mam takie coś:
loop-value zwraca mi typ przedmiotu np birch log
natomiast chciałbym tworzyć listę tymczasową która zawiera id tych przdmiotów
jest mi to potrzebne do posortowania wyświtlania itemów w gui w zależności od ich id
tylko za żadne skarby świata nie moge wyłuskać id z tego nie działa
próbowalem wywołać "id of loop-value" a następnie
broadcast "%id of loop-value%" ale nawet
broadcast "%id of stone%" nie działa choć teoretycznie powino więc i "id of loop-value" nie zadziała
wie ktoś jak wyłuskać id przedmiotu z jego nazwy/typu?
@edit :
W zgłaszanych błędach na github Skript znalazłem taki wpis:
Item IDs were removed in Minecraft 1.13.
Lecz jestem świecie przekonany że używałem id przedmiotów do ich przyzywania po wersji 1.13
Skoro id nie istnieją już to czy jest szansa aby posortować przedmioty w porządku takim jak są w inv na gm1?
@edit2:
Jako że uparta ze mnie bestia to wymyśliłem coś takiego:
set {_index} to 0
loop all items:
add 1 to {_index}
set {_idlist::%loop-value%} to {_index}
...
set {_sortlist::%loop-value%.%loop-index%} to {_idlist::%loop-value%}
...
i w ten sposób otrzymuje "ID" przedmiotów których id nie istnieje ... nie jest to idealne ponieważ stare id mogło wylądać np tak 1:1, 1:2, 2, 3, 3:1 teraz wygląda tak" 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7" ale jest to jakiś sposób na segregacje itemów i nadanie im nowych id może komuś się przyda
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA CHYBA ŻE GENIUSZE SKRIPTA MAJĄ JAKIŚ LEPSZY SPOSÓB
Poprawiam kod na życzenie autora ze względu na brak możliwości edycji przez zamknięcie tematu.
Pytanie
Saanjuk 50
przykład: https://skript.pl/temat/29215-pobranie-id-przedmiotu/?do=findComment&comment=192560
Szukam id of item
mam takie coś:
loop-value zwraca mi typ przedmiotu np birch log
natomiast chciałbym tworzyć listę tymczasową która zawiera id tych przdmiotów
jest mi to potrzebne do posortowania wyświtlania itemów w gui w zależności od ich id
tylko za żadne skarby świata nie moge wyłuskać id z tego nie działa
próbowalem wywołać "id of loop-value" a następnie
broadcast "%id of loop-value%" ale nawet
broadcast "%id of stone%" nie działa choć teoretycznie powino więc i "id of loop-value" nie zadziała
wie ktoś jak wyłuskać id przedmiotu z jego nazwy/typu?
@edit :
W zgłaszanych błędach na github Skript znalazłem taki wpis:
Item IDs were removed in Minecraft 1.13.Lecz jestem świecie przekonany że używałem id przedmiotów do ich przyzywania po wersji 1.13
Skoro id nie istnieją już to czy jest szansa aby posortować przedmioty w porządku takim jak są w inv na gm1?
@edit2:
Jako że uparta ze mnie bestia to wymyśliłem coś takiego:
set {_index} to 0 loop all items: add 1 to {_index} set {_idlist::%loop-value%} to {_index} ... set {_sortlist::%loop-value%.%loop-index%} to {_idlist::%loop-value%} ...i w ten sposób otrzymuje "ID" przedmiotów których id nie istnieje ... nie jest to idealne ponieważ stare id mogło wylądać np tak 1:1, 1:2, 2, 3, 3:1 teraz wygląda tak" 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7" ale jest to jakiś sposób na segregacje itemów i nadanie im nowych id może komuś się przyda
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA CHYBA ŻE GENIUSZE SKRIPTA MAJĄ JAKIŚ LEPSZY SPOSÓB
Poprawiam kod na życzenie autora ze względu na brak możliwości edycji przez zamknięcie tematu.
Notatka dodana przez Kormic
https://skript.pl/temat/57931-id-of-item/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi