on rightclick on coal block: if data of clicked block is 1: #if {kosz::%player%::*} is set: set {_k} to location of event-block if {kosz::%player%::*} contains {_k}: send "&c&o(Juz przeszukales ten kosz)" stop else: chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 1 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 1 brylke wegla)" stop chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 2 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 2 brylki wegla)" stop chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 3 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 3 brylki wegla)" stop chance of 5%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 4 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 4 brylki wegla)" stop chance of 5%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 5 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 5 brylki wegla)" stop else: add {_k} to {kosz::%player%::*} send "&3&o(Nie znalazles wegla w tym koszu)" stop
I nie działa poprawnie. Chodzi o to, że: klikam na pierwszy "kosz", losuje i daje, gdy klikam drugi raz pisze że już przeszukałem ten kosz. Ale, gdy po tym kliknę na inny kosz, to mogę stamtąd brać węgiel w nieskończoność. Co jest źle?
Pytanie
ZiomuuSss 8
Witam. Stworzyłem taki oto prosty skrypt:
on rightclick on coal block: if data of clicked block is 1: #if {kosz::%player%::*} is set: set {_k} to location of event-block if {kosz::%player%::*} contains {_k}: send "&c&o(Juz przeszukales ten kosz)" stop else: chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 1 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 1 brylke wegla)" stop chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 2 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 2 brylki wegla)" stop chance of 10%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 3 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 3 brylki wegla)" stop chance of 5%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 4 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 4 brylki wegla)" stop chance of 5%: add {_k} to {kosz::%player%::*} give 5 coal to player send "&3&o(W koszu znalazles 5 brylki wegla)" stop else: add {_k} to {kosz::%player%::*} send "&3&o(Nie znalazles wegla w tym koszu)" stopI nie działa poprawnie. Chodzi o to, że: klikam na pierwszy "kosz", losuje i daje, gdy klikam drugi raz pisze że już przeszukałem ten kosz. Ale, gdy po tym kliknę na inny kosz, to mogę stamtąd brać węgiel w nieskończoność. Co jest źle?
https://skript.pl/temat/5685-problem-z-list%C4%85-koordynat%C3%B3w/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi