Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Napisałem ostatnio skrypt na Lucky Blocki i postanowiłem go opublikować.

Na forum jest to już mój trzeci* skrypt. Mam straszne bugi nie wiem o co chodzi, ale

wstawiłem już ten skrypt, a postu nie było...

Co dodają Lucky Bloki?

• Drop itemków,
  • 0.01% szansy na Beacona i wiadomość,
  • Zadanie Damage graczowi,
  • Spawn mobów (Kurczaki, owce, zombie, szkielet)
  • Uderzenie piorunem,
  • Wybuch tnt,
  • "Kowadło na banie"
  • Lucky Sword, Pickaxe,
  • Powstanie "dziury" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Crafting Lucky Blocka,
  • Komenda /luckyblock,
  • Komenda dla admina /luckyblock dodaj
  • Info o autorze /luckyblock <tab>
  • Pasek BOSSa przy wejściu z info ;o

Narazie tyle. Może będę dodawać coś więcej...

Dzięki ;s

Download: [KLIK]

Co zamierzam dodać:

- Losowy spawn lucky blocka na świecie (narazie tyle)

Propozycje w odpowiedziach (/ ͡° ͜ʖ ͡°)/

https://skript.pl/temat/9107-lucky-block-skrypt-na-lucky-blocki/

on tab completion for "luckyblock":    add "Autorem" to completions    add "jest" to completions    add "xKubson606!" to completions    add "dodaj" to completions

Y? Wnosi to cos pozytecznego do skryptu?

+

on break of sponge:

W ogole nie podajesz logacji ani niczego.

Co jezeli ktos ma skrypt / plugin na to by stawiac gabki?

+

on break of sponge:    cancel event    set block to air

co.

+

if player don't have permission "luckyblock.gutek":

Ze jaki perm?

+

send ""            send ""            send "&7&m -                                            -"            send "{@tag} &aInformacje"            send ""            send "&6Crafting lucky blocka:"            send "&eâ–ˆ â–ˆ â–ˆ"            send "&eâ–ˆ &bâ–ˆ &eâ–ˆ"            send "&eâ–ˆ â–ˆ â–ˆ"            send "&7(Przedmioty nie sa blokami!)"            send "&eâ–ˆ &7- Zloto"            send "&bâ–ˆ &7- Diament|"            send "&7&m - 

Zasmiecasz mi caly czat + 3 dodatkowe liniki.

+ No teraz to przelales czare goryczy..

on join:    display "&6Nowy update &e&lLucky Blokow &6(v2)" on bossbar with 100 percent by 2 seconds for player    wait 2 seconds    display "&6Nowy update &e&lLucky Blokow &6(v2)" on bossbar with 75 percent by 2 seconds for player    wait 2 seconds    display "&6Nowy update &e&lLucky Blokow &6(v2)" on bossbar with 50 percent by 2 seconds for player    wait 2 seconds    display "&6Nowy update &e&lLucky Blokow &6(v2)" on bossbar with 25 percent by 2 seconds for player    wait 2 seconds    display "&6Nowy update &e&lLucky Blokow &6(v2)" on bossbar with 0 percent by 2 seconds for player

Okej... Jakby to bylo wtedy gdy serio jest update i tylko dla admina to bym zrozumiala....

+ WTF!?

on death:    if entity is wither skeleton:        chance of 1%:            drop 1 wither skeleton head

Po co to do skryptu na lucky blocka?

+ Tylko 1?

chance of 10%:        spawn 5 Sheeps at block        set the display name of last spawned entity to "&e&lLucky Sheep"
chance of 5.5%:     spawn 10 Chickens at block     set the displayname of last spawned entity to "&e&lLucky Chicken"
        spawn 5 zombies        set the displayname of last spawned entity to "&6&lLucky Zombie"

+ Co jak sama chce ustawic drop lub wiad?

chance of 6%:        send "{@tag} &aFarciaz!"        drop 25 diamonds        drop 5 emeralds        drop 50 obsidian        drop 10 bottle o' enchanting

+ a zalozmy ze te 14 kratek miedzy kowadlem a playerem to stone XD

chance of 7.8%:        set block 15 meters above player to anvil

chance of 1%:        set block 10 meters above player to tnt        set block 11 meters above player to fire

http://njol.ch/projects/skript/doc/expressions/#ExprEntity

+ Na logike: 

drop 5 sponges or 3 sponges named "&6&lLucky Block"

5 gabek / 3 nazwane gabki

+

chance of 0.6%:        drop 1 diamond sword of Sharpness 6 and Unbreaking 3 named "&c&lVery &6&lLucky Sword"

http://dictionary.cambridge.org/grammar/british-grammar/comparison-adjectives-bigger-biggest-more-interesting

+

chance of 20.4%:        strike lightning effect at block

ja bym dala on player....

Edytowane przez Nya
https://skript.pl/temat/9107-lucky-block-skrypt-na-lucky-blocki/#findComment-70254

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • bvcz zablokował(a) ten temat
  • Libter odblokował(a) ten temat