Skocz do zawartości
  • 0

[POMOC W KODZIE] Potrzebuje pomocy z kodem który jest na dole - skrypt na wytworzenie zegara | ROZWIĄZANE!

Pytanie

Dokladnie potrzebuje pomocy z kodem w linijce 21.
Wywala mi błąd, że nie można tego tak określić. A przez to ze jestes początkujacy nie wiem czego moge tam uzyc.
LICZE NA POMOC!
*nie wnikać jaki jest syf w kodzie :))

Edytowane przez kumpela6
Rozwiązane

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie ma takiego wyrażenia jak Pan użył w tym skrypcie. Poprawne i działające wyrażenie które jest zawarte w dokumentacji to:

if amount of golden nugget in player's inventory > 30:

A propos dokumentacji to polecam jeżeli Pan czegoś w przyszłości nie będzie wiedział to właśnie do niej zajrzeć :), wiele rzeczy można się tam dowiedzieć oraz jest łatwa i szybka w użyciu. Jakbym miał Panu polecic dokumentacje to poleciłbym skripthub.net/docs - ponieważ sam z niej korzystam, oczywiście to tylko kwestia gustu.

Pozdrawiam.

• 0

@Hiri12 Wyskakuje dalej błąd w konsoli

Cytat

[10:10:56 INFO]: [Skript] Reloading zegar.sk...
[10:10:56 ERROR]: Can't compare 'amount of golden nugget in player's inventory' with an integer (zegar.sk, line 21: if amount of golden nugget in player's inventory > 30:')
[10:10:56 INFO]: [Skript] Encountered 1 error while reloading zegar.sk!

EDIT:

@Hiri12 "golden nugget" > "gold nugget". Wszystko git śmiga, ale jak nawet nie mam tego w ekwipunku to i tak zamiast sprawdzić czy mam, wykonuje i jak wygram otrzymuje zegar.

• 0

Spróbuj

if amount of golden nuggets in player's inventory > 30:

Jeśli nie zadziała to podziel się z nami wersją twojego silnika serwera oraz pluginu Skript 

• 0
2 minuty temu, kumpela6 napisał:

@CoFFeIN04 up ^

musisz pokazać cały kod 

Ale na samym początku wydaje mi się, że musisz zmienić znak większości > na < 

if amount of gold nuggets in player's inventory < 30:

3 minuty temu, kumpela6 napisał:

"golden nugget" > "gold nugget".

To trochę dziwne, musisz korzystać z jakiejś starej wersji skript z niezaktualizowanymi aliasami, bo według oficjalnego pliku na github aliasy powinny wyglądać tak:

Cytat

gold[en] nugget¦s = minecraft:gold_nugget

Edytowane przez CoFFeIN04
  • 0

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że poniższy warunek jest bez sensu i się zawsze wykona:

if 30 <= 30:

Dodatkowo tutaj:

remove 30 gold nugget of unbreaking 10 named "&eOdłamek zegaru" from the player

po ilości (30) wypada dodać 'of', nawet jeśli to działa

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...