Fadex 24 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 Witam, Mam problem ze skryptem. Chcę wyłączyć (globalnie) drop cobblestone. Użyłem kodu: on item spawn of cobblestone: cancel event.. i chciałbym zrobić tak, żeby anulowanie dropu było tylko wtedy, gdy gracz ma kilof w ręce. Nie działa if player is holding! Ewentualnie czy da się jakoś włączyć wyrzucanie cobblestone przez gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 (edytowane) Nie rozuumiem o co ci chodzi. Z tego co napisałeś wychodzi mi tyle że trzeba mieć kilof żeby dropnąć bruk a jak inaczej chcesz go dropnąć? Domyślam się że chcesz zrobić tak aby bruk nie wypadał? Edytowane 3 sierpnia 2015 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fadex 24 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 (edytowane) Jeżeli masz kilof (w ręce) - cobblestone NIE może dropnąć. //Mam skrypt na drop i włączanie/wyłączanie dropu cobblestone (drop jest do EQ). I chcę wyłączyć drop z kamienia. Nie używam on break of stone: set block to air cancel event..bo jak kopiesz to cofa bloki (szczególnie jak się ktoś kopie w dół) Edytowane 3 sierpnia 2015 przez Fadex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzony1910 9 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy o to chodziło ale masz : on mine of stone or cobblestone: set event-block to air stop//edit Albo tutaj masz taki kodzik: on mine of stone or cobblestone: set event-block to air clear drops stop Edytowane 3 sierpnia 2015 przez Dzony1910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dophie 2 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 on mine of cobblestone: if player has pickaxe: cancel event ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 (edytowane) on break of stone: cancel event delete block @Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Bardziej z wydziwiać się nie dało xd Edytowane 3 sierpnia 2015 przez ShroN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dophie 2 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 @up4 - Trzeba było tak na początku on mine of stone: if player's tool is pickaxe: remove 1 cobblestone from player's inventory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fadex 24 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2015 Nie nie chodziło mi o to... //Mam skrypt na drop i włączanie/wyłączanie dropu cobblestone (drop jest do EQ). I chcę wyłączyć drop z kamienia. Nie używamZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!123on break of stone: set block to air cancel event..bo jak kopiesz to cofa bloki (szczególnie jak się ktoś kopie w dół) Używam eventu on item spawn of cobblestone, ale gdy dodaję if player is holding any pickaxe to nie działa. Dokładniej wygląda to tak: on item spawn of cobblestone: if player is holding any pickaxe: cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DαrϰVεnuς 231 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2015 on drop cobblestone: cancel event on break cobblestone: if player's tool is any pickaxe: cancel event set event-block to air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2015 on mine: event-block is stone or cobblestone: clear drops Nie pamiętam czy clear drops działa w on mine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Fadex 24
Witam,
Mam problem ze skryptem. Chcę wyłączyć (globalnie) drop cobblestone. Użyłem kodu:
.. i chciałbym zrobić tak, żeby anulowanie dropu było tylko wtedy, gdy gracz ma kilof w ręce. Nie działa if player is holding!
Ewentualnie czy da się jakoś włączyć wyrzucanie cobblestone przez gracza.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi