command /xsethome [<String>][<String>]:
trigger:if arg 1 is set:set{creative::database.%player%.homes::%arg 1%} to "%arg 1%"set{creative::database.%player%.homes.command::%arg 1%} to arg-1if arg 2 is set:set{creative::database.%player%.homes.icon::%arg 1%} to arg-2if arg 2 is not set:set{creative::database.%player%.homes.icon::%arg 1%} to BigDripleaf
command /xunsethome [<String>]:
trigger:if arg 1 is set:delete{creative::database.%player%.homes::home.%arg 1%}delete{creative::database.%player%.homes.command::perform.%arg 1%}delete{creative::database.%player%.homes.icon::icon.%arg 1%}
command /xtesthome [<text>][<text>]:
trigger:if arg 1 is set:
send "/xtesthome %arg 1% - %arg 2%" to player
command /xhome [<text>][<text>]:
trigger:if arg 1 is not set:
execute player command "/xhome xcd-erun:[folder=home]"if arg 1 is set:
open chest with6 rows named "&8Menadzer domow" to player
wait 1 ticks
format slot 1of player with1of diamond named "x"with lore "" to run [send "./home bug get %player%" to player]if arg 1 is "list" or "xcd-erun:[folder=home]":set{_page} to arg 2 parsed as number
if{_page} is not set:set{_page} to 1set{_numberofrecords} to size of{creative::database.%player%.homes::*} and {creative::database.%player%.homes.command::*}set{_numberofpages} to ceil({_numberofrecords}/14)if{_numberofpages} is smaller than 1:set{_numberofpages} to 1if{_page} is smaller than 1:
send "none"
stop
if{_page} is greater than {_numberofpages}:
send "none"
stop
if size of{creative::database.%player%.homes::*} is smaller than 1:
send "none"
stop
loop {creative::database.%player%.homes::*}:
add loop-value to {_creative::database.%player%.homes::*}
loop {creative::database.%player%.homes.command::*}:
add loop-value to {_creative::database.%player%.homes.command::*}
loop {creative::database.%player%.homes.icon::*}:
add loop-value to {_creative::database.%player%.homes.icon::*}
loop {_numberofrecords} times:set{_list} to ({_page}-1)*14
add loop-number to {_list}if{_creative::database.%player%.homes::%{_list}%} is not set:
stop
if loop-number is 14:
stop
format slot (18+{_list})of player with1of{_creative::database.%player%.homes.icon::%{_list}%} named "&e&l%{_creative::database.%player%.homes::%{_list}%}%"with lore "" to run [send "./home %{_creative::database.%player%.homes.command::%{_list}%}% get %player%" to player]
send "&7ID --- Name --- Persorm --- Icon"
send "&a%{_list}% &f--- &b&l%{_creative::database.%player%.homes::%{_list}%}% &f--- &e&l%{_creative::database.%player%.homes.command::%{_list}%}% &f--- &c%{_creative::database.%player%.homes.icon::%{_list}%}% " to player
Hejka. Mam problem ze zrobieniem Interaktywnej Listy w GUI. Dziala perfekcyjnie jesli wyswietla się to jako tekst, to jednak gdy chce przeniesc wyświetlanie rekordów do slotow to pojawiaja sie bledy, a mianowicie:
format slot
- nie uzupełnia komendy o wartość zmiennej (to co jest w kwadratowych nawiasach celowo wcześniej podmieniłem na send dla testów) którą miałby wykonać, co rujnuje sens tworzenia gui, bo chce pewne rzeczy sobie zautomatyzować / uprościć. Przy kliknieciu nie wykonuje komendy, a zamiast argumentów i wartości z zmiennych pojawia się <none> w składni.
- jeśli użyje komendy /xsethome i dodam do niej drugi argument to slot wtedy nie ma wyświetlanej ikony, zwraca ten sam blad <none> (ma ikone wyswietlana normalnie jeśli drugiego argumentu nie wpisze i zastosuje domyślną odgórnie wartość.
Jeśli nie jest to wystarczająco zrozumiale opisane to najprościej samodzielnie przetestować kod aby pojąć w czym problem jest.
Silnik, Wersje Skripta i Addonow:
Spoiler
Wersja silnika: Purpur 1.18.2
Używam ostatnich wydanych wersji Buildu Skripta oraz Addonów, które są kompatybilne z 1.18.2. Używam obecnie dodatków: SkQuery, Skore, SKBee, Scacket, SkyRayFall.
Ogólnie różnych modyfikacji i prób już próbowałem to jednak za każdym razem jest to "fail" z tym samym rezultatem. Czy jest tutaj coś co zrobiłem źle (bądź pominąłem)? Ogólnie przyda mi się odpowiedź kogoś doświadczonego. Albo czy jest to błąd generowany przez Addon(y)?
Pytanie
ShayeraHol 1
Hejka. Mam problem ze zrobieniem Interaktywnej Listy w GUI. Dziala perfekcyjnie jesli wyswietla się to jako tekst, to jednak gdy chce przeniesc wyświetlanie rekordów do slotow to pojawiaja sie bledy, a mianowicie:
format slot
- nie uzupełnia komendy o wartość zmiennej (to co jest w kwadratowych nawiasach celowo wcześniej podmieniłem na send dla testów) którą miałby wykonać, co rujnuje sens tworzenia gui, bo chce pewne rzeczy sobie zautomatyzować / uprościć. Przy kliknieciu nie wykonuje komendy, a zamiast argumentów i wartości z zmiennych pojawia się <none> w składni.
- jeśli użyje komendy /xsethome i dodam do niej drugi argument to slot wtedy nie ma wyświetlanej ikony, zwraca ten sam blad <none> (ma ikone wyswietlana normalnie jeśli drugiego argumentu nie wpisze i zastosuje domyślną odgórnie wartość.
Jeśli nie jest to wystarczająco zrozumiale opisane to najprościej samodzielnie przetestować kod aby pojąć w czym problem jest.
Silnik, Wersje Skripta i Addonow:
Wersja silnika: Purpur 1.18.2 Używam ostatnich wydanych wersji Buildu Skripta oraz Addonów, które są kompatybilne z 1.18.2. Używam obecnie dodatków: SkQuery, Skore, SKBee, Scacket, SkyRayFall.Ogólnie różnych modyfikacji i prób już próbowałem to jednak za każdym razem jest to "fail" z tym samym rezultatem. Czy jest tutaj coś co zrobiłem źle (bądź pominąłem)? Ogólnie przyda mi się odpowiedź kogoś doświadczonego. Albo czy jest to błąd generowany przez Addon(y)?
@EDIT - Solution
Rozwiazanie: DynamicListGUI - Pastebin.com
Edytowane przez ShayeraHolOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/52722-lista-gui-nie-dzia%C5%82a-tak-jak-oczekiwa%C5%82em/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi