piortek222A 0 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) Jak zrobić cutomową wiadomość po zmienieniu gamemode Edytowane 18 lipca 2023 przez piortek222A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 696 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 Nadpisz komendę po prostu, stwórz nową. Poradniki do tworzenia komend w Skript znajdziesz w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 odpowiedź to znaczy? Chcesz aby coś pisało po wpisaniu /gamemode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 2 godziny temu, piortek222A napisał: Jak zrobić własną odpowiedź na komende /gamemode Wydaje mi się, że o takie coś chodzi, jeśli nie to sorry. W miejsce "kreatywny" oczywiście możesz wpisać cokolwiek. Nwm czy ta komenda dodatkowo będzie działała, ponieważ nie jestem jakoś super zaawansowany w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 8 minut temu, MidaseQ napisał: Wydaje mi się, że o takie coś chodzi, jeśli nie to sorry. W miejsce "kreatywny" oczywiście możesz wpisać cokolwiek. Nwm czy ta komenda dodatkowo będzie działała, ponieważ nie jestem jakoś super zaawansowany w te klocki Przecież masz składnię "set player's gamemode to creative " po ci ci execute command tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) 5 minut temu, Fendi napisał: Przecież masz składnię "set player's gamemode to creative " po ci ci execute command tutaj ? Tak jak pisałem, dopiero się uczę. Jednak w tym przypadku wydawało mi się, że wiem i że mogę pomóc I mam pytanko, czy takie coś jak napisałem powyżej zadziałało by? Edytowane 17 lipca 2023 przez MidaseQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 7 minut temu, MidaseQ napisał: Tak jak pisałem, dopiero się uczę. Jednak w tym przypadku wydawało mi się, że wiem i że mogę pomóc I mam pytanko, czy takie coś jak napisałem powyżej zadziałało by? Tak, tylko po co serwer ma wykonywać inna komende po wpisaniu komendy skoro można od razu ustawić gamemode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piortek222A 0 Opublikowano 17 lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 nie chodzi o to chodzi oto że wpisuje komende /gamemode creative i wyświetla mi wiadomość Zmieniłeś gamemode na creative Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 1 godzinę temu, piortek222A napisał: /gamemode creative i wyświetla mi wiadomość Zmieniłeś gamemode na creati Ale przed tym musisz postawić warunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piortek222A 0 Opublikowano 17 lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) Cytat jaki? czy to działa? nwm, bo nigdy nie pisałem takiego czegoś. Oczywiście tekst możesz zmienić Edytowane 17 lipca 2023 przez MidaseQ CoFFeIN04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) 28 minut temu, MidaseQ napisał: czy to działa? nwm, bo nigdy nie pisałem takiego czegoś. Oczywiście tekst możesz zmienić ugh, nie @piortek222A Jeżeli dobrze rozumie co chcesz osiągnąć to prosze function Fgm(p: player, g: gamemode, m: text): set {_p}'s gamemode to {_g} send {_m} to {_p} command /gm [<text>]: permission: op permission message: &cGdzie z łapami trigger: if arg is not set: send "&aPoprawne użycie /gm (/c/s/a/sp)" else if arg 1 is "c": Fgm(player, creative, "&aZmeiniłeś tryb gry na kreatywny") else if arg 1 is "s": Fgm(player, survival, "&aZmeiniłeś tryb gry na przetrwanie") else if arg 1 is "a": Fgm(player, adventure, "&aZmeiniłeś tryb gry na przygodowy") else if arg 1 is "sp": Fgm(player, spectator, "&aZmeiniłeś tryb gry na obserwator") Komendy: /gm c - creative /gm s - survival /gm a - adventure /gm sp - spectator Edytowane 17 lipca 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) myśle że takie coś też zadziała uzyłem execute player command bo inaczej nie umiem PS: Jest to tylko na tryb kreatywny 10 godzin temu, piortek222A napisał: jednakże to powyżej napisane przez Fendiego jest dużo bardziej rozbudowane Edytowane 18 lipca 2023 przez MidaseQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 6 minut temu, MidaseQ napisał: Cytat command /kreatywny: trigger: execute player command "gamemode creative" send "&aZmieniłeś tryb gry" Tak powinno być - bez title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fendi 173 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 (edytowane) Cytat uzyłem execute player command bo inaczej nie umiem Wystarczy ze zobaczysz jak ja to zrobiłem Poza tym twoje jest tylko na creativa W moim kodzie wybierzesz wszystkie tryby gry Przypomne: function Fgm(p: player, g: gamemode, m: text): set {_p}'s gamemode to {_g} send {_m} to {_p} command /gm [<text>]: permission: op permission message: &cGdzie z łapami trigger: if arg is not set: send "&aPoprawne użycie /gm (/c/s/a/sp)" else if arg 1 is "c": Fgm(player, creative, "&aZmeiniłeś tryb gry na kreatywny") else if arg 1 is "s": Fgm(player, survival, "&aZmeiniłeś tryb gry na przetrwanie") else if arg 1 is "a": Fgm(player, adventure, "&aZmeiniłeś tryb gry na przygodowy") else if arg 1 is "sp": Fgm(player, spectator, "&aZmeiniłeś tryb gry na obserwator") Edytowane 17 lipca 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MidaseQ 2 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 4 minuty temu, Fendi napisał: Poza tym twoje jest tylko na creativa Tak, pisałem właśnie, że jest tylko na kreatywny dzięki za pomoc i poprawienie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
piortek222A 0
Jak zrobić cutomową wiadomość po zmienieniu gamemode
Edytowane przez piortek222AOdnośnik do komentarza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi