Skocz do zawartości
  • 0

Ilość danego itemu w eq oraz nadawanie killów

dodoz012609

Pytanie

Witam. 

Mam 2 pytania.

1.  Czy da się zrobić tak, aby po wpisaniu komendy np /sprawdz  wyświetlało się ile ktoś ma stone w eq? np.

command /sprawdz:    trigger:        send "Masz %stone in player inventory% stone"

2.

Tworzę na serwerze bronie. W dodatku mam licznik zabójstw. W tym mam specjalną broń nazwijmy ją np. różdżka Zeusa. Po kliknięciu prawym, w nacelowanego gracza uderza piorun. Jak ten piorun go zabiję, potrzebuję aby zabójstwo dodało się zabójcy.

np:

on rightclick with blaze rod:    strike lightning at targeted playeron death:    add 1 to {zabojstwa.%attacker%}    add 1 to {dedy.%victim%}

Mam nadzieję, że jasno napisałem. Jakby ktoś miał jakieś wątpliwości proszę pisać.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez dodoz012609

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W przykładach domyślnie generowanych w /scripts/ masz

send "You have %number of all ores in player's inventory% ores" to player

Chyba umiesz zamienić na stone.

2

Albo po trafieniu dodajesz mu killa (jak przy smierci) albo robisz tak:

on rightclick ...:    strike lightning at target    set {trafiony.%targeted player%} to true    wait 3 seconds    {trafiony.%targeted player%} is not set:        add 1 to {kille.%player%}    clear {trafiony.%targeted player%}on death:    clear {trafiony.%victim%}

• 0

o to chodzi?

on death of player:	add 1 to {kille.%attacker%}

Właśnie  nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że jak Attacker strzeli z "Różdżka Zeusa", czyli VICTIMA uderzy piorunem, i go zabije tym piorunem, to żeby Kill szedł do niego. Teraz jest tak, że Victim po prostu umiera, a kill przepada.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...