TheSMB 21 Opublikowano 4 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2015 Mam pytanie, jak odbudować cala arenę, dodam ze znajduje się ona na innym świecie, wiem ze jest poradnik ale on działa jeśli gracze niszczą, a jeśli creeper lub tnt zniszczy? Ja się nie znam jeszcze tak dobrze, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheSMB 21 Opublikowano 4 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2015 Refam Potrzebuje naprawdę szybkiej pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil0002 2 Opublikowano 5 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2015 (edytowane) poprostu wyladuj swiat z pamieci ram bez zapisuBukkit.unloadWorld("mapa", false);oczywiscie swiat musi byc zapisany z arena (nietknieta)takie cos w bukkicie, a skripta nie umiem. Edytowane 5 stycznia 2015 przez Kamil0002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheSMB 21 Opublikowano 5 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2015 @Up Nie o to mi chodziło, potrzebuje to wiedzieć w skrypcie bo możliwe że go udostępnie, chodzi mi jak dodawać bloki z wybuchu do zmiennej itp, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sihoro 5 Opublikowano 5 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2015 Nie lepiej pługi mam takowych zapisuje region i potem cały odnawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheSMB 21 Opublikowano 6 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2015 @Up Podaj plugin, narazie wykorzystam, lecz i tak dalej czekam na odpowiedz jeśli ktoś wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 7 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2015 @Up Nie o to mi chodziło, potrzebuje to wiedzieć w skrypcie bo możliwe że go udostępnie, chodzi mi jak dodawać bloki z wybuchu do zmiennej itp, itd. To na pewno odpada, ponieważ po bardzo długim czasie JVM wywali memory leak (wysyp pamięci), jest to także niebezpieczne i nigdy mapa nie będzie taka sama jaką ją dostałeś od budowniczego. Wątpię jeszcze, żebyś odbudowywał mapy bo zajmie to dużo czasu dla serwera. Jedynym sposobem jest ładowanie mapy, ustawienie setAutoSave(false); w Bukkit API i potem wyładowanie unloadWorld(świat, false);Nie wiek jak to będzie w skryptach i czy w ogóle jest. Piszę w zasadzie tylko po to, abyście wiedzieli jak to ma wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianMMC 84 Opublikowano 10 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2015 Polecam plugin ScLoad... Robisz najzyklejszy schemtic w WorldEdit i jedna komenda z poziomu konsoli mozna go wkleic bez lagow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheMolkaPL 345 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Polecam plugin ScLoad... Robisz najzyklejszy schemtic w WorldEdit i jedna komenda z poziomu konsoli mozna go wkleic bez lagow. A co z różnymi entity na mapie? Przecież schematicy ich zapisują -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juraso 78 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Hmm to usunac wszystkie entity zrobic schemat i pozniej po kazdym wybuchu itp. Zakladac schemat bez entity ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TheSMB 21
Mam pytanie, jak odbudować cala arenę, dodam ze znajduje się ona na innym świecie, wiem ze jest poradnik ale on działa jeśli gracze niszczą, a jeśli creeper lub tnt zniszczy? Ja się nie znam jeszcze tak dobrze, pomoże ktoś?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi