Jajpucz 22 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Zwracam się z prośbą o ukaranie użytkownika Helios1993 za wielokrotną próbę zniesławienia mojej osoby na forum. Brak posiadania dowodów doprowadza Heliosa do jakże niesamowitej próby manipulacji, wrzuca screeny z prawie dwóch lat, gdzie widać moje żartowanie na temat jego wykonywania prac dla serwerów. Już dawno odpowiedziałem mu dlaczego żartowałem na ten temat, co udowodnia poniższy screen: "Właściciel zmanipulował Chezjusza aby ten oddał mu jego konta i wykorzystuje jego kanał youtube oszukując wielu stałych widzów starszego youtubera." Helios nie przedstawił żadnych dowodów, które miałyby udowodnić "manipulację" Chezjuszem. Podpiera się za każdym razem tym, że screeny, które wrzucił w wątku dyskusyjnym potwierdzają ją. Jego najmocniejszy argument na manipulację to UWAGA! HIT. Podkreślił w obu wiadomościach jak Chezjusz i ja napisaliśmy wykrzyknik na końcu zdania. "podszywa się pod cudzą firmę" Helios przedstawia dowód, który ukazuję, że podszywam się pod cudzą firmę oraz że sprzedaje nitro z gamepassa . Co było złego w sprzedawaniu nitro z gamepassa, gdy ktoś nie miał karty? Według Heliosa chyba jednak coś było złego. Ceny tego nitra podawałem zgodnie z ofertami na Eneba. Nie brałem nawet od tego żadnej prowizji. Na oficjalnej stronie firmy można znaleźć informację, że jest zasilana przez SAPCord. Firma jest własnością mojego taty, który pomaga mi w zarządzaniu organizacją SAPCord. "Komunikował się z widzami Chezjusza bezpośrednio z jego konta, a także z jego osoby." Liczba mnoga podkreśla mnie i Chezjusza. Helios przytacza sprawę, gdy próbowaliśmy wystartować ze starym projektem serwera Minecraft Chezjusza. Opublikowaliśmy wtedy filmik z prezentacją weryfikacji na serwerze. I tak zgadzam się z tym, odpowiadałem na komentarze pod tym filmem, ponieważ to normalne, że Chezjusz nie znał odpowiedzi na wszystkie pytania, które widzowie zadali na temat serwera Minecraft. Chezjusz na to wyraził zgodę, więc nie widziałem w tym żadnym problemu i dalej nie widzę. "W przeszłości reklamował się na cudzych serwerach, a także sprzedawał nitro do discorda z darmowego gamepassa i bez ostrzeżenia o tym, że nitro to nie zadziała jeśli ktoś wcześniej je posiadał." Tutaj Helios znów nie dał żadnego dowodu na oba zarzuty, czyli wrzucił coś na siłę. Pozwoliłem sobie tutaj wrzucić to co napisałem wcześniej. Sprzedawałem nitro z gamepassa i ludzie nie wiedzieli co kupowali? Zdawali sobie z tego sprawę, bo za każdym razem mieli świadomość co kupują, a w razie niedogodności zawsze znalazłem sposób na porozumienie z moimi byłymi klientami. "próba zatuszowania przeszłości" Helios wrzucił screen gdzie widać, że nie publikuje informacji na temat moich danych osobowych i wieku z powodu nieprzyjemności z tym związanych. Całkowicie nie na temat nazywa to próbą zatuszowania przeszłości, ponieważ zmieniłem mój pseudonim z przeszkoda_ na Jaczup, bo tamten był niezbyt dobrze postrzegany jako nick a nie jako ja. "kłamstwa na temat tego, do kogo należy projekt, nieprawdziwe informacje na temat ilości osób pracujących nad tym projektem, podszywanie się pod Chezjusza, a także próba ukrycia informacji o prawdziwym wieku" Pozwolę sobie tutaj wkleić to co napisałem już wcześniej. Na samym początku, SAPCord był tylko i wyłącznie projektem ochrony serwerów Minecraft jak i samego serwera Minecraft Chezjusza, dlatego był on rzeczywiście prawnie własnością Chezjusza. Po zakończeniu starego projektu nasze drogi z SAPCord się poszerzyły, a organizacja należała wtedy już do innych osób, tzw. „Zarząd” i rozwinęła się wtedy przeważnie w aplikacje webowych i Discord API. Firma była wtedy w toku, ale została wycofana, ponieważ mój tata znalazł lepszy sposób na poprowadzenie tej organizacji. „kilkanaście osób” - Skąd może wywnioskować ile było wtedy osób w SAPCord? Po tej wiadomości można było sugerować, że na pewno powyżej 10. Nie jestem w stanie podać dokładnej liczby osób z tamtego okresu, ale w listopadzie 2021 roku sporo osób dołączyło do SAPCord. "Sprzedawałem nitro z gamepassa i ludzie nie wiedzieli co kupowali?" Odpowiedź Heliosa: Z moich informacji wynika, że sporo z nich o tym nie wiedziało. No i jaki był dowód Heliosa? Wrzucił screen nie na temat @Helczyk zapytał się Heliosa jeszcze o to skąd ma informacje o mojej manipulacji Chezjuszem, a Helios odpowiedział: Przekonanie Chezjusza aby nadał Jaczupowi dostęp do swoich kont, podszywanie się pod niego, włączenie reklam na youtube jego wiedzy, usunięcie wszystkich jego filmów i prawdopodobnie odebranie mu dostępu do swoich kont to wystarczające informacje aby stwierdzić, że Chezjusz padł ofiarą social engineeringu. Helczyk odpowiedział na to "Ale to coś więcej niż przypuszczenia?", a Helios na to: Wszystko poza odebraniem dostępu do konta to sprawdzone fakty. Oczywiście Helios nie przedstawił żadnych dowodów potwierdzające te fakty. Powyższa wypowiedź jednoznacznie pokazuję, że Helios próbuję wykorzystać swoją reputację na forum do manipulacji odbiorców jak i do zniesławienia mojej osoby. Jeżeli nie odpowiedziałem tutaj na jakieś zarzuty, to na pewno odpowiedź na tym znajdziecie w wątku dyskusyjnym. Z poważaniem, Jaczup. Helios1993, maxcom1, Ask3r i 4 innych 1 1 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezimienny 4 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Zachowujecie się jak dzieci, każdy ma coś za sobą i aktualnie wyciągacie wzajemne brudy na świat. Notro, Glicz, Szifter i 2 innych 3 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 129 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 Zgodnie z ustawą o Sądownictwie z powodu natłoku pracy oraz wyjazdu przedłużam rozstrzygnięcie sprawy o dodatkowy tydzień, czyli do 13.08.2022. Do tego czasu @Helios1993 może odpowiedzieć w tej sprawie jeżeli chce coś dodać. Nie ma potrzeby dodawania nic do tego wątku, jeżeli znajduje się już ona w temacie: gdyż będę brał pod uwagę wszystkie zamieszczone tam odpowiedzi. Lektury trochę jest do czytania, więc mam nadzieję, że wybaczycie tą zwłokę i usiądę do tego na spokojnie gdy będę miał czas na spokojnie wszystko przeczytać oraz zweryfikować z forumowym prawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicku 129 Opublikowano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2022 Skarga dotyczy "zniesławienia" osoby, co rozumiem to jako naruszenie Art. 212 Kodeksu Karnego. Nie jestem sędzią RP ani nie mam wystarczających środków aby przeprowadzić śledztwo w tej sprawie, więc nie mogę stwierdzić złamania §2.2.3.1 regulaminu forum. Przewidziany jednak jest §2.1.2.4, więc skargę będę rozpatrywał pod tym punktem. Ogólnie temat wydaje się bardzo podejrzany, żadna ze stron nie podaje screenów które dowodzą rzeczy, pozostaje duże pole do interpretacji i spekulacji. Patrząc jednak na wyjaśnienia @Jaczup , przyjrzałem się przede wszystkim działalnością gospodarczym, które miały udział w tej sprawie. Niestety nie widzę żadnej wzmianki o tym, że firma Pimir jest pod skrzydłami SAPCord, widać tylko wzmiankę "Powered by sapcord.pl" co może sugerować co najwyżej zlecenie wykonania strony dla firmy Biuro Rachunkowe PIMIR s.c.. Na stronie sapcord.pl nie widać żadnej informacji o zarejestrowanej działalności, ani żadnego regulaminu sprzedaży, co pogłębia podejrzenia. Dziwne próby zatajania informacji i tłumaczenia się również nie udzielając odpowiedzi na pierwotne pytania skłania mnie do przekonania, że nie można w komplecie zaufać użytkownikowi @Jaczup i treści umieszczone przez @Helios1993 zbudzają dodatkową ostrożność. Zgodnie więc z regulaminem forum §2.1.1, użytkownik ma prawo wypowiedzieć się o innym użytkowniku w świetle negatywnym, o ile nie kłamie na jego temat. Nie widzę więc złamania §2.1.2.4, przynajmniej patrząc na dostępne mi screeny oraz treści. Jeżeli użytkownik @Jaczup jest pewien, że został pomówiony, może skierować to do odpowiednich służb które będą miały odpowiednie narzędzia do obiektywnego wyciągnięcia faktów i dowodów. Do tego czasu jednak skarga nie może zostać zrealizowana. Treści na forum zostają oraz nikt nie zostaje ukarany. Jajpucz, ivall, WeterToKotekkkk i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi