milonn 4 Opublikowano 3 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 Jak mógłbym zrobić zrobić teleport jeśli gracz znajdzie się na danych kordynatach, a command blocki są wyłączone? Poprawiam tytuł Notatka dodana przez ivall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makstale 35 Opublikowano 3 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 8 minut temu, milonn napisał: Jak mógłbym zrobić zrobić teleport jeśli gracz znajdzie się na danych kordynatach, a command blocki są wyłączone? Np: Możesz ustawić region i użyć "on region enter". Możesz sprawdzać event on move i lokalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milonn 4 Opublikowano 3 stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 a jak jeżeli gracz znajdzie się na kordynatach x: -423 y: 178 z: 334? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makstale 35 Opublikowano 3 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 if player's x location is -421: if player's y location is 178: if player's z location is 334: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milonn 4 Opublikowano 3 stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 czm mi to nie działa? Żadnego błędu nie ma, a celem skryptu jest teleportowanie gracza na kordy {backrooms::2} kiedy będzie na kordynatach {backrooms::1} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 knugi 787 Opublikowano 3 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2024 47 minut temu, milonn napisał: czm mi to nie działa? Żadnego błędu nie ma, a celem skryptu jest teleportowanie gracza na kordy {backrooms::2} kiedy będzie na kordynatach {backrooms::1} Sprawdź poszczególne warunki: 1. Czy gracz wchodząc na region wchodzi na dane koordynaty? (zdaje mi się, że wielkość yaw i pitch też tu są kluczowe) 2. Zdaje mi się, że dopisek "in world "boxpvp"" jest zbędny, bo chyba zmienna ma tę wartość w sobie. 3. Jeżeli chcesz samemu dojść do wniosku czemu to nie działa to rób debugi typu "send" lub "broadcast" po każdej sekcji i sprawdzaj gdzie kod się zatrzymuje. Taka mała podpowiedź odemnie. Prościej by było zrobić region w tym miejscu co ma następować teleportacja i sprawdzać czy gracz wszedł w ten region: on region enter: if region contains "twoja_nazwa_regionu": teleport player... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makstale 35 Opublikowano 4 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2024 10 godzin temu, milonn napisał: czm mi to nie działa? Żadnego błędu nie ma, a celem skryptu jest teleportowanie gracza na kordy {backrooms::2} kiedy będzie na kordynatach {backrooms::1} usuń to "in world boxpvp" z teleportu w 4 linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 4 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2024 Najłatwiej ustawić region (np. pluginem WorldGuard) i po prostu skorzystać z eventu on region enter i sprawdzać do jakiego regionu gracz wchodzi, lub krócej: on entering of region "nazwa np. boxpvp" Sprawdzanie lokalizacji jest problemowe, bo musiałbyś zapisać lokalizację jako np. string, z zaokrąglonymi do dołu (floor) koordynatami np. "10;23;43;world"), potem sprawdzać poszczególne koordynaty (również użyć floor) i świat. Strasznie dużo operacji, które można zastąpić pierwszym podanym przeze mnie rozwiązaniem Chciałbym Ci natomiast pomóc również w kluczowym problemie tego wpisu - jego tytule. Nazwałeś wpis "nwm jak nazwać" - nasuwa się pytanie czego nie wiesz? Nie wiesz o co pytasz? W treści wpisu całkiem nieźle udało Ci się zadać Twoje pytanie. Czemu nie nazwałeś podobnie wpisu? To nie jest takie ciężkie! Oto moja propozycja na tytuł wpisu: "Teleportacja gracza na danych koordynatach". Wzmianka o command blockach jest w tym dziale zbędna, jak sama nazwa mówi - dział dotyczy Skript, nie command blocków. Jak widać - nie było tak ciężko Wystarczyło się niewiele wysilić i ruszyć główką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milonn 4 Opublikowano 4 stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2024 (edytowane) a ktoś mi da cały działający skrypt? + odpowiedź na to pytanie: Jak zrobić teleportację o ileś równych bloków nie na środek bloku jeśli gracz znajdzie się w danej strefie np. do sprankowania, że jakaś ścieżka jest nieskończona Edytowane 4 stycznia 2024 przez milonn CoFFeIN04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makstale 35 Opublikowano 5 stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2024 17 godzin temu, milonn napisał: a ktoś mi da cały działający skrypt? + odpowiedź na to pytanie: Jak zrobić teleportację o ileś równych bloków nie na środek bloku jeśli gracz znajdzie się w danej strefie np. do sprankowania, że jakaś ścieżka jest nieskończona Odejmując określoną ilość bloków od wartości bazowej. Jak gracz wejdzie na ścieżke o kordach 50,50,50, to odejmujesz załóżmy 10 od x i z, w zależności od sytuacji, i go cofa. Możesz też użyć pusha w kierunku odwrotnym do zakazanego regionu, wtedy będzie odpychać gracza. Albo jeszcze inaczej: W World Guard można ustawić region i zablokować wejście określonej grupie, wtedy go cuboid nie wpuści na ten rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milonn 4 Opublikowano 5 stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2024 to mogę skrypt? CoFFeIN04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
milonn 4
Jak mógłbym zrobić zrobić teleport jeśli gracz znajdzie się na danych kordynatach, a command blocki są wyłączone?
Poprawiam tytuł
Notatka dodana przez ivall
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi