Krepixo 0 Opublikowano 25 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2022 Siema mam problem bo chce do mojego skryptu dodać cooldown dla każdego gracza ale nie wiem jak to zrobić bo sama opcja cooldown: 120 seconds obejmuje jednego gracza a chodzi mi o to aby wszyscy gracze na serwerze przez ten czas mieli cooldown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuvenn_ 1 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 Może byś tak pokazał skrypt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 694 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 W dniu 25.03.2022 o 19:21, Krepixo napisał: Siema mam problem bo chce do mojego skryptu dodać cooldown dla każdego gracza ale nie wiem jak to zrobić bo sama opcja cooldown: 120 seconds obejmuje jednego gracza a chodzi mi o to aby wszyscy gracze na serwerze przez ten czas mieli cooldown Ustaw zmienną na now i sprawdzaj czy czas od tej zmiennej jest większy od 120 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krepixo 0 Opublikowano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 ale mój skrypt by ci nic nie dał bo tak jest ustawione co robi i tyle a mi chodziło z sam cooldawn dla wszystkich graczy czy ktoś by mi napisał / pokierował jak mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanAnimek 62 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 Godzinę temu, Krepixo napisał: ale mój skrypt by ci nic nie dał bo tak jest ustawione co robi i tyle a mi chodziło z sam cooldawn dla wszystkich graczy czy ktoś by mi napisał / pokierował jak mam zrobić Stwórz globalną zmienną przechowującą cooldown. Następnie przy wykonywaniu danej akcji sprawdzaj czy różnica czasu pomiędzy zmienną a czasem wykonania akcji (now) jest większa niż 120 sekund. Jeśli tak - wykonaj akcję i ustaw zmienną z cooldownem na now, jeśli nie - wyświetl komunikat. Moim zdaniem jest to najprostszy sposób na zrobienie globalnego cooldownu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuvenn_ 1 Opublikowano 27 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2022 (edytowane) 11 godzin temu, Krepixo napisał: ale mój skrypt by ci nic nie dał bo tak jest ustawione co robi i tyle a mi chodziło z sam cooldawn dla wszystkich graczy czy ktoś by mi napisał / pokierował jak mam zrobić command /pvp [<text>]: trigger: if arg 1 is not set: if {pvp} is not set: if player has permission "pvp": if difference between {cooldown} and now is smaller than 10 minute: send "&dMożesz tego użyć co 10 minut" to player else: broadcast "&cPVP &7zostało &4włączone" set {pvp} to 180 set {cooldown} to now else: send "&cPVP &4włączone &7jeszcze przez: &6%{pvp}% sekund" to player if arg 1 is "reset": if player has permission "pvp": clear {cooldown} clear {pvp} send "&dWyczyszczono cooldown, pvp wyłączone" to player every 1 seconds: if {pvp} > 0: remove 1 from {pvp} if {pvp} = 0: clear {pvp} broadcast "&cPVP &7zostało &awyłączone" on damage: if {pvp} is not set: #if victim is player: cancel event send "&cPVP &7jest &awyłączone" to attacker Ostatnio ktoś chciał skrypt na włączenie pvp na 3 minuty, i cooldown 10 min. na komendę, więc stworzyłem coś takiego. Masz tutaj i sobie zobacz jak to mniej więcej jest zrobione Edytowane 27 marca 2022 przez zuvenn_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Krepixo 0
Siema mam problem bo chce do mojego skryptu dodać cooldown dla każdego gracza ale nie wiem jak to zrobić bo sama opcja cooldown: 120 seconds obejmuje jednego gracza a chodzi mi o to aby wszyscy gracze na serwerze przez ten czas mieli cooldown
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi