on inventory click:
if name of event-inventory is "Normal Queue":
cancel event
if index of event-slot is 0:
if {queued.%player%} is 0:
send "0" to player
set {queued.%player%} to 1
if {queued.%player%} is not set:
send "not set" to player
set {queued.%player%} to 1
if {queued.%player%} is 1:
send "1" to player
set {queued.%player%} to 0
variables:
{queued.%player%} = 0
nie wyskakują żadne errory
jak ktoś kliknie pierwszy raz (if ... is not set) to wtedy wyskoczy 0 i 1 (a powinno wyskoczyć tylko 0)
jak kliknie znowu i jest 0, to wtedy wyskoczy rowniez 0 i 1 (a powinno wyskoczyć tylko 0)
a jak jest 1 to powinno wyskoczyć tylko 1
czyli widocznie sprawdza od razu czy {queued.%player%} wynosi 1, i wtedy robi se taki loop z stwierdzeniami
jak mogę inaczej to zrobić? i jak możecie to przyślijcie kod na to.
Pytanie
Axecy 0
mam mały problem z skryptem
robię skript na 1v1 i 1v1 poczekalnię
on inventory click: if name of event-inventory is "Normal Queue": cancel event if index of event-slot is 0: if {queued.%player%} is 0: send "0" to player set {queued.%player%} to 1 if {queued.%player%} is not set: send "not set" to player set {queued.%player%} to 1 if {queued.%player%} is 1: send "1" to player set {queued.%player%} to 0variables: {queued.%player%} = 0nie wyskakują żadne errory
jak ktoś kliknie pierwszy raz (if ... is not set) to wtedy wyskoczy 0 i 1 (a powinno wyskoczyć tylko 0)
jak kliknie znowu i jest 0, to wtedy wyskoczy rowniez 0 i 1 (a powinno wyskoczyć tylko 0)
a jak jest 1 to powinno wyskoczyć tylko 1
czyli widocznie sprawdza od razu czy {queued.%player%} wynosi 1, i wtedy robi se taki loop z stwierdzeniami
jak mogę inaczej to zrobić? i jak możecie to przyślijcie kod na to.
jak potrzebujecie cały kod mój to przyślę
https://skript.pl/temat/53977-problem-z-zmiennymi-w-stwierdzeniach-if/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi