folder "plugins/skript/scripts/MyShop"

Nie wywala błędu a nie tworzy pliku... nawet nie wiesz ile ja się namęczyłem by sprawdzić co jest źle...

@Edit:

popatrzyłem jeszcze i błedem okazała się wielkość znaku przy skript -.-

Edytowane przez Slupik98
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9676

Więc tak ...

display "&3Stan nawodnienia" on bossbar with {MyDesire.desire.%player%} percent by 500 seconds for player

Piszę skrypt do SDT i nagle taki nie miły błąd, że wywala mi serwa   :(

Ale to już działa:

display "&3Stan nawodnienia" on bossbar with {MyDesire.desire.%player%} percent for player

Problem w tym, że pojawia się pasek tylko na chwilkę

Sorki za błąd szybko pisane :/

Błędów nie pokazuje po /skript reload all a jak kuzyje tej komendy z ta wiadomoscia to pojawia się coś takiego http://scr.hu/10kp/druo3

Silnik: Craftbukkit 1.7.2-Ro-3
WildSk: 1.5
Sk: 2.1.2 (chyba tak wiem ze ten najnowszy :D)
Jesli potrzeba coś jeszcze napisz :p

Z czasówką to mój błąd. Popełniłem tu chyba najgłupszy błąd ze wszystkich :D Jakby to powiedzieć, zamiast zrobić coś w stylu "wait x seconds", ja uśpiłem cały wątek (tu serwer :D) na x czasu :p Przyzwyczajenie z pisania zwykłych apek xd Niezwłocznie do poprawy :)

W inwentory mogę wyjąć przemiot i sobie go wziąść

Pokaż kod, powiedz czy coś w konsoli. Bo taka informacja mi nic nie mówi. Zawsze też możesz użyć *.setCancelled{<slot>, true};

Ustawianie przedmitu w
danym slocie
[Object].seItem{[slot], [item]};literowka w doc (inventory)

Oki, zaraz poprawię :)

@PoweredDragon
Tak, dziś pobiorę ponownie i napiszę.

@edit

Nadal nie działa :/

@edit

Wszystko działa, lecz nie na spigocie..
#Wyklikane z IPhone 5s

Spigot ma to do siebie, że wpływa na działanie wielu elementów gry, dzięki czemu optymalizuje jego zużycie. Być może wpływa i na crafting lub któryś z nim związany element.

[13:08:56] [Server thread/ERROR]: Could not pass event InventoryClickEvent to WildSkript v1.5 Betaorg.bukkit.event.EventException	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:320) ~[minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62) ~[minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:486) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:471) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:1361) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.a(SourceFile:32) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInWindowClick.handle(SourceFile:10) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:146) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(SourceFile:134) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:655) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]	at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [minecraft_server.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]Caused by: java.lang.NullPointerException

Błąd numer 2:

on break of diamond block:    if location of event-block is in any region:		send "stop"

'in any region' is not entity type

1. Podał akurat nieistotny fragment, bo mnie ciekawi to pod "Caused by:" xD

2. Upss... 

new String[] { "%location% is in region any region","%location% (isn't|is not) in any region" });

Literówka :D

Bawiąc się regionami chciałem wykorzystać nowe fukcje (Pobieranie id)
Coś mi nie działało postanowiłem ,że stworzę nowy region niestety nadal mi nie działało. Posunąłem się do usunięcia variables.csv i przy ponownym uruchomieniu serwera nastąpiło to:

Stack trace:
java.lang.NullPointerException
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.Regions.isIn(Regions.java:115)
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.elements.CondIsInID.check(CondIsInID.java:24)
at ch.njol.skript.lang.Condition.run(Condition.java:58)
at ch.njol.skript.lang.Conditional.walk(Conditional.java:51)
at ch.njol.skript.lang.TriggerItem.walk(TriggerItem.java:91)
at ch.njol.skript.lang.Trigger.execute(Trigger.java:53)
at ch.njol.skript.events.EvtPeriodical.execute(EvtPeriodical.java:94)
at ch.njol.skript.events.EvtPeriodical$1.run(EvtPeriodical.java:120)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:58)
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:345)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:614)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617)

Oki, zerknę.

Kolejny:
On entering of a region:
Set {_id} to Region.at{location of player}# lub też inna lokacja wyznaczona wcześniej (w sensie gracza)
Send "% {_id}%"
Gdy wchodzę na region z Wildskripta nic.
Wszedłem przez przypadek na region z wg i się crash'owało:

Stack trace:
java.lang.NullPointerException
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.Regions.getLowerX(Regions.java:186)
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.Regions.isIn(Regions.java:115)
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.RegionsUtils.getAt(RegionsUtils.java:23)
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.elements.ExprRegionAt.get(ExprRegionAt.java:22)
at net.dzikoysk.wildskript.complex.region.elements.ExprRegionAt.get(ExprRegionAt.java:1)
at ch.njol.skript.lang.util.SimpleExpression.getArray(SimpleExpression.java:101)
at ch.njol.skript.effects.EffChange.execute(EffChange.java:270)
at ch.njol.skript.lang.Effect.run(Effect.java:50)
at ch.njol.skript.lang.TriggerItem.walk(TriggerItem.java:63)
at ch.njol.skript.lang.TriggerItem.walk(TriggerItem.java:91)
at ch.njol.skript.lang.Trigger.execute(Trigger.java:53)
at ch.njol.skript.hooks.regions.events.EvtRegionBorder.callEvent(EvtRegionBorder.java:138)
at ch.njol.skript.hooks.regions.events.EvtRegionBorder$3.execute(EvtRegionBorder.java:165)
at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:487)
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:472)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:247)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInFlying.a(SourceFile:137)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInPosition.handle(SourceFile:63)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:147)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:700)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469)
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617)

Hmmmm ten event nie jest od ws, a resztę zobaczę. Generalnie wg to nie ma tu nic do gadania.

https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9730

@up Podałbyś mi jakiś przykładowy kod z recepturą? Bo mi coś nie działa.

@Edit:

Dobra, działają (aczkolwiek nie perfekcyjnie). Jak układam itemy to później muszę wyjąć jakiś i włożyć ponownie bo nie wykrywa receptury.

Edytowane przez Shooterowy
https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9759

@up Podałbyś mi jakiś przykładowy kod z recepturą? Bo mi coś nie działa.

@Edit:

Dobra, działają (aczkolwiek nie perfekcyjnie). Jak układam itemy to później muszę wyjąć jakiś i włożyć ponownie bo nie wykrywa receptury.

Tiaa.. To wina bukkita, bo on przy prawym kliknięciu nie wywołuje eventu od wyświetlania receptury. Wszystko muszę robić sam!  :hi:

https://skript.pl/temat/1035-15-wildskript/#findComment-9765

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...