Skocz do zawartości
  • 0

RickPlayingPL

Pytanie

Witam, mam problem z odczytaniem attackera z eventu on death of player, problem lezy w tym ze mam swoje wlasne obrazenia (tzn. on damage cancel event i damage player by x) i wlasnie jezeli gracz zginie to nie ma w evencie on death attackera bo serwer zadaje mu obrazenia w on damage (Podczas zginiecia wyswietla sie moja wlasna wiadomosc gracz x zostal zabity przez <none>)

Prosze pomocy :)

on damage of player:    cancel event    damage victim by 0.5on death of player:    broadcast "Gracz %victim% zostal zabity przez %attacker%"    add x to {x.%attacker%}

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

powinno zadzialac, ale nie testowane, gdyż pisxe to tel.Wytabuj sobie i powiedz czy dziala :)

on damage of player:

cancel event

set attacker to {atak.%victim%}

damage victim by 0.5

on death of player:

broadcast "Gracz %victim% zostal zabity przez %{atak.%victim%}%"

add x to {x.%attacker%}

[xx] Wysłane z mojego SGY [xx]

• 0

Mój kod:

W sumie to teraz porównałem mój kod i kod kolegi @up i widzę że są takie same prawie xD więc nie ma chyba dużej róznicy jaki wybierzesz

Kod kolegi wyżej, wytabowany to:

on damage of player:	cancel event	set {%victim%.atakujacy} to attacker	damage victim by 0.5on death of player:	broadcast "Gracz %victim% zostal zabity przez %{%victim%.atakujacy}%"	add victim to {%victim%.%{%victim%.atakujacy}%}
on damage of player:	cancel event	set attacker to {atak.%victim%}	damage victim by 0.5#on death of player: 	broadcast "Gracz %victim% zostal zabity przez %{atak.%victim%}%" 	add x to {x.%attacker%} 

Ale dziwnie mi w jego kodzie wygląda linijka 3 i powinna chyba wyglądać tak:

set {atak.%victim%} to attacker 

Bo attackera nie ustawisz chyba ;)

Edytowane przez Slupik98

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...