Skocz do zawartości
  • 0

System Home

sula008

Pytanie

Witam, zrobiłem skript na home2 dla VIPów, wszystko ładnie śmiga lecz invite wygląda tak że osoba daje uprawnienia dla gracza aby ten mógł się tp do niego na home i chciałbym to zmienić tak aby "skanowało" listę invite gracza X i jeżeli gracz Y jest na owej liście to mógł in się tp na home gracza X. Próbowałem to zrobić lecz nie wychodziło mi coś bo zmiennych aż tak bardzo nie ogarniam tak jak i pętli :-(

Kod na invite:

if arg 1 is "invite":			if arg 2 is set:				if player has permission "pg.vip.home":					execute console command "pex user %arg 2% add homes.%player%"					wait a tick					send "Dałeś mozliwość teleportowania się na Twój home graczowi %arg 2%"					wait a tick					Set {homes.list.%player%::%arg 2%} to "%arg 2%"					stop

Kod na tp gracza Y na home gracza Y:

if arg 1 is set:			if player has permission "homes.%arg 1%":				teleport player to {homes.%arg 1%.location}				send "Zostałeś przeteleportowany na home %arg 1%"			if player doesn't have permission "homes.%arg 1%":				send "Nie masz uprawnien do home gracza %arg 1%"

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
arg 1 is "invite":    arg 2 is set:        player has permission "pg.vip.home":             send "Uprawniles gracza %arg 2% do teleportacji na twoj home"             set {_player} to arg 2 parsed as player             add {_player} to {homes.list.%player%::*}arg 1 is set:    {homes.list.%arg 1%::*} contains player:            teleport player to {homes.%arg 1%.location}            send "Zostałeś przeteleportowany na home %arg 1%"    else:            send "Nie masz uprawnien do home gracza %arg 1%"

• 0

no niestety nadal to samo nie wiem czemu

#edit 

ogarnąłem takie coś z innego skriptu:

arg 1 is set:			loop {homes.list.%arg 1%::*}:				loop-value is player:					teleport player to {homes.%arg 1%.location}					send "Zosta�e� przeteleportowany na home %arg 1%"					stop				else:					send "Nie masz uprawnien"					stop

i działa ;P może się komuś przyda jak będzie robił system home :-) 

Dragon za chęci i że mi sporo pomogłeś ogółem leci "lubie to" :)

do zamknięcia

Edytowane przez sula008

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...